Petkovicovou čeká týden před finále Fed Cupu zápas o titul z Turnaje šampionek

1. 11. 2014, 20:39
Aktuality 32
TURNAJ ŠAMPIONEK - V minulých týdnech marně hledala formu a nevěřila si. Ztracenou sebedůvěru však Andrea Petovicová našla - z pohledu Německa - právě včas. Týden před finále Fed Cupu totiž vyhrála tři utkání po sobě a zahraje si o titul z posledního ročníku Turnaje šampionek v bulharské Sofii.
Andrea Petkovicová

Světová sedmnáctka Andrea Petkovicová přiletěla do Bulharska se sérií tří porážek a čtvrtou přidala na úvod Turnaje šampionek, když podlehla Suárezové-Navarrové. V druhém zápase proti domácí Pironkovové však našla ztracené sebevědomí, den na to porazila i Slovenku Cibulkovou a z druhého místa postoupila do semifinále.

V něm dnes narazila na jednadvacetiletou Španělku Garbinu Muguruzaovou, která ve své skupině vyhrála všechny tři zápasy. Ve vyřazovací fázi ale neporazitelnost neudržela. Petkovicová vyhrála první set snadno 6-1, ve druhém otočila z 0-2 na 5-2 a měla první mečbol. Ten sice nevyužila, stejně jako další dva v následném gamu, napodruhé při svém servisu však utkání ukončila a zvítězila 6-1 6-4.

"Myslím, že až do stavu 6-1 a 5-2 jsem hrála velmi dobře. Vůbec jsem nechybovala a cítila jsem se velmi dobře. Ale Garbi pak začala hrát mnohem lépe a nedělala tolik chyb. Hrála velmi dobře a já měla štěstí, že jsem to ukončila," komentovala Petkovicová.

"Hráčkám, které jsou agresivní a talentované jako ona, stačí jeden nebo dvě výměny a vrátí se do zápasu. Byla jsem ráda, že jsem na konci zápasu dobře podávala a ukončila to," dodala sedmadvacetiletá Němka, která se týden před finále Fed Cupu vrací do dobré formy.

"Zase hraje uvolněně. Tahle forma a s ní spojené sebevědomí přišly právě včas na Prahu," řekla agentuře SID spokojená kapitánka německého týmu Barbara Rittnerová. Finále Fed Cupu mezi českými a německými tenistkami se hraje o víkendu 8. a 9. listopadu v pražské O2 areně.

Ve svém jubilejním 10. finále a třetím v této sezoně se Petkovicová, jež bude usilovat o svůj pátý titul, utká s Flavií Pennettaovou. S Italkou má vyrovnanou bilanci 2-2.

Penettaová ve druhém semifinále porazila 6-4 6-2 Carlu Suárezovou-Navarrovou. Španělka šla jako první do brejku, ale nepotvrdila ho. Pennettaová od stavu 4-4 vyhrála 16 z 20 výměn a rázem vedla 6-4 a 2-0. Náskok neudržela, ale poslední čtyři gamy zvládla lépe a bez vážných problémů zvítězila.

"Od začátku to byl opravdu těžký zápas. Prvních čtyři nebo pět gamů bylo hodně dlouhých a těsných. Navzájem se dobře známe a já se snažila, abych rozhodila její rytmus," komentovala Pennettaová. "Někdy jsem dělala chyby, ale zvolila jsem správný způsob hry."

"Jsem teď unavená, ale věřte mi, strašně šťastná. Na finále se moc těším, fanoušci jsou tady skvělí. Děkuju jim za podporu," řekla Pennettaová před 24. finále kariéry.

Dvaatřicetiletá Italka v Bulharsku hraje na divokou kartu, kterou dostala až po odhlášení Srbky Jeleny Jankovičové. Pennettaová je sice světovou patnáctkou, ale letos nevyhrála žádný turnaj WTA International, což je jednou z hlavní podmínek kvalifikačního síta. Nicméně v březnu získala titul z mnohem prestižnějšího turnaje WTA Premier Mandatory v Indian Wells, kde ukončila čtyři roky dlouhé čekání na jubilejní 10. titul.

- TURNAJ ŠAMPIONEK, SOFIE 2014 -
(Bulharsko, tv. povrch / hala, 750.000 dolarů)
sobotní výsledky (01. 11. 2014)
• Semifinále •
Pennettaová (3-It.) - Suárezová (5-Šp.) 6-4 6-2
Petkovicová (4-Něm.) - Muguruzaová (7-Šp.) 6-1 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

32
Přidat komentář
VlS
k titulu, jen bCh řekl, že ho víc Flavie prohrála, než Petko vyhrála. Petko se trochu zvedla, ale Flavie od druhýho setu bída. Všechny míče krátký ( na servis lajnu nebo i před ní), podání bída, druhý hrozný.
No nic, asi jsou holky hlavou fakt už na dovolený.
Reagovat
blixa
Všechny už mlely z posledního. Jen Garbine podala tři slušné výkony ale pak to na ní také padlo. Forma vypadá jinak ale Adrejka měla nakonec asi nejvíc vůle.
Reagovat
VlS
Asi tak
Reagovat
tommr
no snad se to projeví i při FC - pro naše by to mohla být určitá výhoda ... :)
Reagovat
blixa
Docela fajn "ceremony", taková příjemná neformální, pohodová. Andrejka je jedna z nejcharismatičtějších současných tenistek.
Reagovat
gigin
Super, Petko!!
Reagovat
blixa
Tak když už ne Garbine, tak aspoň Andrejka !!!!
Reagovat
dadaft
slušně se to rozjelo,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

ani nevém, jestli je větší kočka Flavia nebo Andrea. ))
Reagovat
Cico93
Andrea
Reagovat
gigin
Zeptej se Fogni.
Reagovat
gigin
Pome ještě!!
Reagovat
blixa
Tak ! Dopodávat. Aspoň set, ať to není ostuda ;-)
Reagovat
blixa
Tak set tam je ! Dobrý Andrejko, ještě jeden ;-)
Reagovat
gigin
Tak!! Idemooo!!
Reagovat
smazaný uživatel
vyhraj to tam!!!! Ty si to za ty výkony zasloužíš. Petkovic hraje hrozně. -_-
Reagovat
VlS
v Sofii - holky nejsou schopný zahrát dva slušný údery za sebou. Zatím za 8 minut 1. gemu přehlídka chyb:-((
Reagovat
blixa
Andrejka dneska úplně marná. Škoda že nepostoupila Garbine, to by snad byl lepší tenis.
Reagovat
sprchon
Včera jsem Garbine neviděl, ale někde jsem četl, že se dost vyhazovala... Taky bych jí to finále přál, ale s tím nic neuděláme. :)
Reagovat
sprchon
Teprve teď jsem dokoukal tu návštěvu u Krause plus ty záběry, co se nedostaly do televize. Dozvěděl jsem se spoustu zajímavých věcí a ta achilovka mě docela mrzí. Docela nechápu, jak může hrát s brufenem... Jenom tak oddaluje a zhoršuje něco, co se bude muset časem řešit. Mně osobně by tento pocit strašně vadil. Navíc říkala, že to dost bolí. Až to bude jednou nesnesitelné, tak bude nejspíš s jejím tenisem konec... Protože po roce léčení se do formy jen tak nedostane. Navíc už není nejmladší, takže si jí musíme užívat, dokud jí to tak jde. :)
Reagovat
VlS
Mám s tím vlastní zkušenost, bolí to jak prase a dřív nebo pozděj to stejně praskne. Škoda, je to smůla.
Reagovat
sprchon
Jojo, musí to být jako časovaná bomba s tím, že nevíte, kdy vybuchne... :/
Ke zhoršení může přispět i třeba teď ta pauza a následné "znovuzatížení".
Já o tom do dneška vůbec nevěděl a obdivuju ji teď o to víc.
Reagovat
gigin
Alles Gute zum Geburtstag!
Reagovat
smazaný uživatel
Kolko bodov získa vitazka, finalistka a semifinalistky?..Dik
Reagovat
Frick
Proč nevyšktnou Li-Na?
Reagovat
PetaM
Protože tento rok tam ještě bude.
Reagovat
skott
Nemůžou jí vyškrtnout, dokud o to sama oficiálně nezažádá.
Reagovat
slacker
Meli by ji skrtnout a s ni vsechny cinanky protoze Cina "okupuje" Tibet a porusuje "lidska prava". a mozna i podporuje terorismum a jejich prezident je novy Hitler
Reagovat
Jan
Číně lezou do zadku i Američané, to je pak těžké. Čína měla dávno dostat sankce za Tibet a zabíjení vlastních lidí ve vězení. Ukrajinští fašisti také nejsou bez viny a EU i USA jim podkuřuje.
Reagovat
Titan
Čína osvobodila Tibet daleko lépe, než Amíci Irák, který platil za Arabské Švýcarsko...
Před osvobozením Tibetu Čínou tam byla otrokářská společnost a lidem se sekaly ruce. Nejdřív si zjistěte fakta a neopakujte bláboly mediální pornografie...
Reagovat
smazaný uživatel
A když už v tom budou, tak škrtnout i všechny Rusy za okupaci Ukrajiny, všechny Američany za okupaci Afghánistánu a všechny Brity (včetně Murrayho) za okupaci Skotska.
Reagovat
Michaelus
A proč to je v uvozovkách? Je to totiž známá pravda.
Reagovat
tommr
zatím k tomu není žádnej důvod. Li Na by to navíc poškodilo, protože by pak neměla letošní sezónu započítanou ve statistikách a přišla by o konečný umístění v první desítce ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist