Petkovicové pomáhá bývalý trenér Grafové

24. 4. 2011, 19:05
Aktuality 0
Nejlepší německá tenistka současnosti Andrea Petkovicová je médii srovnávána s legendární krajankou Steffi Grafovou. Teď bude dvě Němky spojovat také spolupráce se stejným trenérem. Petkovicové totiž začal pomáhat Heinz Günthardt. Dvaapadesátiletý Švýcar bude působit v roli jejího poradce a čas od času se bude přímo podílet na jejím tréninku.
Profily hráčů
Andrea Petkovicová

"Posunem do první patnáctky v žebříčku Andrea vyčerpala to, co už umí. Teď jde o to posunout její hranice. Má na to útočit jednou na grandslamové tituly," uvedl Günthardt ve Stuttgartu, kde Petkovicová vypadla ve čtvrtfinále turnaje Porsche Grand Prix se světovou jedničkou Dánkou Caroline Wozniackou. Hlavním koučem třiadvacetileté hráčky zůstává Petar Popovič. 

Třiadvacetiletá Petkovicová zatím vyhrála jediný turnaj - v roce 2009 na antuce v Bad Gasteinu. Letos byla ve finále v Brisbane, kde podlehla Kvitové, ve čtvrtfinále Australian Open či v semifinále prestižní soutěže v Miami. Na kontě má už skalpy bývalých světových jedniček Jankovičové, Ivanovičové, Šarapovové i té současné Wozniacké.

Bývalý elitní tenista Günthardt, jenž vyhrál 30 turnajů ve čtyřhře, vedl Grafovou od roku 1992 až do konce její kariéry v roce 1999. Potom krátce spolupracoval s Australankou Jelenou Dokičovou a Srbkou Anou Ivanovičovou.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist