Petzschner senzačně získal titul ve Vídni

12. 10. 2008, 15:58
Aktuality 0
ATP VÍDEŇ - Překvapivým vítězem tenisového turnaje ve Vídni se stal Němec Philipp Petzschner. Až 125. hráč světového žebříčku porazil v dnešním finále osmého nasazeného Francouze Gaela Monfilse a získal první titul na okruhu ATP.
Profily hráčů
Philipp Petzschner

Svou cestu za premiérovým titulem musel německý tenista Philipp Petzschner zahájit už v kvalifikaci. V té uspěl, ale v hlavní soutěži hned na úvod narazil na turnajovou jedničku Stanislase Wawrinku. Ovšem čtyřiadvacetiletý Němec světovou desítku ve třech setech udolal a nastartoval se k životnímu turnaji. Přešel přes Hernycha, bývalou světovou jedničku Moyu a v semifinále 47. hráče světa Feliciana Lopeze.

Postupem do finále tak potvrdil, že halové turnaje mu vyhovují. Získal v ní jediný challengerový titul a čtyřikrát hrál ve finále. "Pod střechou" také dosáhl na svá dosavadní maxima z turnajů ATP, kterými byly dvě čtvrtfinále.

Dá se říct nezkušený tenista se nezalekl ani svého prvního velkého boje o titul. Pouze jednou ztratil vlastní servis a během hodiny a půl vyhrál dvakrát 6-4. Porazil tak i 24. hráče světa Gaele Monfilse.

Petzschner si zajistil prémii 139 tisíc eur. Čtyřiadvacetiletý rodák z Bayreuthu se v žebříčku poprvé v kariéře dostane mezi elitní stovku. Ze 125. pozice si polepší minimálně o 50 míst. Ve Vídni mohl získat titul i ve čtyřhře, ovšem společně s Rakušanem Peyou nestačili na čtvrtý nasazený pár Mirnyj/Ram.

ATP VÍDEŇ (Rakousko, tv. povrch / hala, 674.000 Eur) - finálové výsledky:

Dvouhra - finále:
Petzschner (Něm.) - Monfils (8-Fr.) 6-4 6-4

Čtyřhra - finále:
Mirnij/A. Ram. (4-Běl./Izr.) - Petzschner/Peya (Něm./Rak.) 6-1 7-5

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist