Plíšková může zítra slavit postup, Kvitová bude hrát o naději

22. 10. 2018, 10:36
Aktuality 10
O postup i o naději budou hrát české tenistky v úterních zápasech na Turnaji mistryň. Zatímco Karolína Plíšková už si může v Singapuru zajistit účast v semifinále, Petra Kvitová bude odvracet hrozbu předčasného konce již po základní skupině.

Nejprve čeká Kvitovou souboj poražených hráček z úvodních zápasů s obhájkyní titulu Dánkou Caroline Wozniackou. Plíšková pak nastoupí proti Ukrajince Elině Svitolinové.

Šestadvacetiletá Plíšková postoupí do semifinále jako vítězka Bílé skupiny v případě výhry a porážky Kvitové s Wozniackou, což by znamenalo konce nadějí pro současnou českou jedničku. Plíškové zajistí postup i dvousetová výhra nad Svitolinovou společně s vítězstvím Kvitové ve třech sadách nad Wozniackou.

Plíšková se nepovažuje za favoritku skupiny. "Beru to zápas od zápasu. Už mám zkušenosti a vím, že musím rychle zapomenout na to, co bylo," řekla loňská semifinalistka turnaje po nedělní výhře nad Wozniackou.

Vzájemnou bilanci se Svitolinovou má 5-2, letos se střetly jen na úvod sezony v Brisbane. "Má podobný styl jako Wozniacká. Musím čekat hodně výměn, hodně toho vyběhá. Bude to těžké, velká bitva," uvedla Plíšková.

Kvitovou čeká proti Wozniacké zápas o naději. S Dánkou se na okruhu potkává alespoň jednou každou sezonu už deset let a vyhrála osm z 13 zápasů. "Jsme vlastně stejný ročník," usmála se Kvitová po dnešním tréninku.

"Přijde mi, že se moc nezměnila. U ní to je o tom, jak to má nastavené v hlavě. Fyzicky je vždycky připravená dobře. Ona nezkazí a může hrát tři hodiny, což je podobné. Akorát už sem tam někdy zkazí, když si úplně nevěří. To je jediný rozdíl v průběhu těch deseti let," řekla Kvitová o Wozniacké.

Doufala, že udělá méně chyb než v souboji se Svitolinovou. "Budu muset chodit na síť. Nebudu muset tolik riskovat, protože mi přijde, že ona z úderů tolik neublíží jako Elina," uvedla Kvitová. Její kouč Jiří Vaněk dodal: "Jede se dál. Teď už není kam uhnout. Proto jsme sem přijeli. Péťa je v pohodě."

Na tréninku na Kvitovou hodně mluvil a ukazoval údery. "Jako normálně. První zápas se trošku nepovedl a Péťa se potřebuje co nejdřív pozitivně připravit. Pořád se ještě nic neděje a je na ní vidět, že po zápase nepanikařila. Dopadlo to takhle, ale ještě není konec," věří Vaněk.

Pokud Kvitová dokáže Wozniackou porazit a Plíšková by prohrála se Svitolinovou, pak by ve čtvrtek došlo na český duel o postup. "Pro obě by to bylo těžké a velká bitva," řekl Vaněk, který před Kvitovou koučoval právě Plíškovou.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Fransoas
Spolupráce S bývalou australskou hráčkou - dnes legendou,by pro karolínu mohl být přínosem.Její informace a jakoby rady jsou pro Káju velkým plus.Zatím není jasné,jak tato spolupráce dlouho vydrží,ale určitě to je typ trenéra,co si Kája přála.Trochu mi překvapila reakce M.Navrátilové - velké ikony,ikdyž je Američankou,která sleduje obě naše nejlepší hráčky z dlouhodobého časového horizontu.Dle navrátilové má Kája velký hráčský potenciál,který trochu pokulhával.Pokud by se tento potenciál přetavil na pozitivní level,nemusela by se Kája někdy tolik trápit.Když se daří - je to jednoduší.
Reagovat
Torn
Jak byla Navrátilová kvalitní tenistka, tak je neskutečně příšerná tipařka a neumí absolutně odhadnout hráče. Jednou řekne, že Karolíně je fuk, jak hraje, potom řekne, že ví, že to tak není a má potenciál. Kdykoliv někoho označila za favorita, byla z toho neskutečná fraška, takže paní Navrátilová jako hráčka velký obdiv, ale jako rádce je fakt víc než špatná. :D
Reagovat
Fransoas
To prosim nebylo směrované ve smyslu rádce.Pravděpodobně to tak je,jak jste napsal.
Reagovat
historik
přesně
Reagovat
Fandina
Jak znám mojí Caro, má tak trochu z ranařek respekt, Kája to včera dokázala a doufám, že to zítra vyjde i s Petrou. Ovšem, Petra musí mít svůj den, musí být víc sebevědomá, než byla se Svitolinou a hlavně jí to tam musí padat. Pokud to tak nebude, tak Caro všechno doběhne, vrátí a ještě ve vhodnou chvíli zakončí winerem. Takže Petře držím palce, aby měla svůj den:-)). Pojď!!!

Svitolina je proti Caro důraznější a také si myslím, že se bude snažit Káju rozběhat. A doufám, že Kája si s ní poradí, sice dva poslední zápasy s ní prohrála, ale jinak má víc výher. Bylo by super, kdyby si Kája zítra zajistila postup. Moc držím palce. Pojď!!!
Reagovat
Fransoas
Zdravim Vás.Vypadá to ,že jste amtérskou expertkou,protože vše co bylo definováno - je naprosto super.Není k tomu co dodat.
Reagovat
Fransoas
Dnešní daLŠÍ dvouhry mají mírné favoritky,ale jsem zvědav,jak to nakonec dopadne.
Reagovat
PetaM
Stejně jako Petra nikdy v Singapuru nevyhrála první zápas, tak nikdy druhý zápas neprohrála. Zajímavé a hlavně doufám, že si tuto bilanci udrží :D Doufám, že vyhrajou obě naše holky, ale podle včerejších zápasů to asi bude mít těžší Kája. Svitolina vrací agresivněji než Caro, ta navíc včera nakupila spoustu chyb, to jsem snad u ní ještě neviděl. Můžeme jen doufat, že Caro si svou formu přenese i do zápasu s Petrou a Elina do zápasu s Kájou ne :D

A Petro? Nemusíš všechno zabíjet z returnu zlato, ano? Zkus to aspoň někdy vrátit normálně. Caro ti to nezabije hned z první. Tak prosím, za stavu 30:0 pro tebe na příjmu to neznamená, že následující 4 míčky pošleš do zadku. Díky! :D

A hodně štěstí oběma :D
Reagovat
Fransoas
Kéž by ta prognóza o Petře platila i nadále.Tak jako Karolína překvapila proti Caro,mohlo by se zrodit další překvapení na úkor jí.Svitolina bude pro Káju hodně nebezpečná,ale věřím,že to zvládne.Možná to bude v obou zápasech docela dramatický.Začátek zápasů bude velice důležitý.

Tak holky pojďte do toho - ať se to podaří.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist