Petkovicovou v Perthu nahradí nakonec Maleková

30. 12. 2012, 19:56
Aktuality 4
Zraněnou Andreu Petkovicovou měla v německém týmu na Hopman Cupu původně nahradit Chorvatka Donna Vekičová, první hráčkou v pětadvacetileté historii soutěže reprezentující jinou než svou vlast se však nestane. K Tommymu Haasovi se totiž nakonec připojí Němka Tatjana Maleková.
Tatjana Maleková

Andrea Petkovicová se zranila hned v prvním utkání a kvůli prasklému menisku se musela okamžitě vrátit domů, aby mohla co nejdříve podstoupit operaci. Tommy Haas tak v Perthu zůstal bez spoluhráčky a pořadatelé intenzivně hledali alternativu. Původně měla Petkovicovou zastoupit šestnáctiletá Chorvatka Donna Vekičová, která je na Hopman Cupu jako náhradnice. Vekičová se tak měla stát první hráčkou v pětadvacetileté historii soutěže, jež by nereprezentovala svou zem.

Nakonec ale pořadatelé zůstali věrni tradici, neboť se jim podařilo do německého týmu dodatečně dosadit Tatjanu Malekovou.

"Jsem velmi nadšená, že mohu na Hopman Cupu reprezentovat Německo. Samozřejmě, že je mi moc líto Andrey, že utrpěla zranění. Přeju jí všechno nejlepší," komentovala nečekanou pozvánku Maleková. "Je to vždy velmi vzrušující mít šanci hrát za svou zemi a s Tommym to bude velmi zábavné," těší se pětadvacetiletá Němka, jež do Perthu odletěla z tréninkového centra v Miami.

"Viděla jsem fotky nové arény a vypadá velmi hezky - už se nemohu dočkat, až tam budu hrát. Hopman Cup bude fantastická příprava na Australian Open," dodala aktuáně 112. hráčka světa Maleková, která poslední dvě sezony startovala spíše na turnajích ITF. 

Německo, které vinou zranění Petkovicové prohrálo úvodní zápas s Austrálií 0-3, v Perthu čekají ještě dva zápasy: ve středu proti Itálii (Seppi/Schiavoneová) a v pátek proti Srbsku (Djokovič/Ivanovičová).

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Škoda, Donna mohla jet třeba do Aucklandu a zkusit štěstí, ale tak Hopman asi taky není k zahození, i když jako náhradník.
Reagovat
skott
ještě že tak...:-) koho proboha napadlo přizvat Vekic jako náhradnici, vůbec jsem netušil, že něco takového na Hopmanu existuje.
Reagovat
LubosZabloudil
Vekič se na Twitteru chlubila, že jede na Hopman Cup a už tehdy jsem marně zjišťoval, co tam budou Chorvati dělat :) A ona nakonec jako náhradnice, kterou nasadí jen při nejhorším možným scénáři... asi je tam za zásluhy :)
Reagovat
skott
teda asi musí nastat konec světa, aby jí nasadily:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist