Plíšková titul v Kuala Lumpur neobhájí, po boji podlehla Cibulkové

19. 4. 2014, 17:20
Aktuality 22
WTA KUALA LUMPUR - Karolína Plíšková titul z malajsijského Kuala Lumpur neobhájí. V dnešním semifinálovém utkání sice česká tenistka vyhrála proti nejvýše nasazené Dominice Cibulkové první set, zápas ale do vítězného konce nedotáhla a nakonec prohrála 7-6 3-6 3-6. Světová desítka Cibulková si tak v Malajsii zahraje třetí finále v sezoně, v němž se střetne se sedmnáctiletou Chorvatkou Vekičovou.
Karolína Plíšková

Karolína Plíšková získala minulý rok v malajsijském Kuala Lumpur svůj první titul z turnaje WTA. Letos se však česká tenistka, které momentálně náleží 75. příčka v žebříčku WTA, s turnajem v Malajsii loučí už v semifinále, kde nestačila na světovou desítku a finalistku Australian Open Dominiku Cibulkovou.

Hned v začátku utkání se obě tenistky přetahovaly o svá podání, každá ho zpočátku dvakrát ztratila, v následujících hrách se ale situace uklidnila a o výsledku první sady zhodla ve prospěch české tenistky až zkrácená hra.

Ve druhém a ve třetím setu už ale nejvýše nasazená hráčka turnaje ukázala, v jaké formě se nachází. Plíšková sice statečně bojovala, odvrátila celkem 15 brejbolů a za celý zápas nastřílela 17 es, ale ani to jí k vítězství a k postupu do finále nestačilo.

Dominka Cibulková"Necítila jsem se dnes na kurtě úplně dobře, ale i to k tenisu patří. Člověk musí bojovat a o tom to dnes bylo. Nemohla jsem najít ten správný rytmus," řekla novinářům Cibulková, jež zaznamenala již 24. výhru v sezoně. V Malajsii hraje poprvé jako hráčka Top 10 a hned může získat titul.

"Letos se mi opravdu daří. Snažím se soustředit sama na sebe a jsem ráda, že je to znát na výsledcích z turnajů. Dnes to nebyl ideální zápas, ale jsem ve finále, na které se moc těším."

Cibulková zvítězila po setech 6-7 6-3 6-3 a postoupila už do svého třetího letošního finále, v němž se utká s mladou Chorvatkou Donnou Vekičovou.

Sedmnáctiletá Chorvatka dnes otočila semifinálové utkání s druhou nasazenou Číňankou Shuai Zhang, kterou porazila 1-6 6-3 6-4.

Donna Vekičová"Úvod zápasu byl hodně náročný. V prvních třech hrách jsem uhrála jen jeden bod, zatímco soupeřka hrála výborně," komentovala ostudný začátek utkání Chorvatka.

"Přiznávám, že jsem se zpočátku cítila trošku trapně, protože jsem prostě nehrála vůbec nic. Na konci první setu, v němž jsem tady nakonec uhrála aspoň jednu hru, jsem si říkala, že už bych měla začít hrát nebo pokořím rekord v tom, že to bude nejkratší zápas historie."

"Jsem moc ráda, že jsem se dokázala vrátit do zápasu a začala jsem hrát to, co umím. Začala jsem hrát agresivněji a tím jsem dostávala soupeřku pod tlak, proto pak dělala více chyb. Bojovala jsem a díky tomu jsem dotáhla zápas do vítězného konce," usmívala se na tiskové konferenci aktuálně 95. tenistka světa.

"Začátek letošní sezony se nepovedl přesně tak, jak bych si to přála, ale postupně se to změnilo. Uhrála jsem poměrně dobrý výsledek v Miami a teď jsem ve finále tady v Malajsii. Jsem neuvěřitelně šťastná a věřím, že bude platit to, co se říká. Do třetice všeho dobrého," uzavřela sedmá nasazená Vekičová, jež se již potřetí v kariéře probojovala do finále turnaje WTA, na svůj premiérový titul však stále ještě čeká.

- WTA INTERNATIONAL KUALA LUMPUR -
(Malajsie, tv. povrch, 250.000 dolarů)
sobotní výsledky (19. 04. 2014)
Dvouhra - semifinále
Cibulková (1-SR) - Karolína Plíšková (3-ČR) 6-7(3) 6-3 6-3
Vekičová (7-Chorv.) - Shuai Zhang (2-Čína) 1-6 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Petr Pokorný

Komentáře

22
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
A Karolína neobhajuje moc bodů minulý rok většinou vypadávala v 1-2 kole. Wimbledon 2.kolo a US Open 1.kolo takže byse mohla Plíšková klidně mohla dostat do TOP 40 možná i výše
Reagovat
smazaný uživatel
Nevadí Kájo! SF není špatné!! :-))
I když ten pohyb je pořád hrůza tak z toho co jsem viděl mi přišlo, že na tom trošku zapracovala a pochybuje se o trošku líp! Ale možná se mi to jen zdálo! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
je to mnohem lepší než dřív.
Reagovat
smazaný uživatel
Témeř všechny státy mají na fed cupu své nejlepší hráčky
(Česko-Kvitová, Německo-Kerber, Itálie-Errani, Rumunsko-Halep, Srbsko-Ivanovič, Polsko-A.Radwanská) jenom cibulková hraje turnaj kde je nasazená dvoja až 61.hráčka světa Jie Zheng. jestli cibulková vyhraje tak všichni budou říkat jak má TOP formu když porazila 93. a 75. hráčku světa. ona opravdu sere na svoji zem stejně jako Hantuchová a Rybáriková. naštěství naše holky jsou rozumné a rádi reprezentují česko
Reagovat
smazaný uživatel
Proste sa už zmier,že Pliškova vypadla,ale musim ťa pochvaliť ako ťa trapi osud Slovenskej repre
Reagovat
smazaný uživatel
no spíš mě udivuje že máte kromě rusek nejslabší sestavu že vaše hráčky serou na fed cup kvůli trapnému turnaji
Reagovat
smazaný uživatel
Liptak je aj repre trener aj Cibulkovej a on jej akože povolil ten trapny turnaj a hned sa samozrejme urazila Hantuchova a Rybarikova,lebo doteraz vždy všetky reprezentovali,ta ja by som v prvom rade vykopol Liptaka a nech primadony nereprezentuju ked sa uražaju a hraju mlade baby radšej,dufam že aspoň Čepelova dnes uhra bod aby to Kanada nemala take lahke
Reagovat
Frick
- jeden turnaj této úrovně už má z Acapulca (tj. nehrozí, že by to byla sezóna bez triumfu)
- v prvním kole se určitě od Domči čekalo více než dvě porážky doma
- měla cítit morální povinnost zachránit pro svou zem elitní skupinu
Reagovat
tommr
ale Karolína se nemá za co stydět - s Cibulkovou sehrála naprosto vyrovnanej zápas. Pokud bude podobně hrát i nadále tak se v první stovce bez problémů udrží ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
no tak ona letos uhrála už 610 bodů. To je bodový příděl asi tak na hraně první a druhé stovky za celý rok. Takže ano, asi se letos v tý stovce udrží :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Mám velkou radost, že Donna splnila moje přání a postoupila do finále! :) Bohužel vám ale k tomu zápasu moc nenapíšu, protože kvůli dešti se hrála obě semifinále současně a stream byl jenom na Karolínu s Dominikou... Z průběhu je ale patrné, že Donna zase celkem jasně prohrála 1. set a poté nastartovala obrat. :) Donna v Kuala Lumpuru dokázala vyhrát už třetí zápas po prohraném 1. setu. Klobouk dolů! :)
Průběh zápasu zde: http://www.livesport.cz/zapas/AwvVw3TP/#prubeh-zapasu;1

Škoda, že to nevyšlo Karolíně, protože jsem ji chtěl jako soupeřku radši než Dominiku. Donna už letos proti oběma z nich prohrála (s Dominikou v Indian Wells, s Karolínou v Monterrey), ale s Karolínou to byl mnohem vyrovnanější zápas... Proti Dominice může Donna opravdu jenom překvapit. Na druhou stranu, Dominika odehrála dva tříseťáky za sebou, tak třeba teď není až tak suverénní...

Bez ohledu na finálový výsledek to je pro Donnu velmi úspěšný turnaj. Jak už jsem psal, teď se posune minimálně na 75. místo, což je parádní (vzhledem k tomu, že ještě před několika týdny byla na začátku druhé stovky)... Donna bude hrát už svoje třetí finále na okruhu WTA. Předloni prohrála v Taškentu (na svém premiérovém turnaji WTA!) proti Begu a loni v Birminghamu proti Daniele Hantuchové. Tak třeba to vyjde do třetice, když to od ní nikdo nebude čekat... :)
https://twitter.com/DonnaVekic/status/457540701706670080
Reagovat
smazaný uživatel
bojovala jako lvice.. a navzdory zadum az do konce. ;-) Moc pekny vykon, gratulace! :-)
Reagovat
Frick
Ty záda asi limitovaly, co?

Jinak 7:6(3), 3:6, 3:6 prohrála i s Wozniackou. Ještě si pamatuju jak po "Petřiný sezóně" byla Carol spolu s Domkou v Adéla show. Bohužel, se tehdy Banášová mohla těšit z toho, že má jako hosta světovou jedničku.
Dzenkujem bardzo, Agnieszka! :-(
Reagovat
Frick
Snad jste pochopili mou narážku...
Reagovat
smazaný uživatel
Vidíš, to ani nevím, že Caro byla v talkshow Adély Banášové. Pamatuju si, že Caro hrála s Dominikou na konci roku 2011 exhibici v Bratislavě, ale o tomhle jsem fakt nevěděl... Koukám, že je to na youtube, tak se musím někdy podívat. :)

Jinak jsem si taky přál, aby Donna hrála finále proti Karolíně. No, co se dá dělat... Tak aspoň by tady Donna teď mohla mít většinovou podporu. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Už aby ta cibulková prohrála ji nemůžu vystát je vážně hrozná
Reagovat
Frick
Ona by si to zasloužila, za ten Fed Cup....
Reagovat
smazaný uživatel
Hrozna si akurat ty a riadne trapna
Reagovat
smazaný uživatel
Já jenom říkám svůj názor cibulkovou prostě nemám ráda
Reagovat
smazaný uživatel
Tak proste napiš nemam ju rada,ale hned nadavať že je hrozna je trochu primitivne,ja ju tiež nemam rad a potom čo urobila teraz ked odfajčila repre kôli nejakemu trapnemu turnaju už duplom,dnes bolo predčasne finale čau
Reagovat
smazaný uživatel
Nevadí. Vzhledem k formě Cibulkové to je fantastický výkon.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist