Petra Kvitová doufá, že na Australian Open zabere

12. 1. 2013, 14:30
Aktuality 28
Vstup tenistky Petry Kvitové do nové sezony nebyl ideální. Před nadcházejícím Australian Open vyhrála i kvůli astmatu jen jeden zápas ze tří, ale doufá, že na nadcházejícím grandslamu zúročí dobrý trénink.
Profily hráčů
Petra Kvitová

"Po přípravě, která proběhla výborně v Prostějově, jsem čekala na začátku něco jiného," řekla dvaadvacetiletá Kvitová Radiožurnálu. "Ale tím, že se objevilo astma už i v Brisbane, tak to prostě v hlavě zůstalo a měla jsem to tam pořád. To bylo trošku zabrždění, ale je to začátek. Teď je první grandslam a o to tady jde," řekla.

Osmá hráčka světa Petra Kvitová vyhrála v Brisbane první kolo, ale pak nestačila na Rusku Anastasii Pavjučenkovovou a v Sydney uhrála jen dva gamy utkání se Slovenkou Dominikou Cibulkovou. Obě přemožitelky Kvitové následně hrály finále.

Na Australian Open bude Kvitová obhajovat body za loňské semifinále. Jeden z posledních tréninků absolvovala se světovou jedenáctkou Marion Bartoliovou z Francie. "Mě to s ní baví, protože hraje rychle, takže se musím soustředit. Nedá jeden míč volný, je to vždy přestřelka, takže výborný trénink," řekla Kvitová.

Českou hráčku, dvojnásobnou vítězku Fed Cupu, čeká v prvním kole Italka Francesca Schiavoneová. Zápas se bude hrát v úterý a královna Wimbledonu Kvitová má s vítězkou antukového Roland Garros Schiavoneovou pozitivní bilanci 3:1. Všechny zápasy vyhrála loni.

ČTK

Komentáře

28
Přidat komentář
smazaný uživatel
To, že Petra je schopná projít přes první kolo, je dle mého nejasné, ale i kdyby byla bez formy, měla by tam projít. Opírám se o to, že Schiavone nezářila ani na konci minulé sezóny ani na začátko té letošní. Ano, Petra má problém a je třeba na něm pracovat, ale nevidím důvod, proč by neměla být schopná porazit hráčku, které se poslední dobou také nedaří. Podle mě to zvládne.
Reagovat
mac.hall
No, tvou víru ti neberu , ale asi by bylo dobré najít argumenty pro tvůj názor. Franceska je ten typ hráčky, který Petře , pokud nemá formu, vyloženě nesedí. Je velmi běhavá a strojově vrací údery na druhou stranu kurtu a obávám se , že to bude na Petru stačit. Ta se spolehlivě porazí sama. Zápasu bych se neobával v případě, pokud by Petra měla alespoň svou solidní formu, ale tomu je na hony vzdálená. Téměř není schopná zahrát winery a počet UE je pravidelně hrozivý. Takže opravdu nevidím způsob , jak by mohla Francesku porazit. A to říkám i s vědomím , že ani ona nemá zdaleka svou top formu a dlouhodobě se plácá v poměrně slušným srabu. Na to , aby Petru dala , jí bude stačit , aby se pohybovala jako obvykle a přehrávala míče na druhou stranu kurtu. Necháme se překvapit , ale já to vidím 70:30 pro Taliánku.
Reagovat
mac.hall
Myslím , že se příliš nepletu , když řeknu , že většina z normálních příznivců tenisu Petře přeje , aby konečně vybředla ze svých dlouhodobých problémů a konečně opět předvedla svou lepší tenisovou stránku. Na druhou stranu ovšem musím konstatovat , že se velmi, velmi bojím dalšího brutálního propadáku a porážky již v úvodním kole AO. Pokud si totiž dám dohromady veškeré pro a proti , nikde bohužel nevidím ani nepatrný náznak naděje , že by ve hře Petry něco signalizovalo oprávněnost k optimismu. Žádné blýskání na lepší časy. Opravdu bych chtěl věřit , že přeci jen , přes všechny problémy a dlouhodobý alarmující pokles výkonnosti se Petra konečně probudí a předvede tenis , kterým nás všechny tak těšila v roce 2011. Bohužel , jsem založením realista a jsem názoru , že pokud by se to Petře povedlo , rovnalo by se to tak trochu malému zázraku.Nemyslím si , že by byla schopna za současného stavu porazit Francesku a v případě , že by se jí to přeci jen podařilo, může skončit hned v následujícím kole. Můj tip tedy zní , porážka v prvním kole , max. ve třetím . Na 4. nebo čtvrtfinále nemá žádnou šanci.
Reagovat
tommr
vidím to úplně stejně jako ty - konec nejspíš už v prvním a nejpozději ve třetím kole. Na sportu je ale krásný právě to, že v něm dochází k překvapením a třeba nám Petra po dlouhý době jedno příjemný překvapení přichystá. Ještě dodám, že já osobně bych za příjemný překvapení považoval i účast ve čtvrtfinále ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Hned jsem klidnější - vy dva se v těch předpovědích většinou moc netrefujete ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Také se tím utěšuju.
Reagovat
mac.hall
Asi mi nebudeš věřit , ale málo co mi může zvednout náladu víc , než když se ve svých skeptických předpovědích pletu. Tedy , abych to upřesnil , pokud jde o fandění našim sportovcům. Obávám se ale , že v případě Petry šance na omyl není přílišveliká.
Reagovat
smazaný uživatel
Dovedu si představit, že jí astma mohlo hodně limitovat ve výkonu psychicky i když v zápase s Cibulkovou vypadala zdravě. Ten podvědomý strach, že udělá něco, co ten záchvat vyvolá. Je to něco úplně jiného, než klasické zranění, tam víte jaky typ pohybu co udělá, co bolí a co ne.
Reagovat
Fandina
a na ty předešlé dva turnaje je potřeba zapomenout a s čistou hlavou do AO. Držím palce, přeji úspěch a Peťo pojď pojď pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
se jistí pro případ porážky i výhry.
Reagovat
freeteepek
Petra to bude mít v prvním kole opravdu těžký. To je jasný. To astma v hlavě bude pro ní větší problém, než babochlap Schiavone. Počasí je v Melbourne ale momentálně slušný. Tak uvidíme. Bude záležit hodně na tom, jak oběma hráčkám půjde servis. U Petry na tom záleží vždycky, u Francescy je to pak o tom, jak velkou dá Petře na returnu šanci. Petra určitě zase nějaký ten svůj servis ztratí a bude si ho muset vzít zpět.
Já chci Petru v zápase podpořit a proto vsadím menší částku na Francescu. A pokud Petra postoupí, tak v dalším kole opět vsadím na soupeřku. Tentokrát vyšší částku. A tak dál. Pokud Petra nakonec celý turnaj vyhraje, všechny prohraný peníze se mi vrátí zpět. I s úrokem:-)
Je blbý, že má Petra astmatické potíže, ještě větší problém je ale skutečnost, jaký vliv to má na její psychiku. V zápase proti Cibulkový přitom nebylo vidět, že by měla zdravotní potíže. Evidentně by potřebovala lepšího psychologa z řad bývalých úspěšných tenistek. V Sydney bylo sice velký horko, ale vlhkost minimální. Z toho usuzuju, že fakticky astma Petru omezovat nemělo. Spíš to horko samotný a hlava.
Reagovat
tommr
počasí se má podle předpovědí ještě zhoršit, ale to by neměl bejt zásadní problém, protože to vedro bude pro všechny stejný ...
Hodně bude taky záležet na tom kdy bude Petra hrát. Ráno a večer (místního času) by to mělo bejt každopádně přijatelný. Takže já budu Petře přát i to aby měla štěstí na bud časný nebo pozdní začátky zápasů ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
No, predpokladam, ze to bude jeden ze slagru dne, takze doufam v night session....hlavne kvuli Petre....
Reagovat
smazaný uživatel
Vedro sice bude pro všechny stejné, to ale neznamená, že se s ním z různých, ať už z objektivních či subjektivních příčin, každý stejně srovná.
Reagovat
tommr
já taky - a to nejen kvůli Petře, ale i kvůli tomu, že takovej noční zápas by byl u nás k vidění v přijatelnou dobu ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
- vedro pro každýho stejný nebude. S astmatem bude Petra v těchto podmínkách vždycky v nevýhodě
- s nočními zápasy u Petry moc nepočítejte, pro lidi a pořadatele není příliš atraktivní (to možná byla na začátku roku 2012, kdy se od ní ještě hodně čekalo). Možná čtvrtfinále se Serenou.. ale k tomu s největší pravděpodobností vůbec nedojde.
Reagovat
smazaný uživatel
Italky bych se ani tak nebála, i přes pomalé začátky, to spíš ty šikovné mlaďošky budou nepříjemné...ale já ji do toho čtvrtfinále věřím, a pak nechť se děje vůle boží :)Tak pojď Peťo!!!! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Petra to daš
Fandim Ti
si mi velmi simpaticka tak nesklam:))))))))
Reagovat
dadaft
Reagovat
tommr
ale moc tomu nevěřím - ta její krize už trvá moc dlouho a pokud se objevujou nový zdravotní problémy tak je asi konec v nedohlednu ...
Petra má navíc extrémně těžkej los - hned v prvním kole zkušená GS vítězka Schiavone - to je asi nejtěžší možná soupeřka na úvod. Těžký to bude mít Petra i ve druhým a třetím kole s mladejma puškama Robsonovou a Stephensovou. Relativně přijatelnou soupeřku by mohla mít Petra snad jedině v případným čtvrtým kole - bud Petrovovou nebo Lucku Šafářovou. No a ve čtvrtfinále příjde téměř určitě konečná v podobě Sereny - na tu prostě Petra v její současný formě nemá ...
Reagovat
Jan
Jo jo, loni měla na GS i OH Petra lehké losy, mockrát se to tady probíralo, jinak se nemusela dostat tam, kam se dostala. Teď je to hodina pravdy, ukáže se, jak na tom doopravdy je. Ale ty zdravotní potíže to je smůla. Uvidíme, jak to dopadne a přeji Petře hodně štěstí.
Reagovat
nouma
Tak osobně se přiznám že ta ¨babochlap¨ Francesca je mi krajně nesympatická ale na druhou stranu všichni víme jak má Petra pomalé rozjezdy a bojím se že pokud Petra hned na začátku nezačne tahat za pilu tak ¨babochlap¨urva první set. Je fakt když sem ji viděl v Hobartu proti Flipkens tak po vyhraném prvním setu sem se přistihnul jak ji fandím, ale pak přišla sprcha a Kirsten vyhrála. Je zase fakt že bilance mluví ve prospěch Petry ale dosavadní forma je zase na straně italky. Doufám a nejen já že Petra vytáhne něco z rukávu a všechny tam porazí :D :D :D ale mnohem víc se bojím že pojede štandopéde domů. tak Petro ukaž co je v Tobě, Ty lvice z Fulneku :D
Reagovat
tommr
na tu bilanci bych moc nespoléhal. S Cibulkovou Petra měla ještě lepší a podívej se jak jí Dominika v Sydney smetla z kurtu ...
Reagovat
Jan
Bilance je hezká věc, ale vždycky rozhoduje aktuální forma. Pouze u hráčů s velkým odstupem v žebříčku dává bilance jakousi prognózu, ale ani zde se to nemusí vždy naplnit.
Reagovat
nouma
Možná to tak nevyznělo ale šance na výhru dávám 50 na 50. Že má Petra bilanci s babochlapem krásnou vím ale to je není pro mě předmětné jen jaksi informativní. Řeknu to jinak pokud Petra vyhraje mile mě překvapí. Haugh :D
Reagovat
smazaný uživatel
Francesca není žádná krasavice, ale vaše poznámky jsou hodně nechutné.
Reagovat
smazaný uživatel
v duelu grandslamových vítězek z roku 2011 Italka Francesca Schiavoneová....Fran vyhrála RG v roce 2010
Reagovat
Paseka
Presne tak. Maji zde nedostatky a to zasadni!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist