Petkovicová je s letošní sezonou spokojená

28. 11. 2013, 17:26
Aktuality 6
Andrea Petkovicová během posledních dvou let utrpěla tři vážná zranění. Nyní už ale hýří optimismem: s letošní sezonou je spokojená a s nadšením se připravuje na rok 2014.
Profily hráčů
Andrea Petkovicová

Andrea Petkovicová měla za sebou nešťastný rok 2012. V něm kvůli únavové zlomemině v oblasti bederní pátěře tři měsíce nehrála a přišla o Australian Open. Krátce po svém návratu si podvrtla kotník, který ji připravil o French Open, Wimbledon či olympiádu.

Smolně začala i sezonu 2013. Hned ve svém prvním zápase na Hopman Cupu si poranila koleno a vyšetření odhalila prasklý meniskus. Po operaci ji čekal dvouměsíční klid a poté další comeback.

I přes zdravotní potíže se ale šestadvacetiletá Němka vyhoupla během roku o sto míst na 43. příčku světového žebříčku. Suverénně vyhrála antukový turnaj ITF v Marseille, na podnicích WTA v Normiberku a ve Washingtonu si zahrála finále. Na podzim v Pekingu porazila i světovou dvojku Viktorii Azarenkovou a tak uplynulou sezonu hodnotí jako úspěšnou.

"Pokud by mi někdo před sezonou řekl, že rok zakončím v Top 50, hned bych mu to podepsala," řekla Petkovicová novinářům během charitativní akce ve Frankfurtu nad Mohanem.

"Teď se cítím fit a během tréninku si užívám spoustu zábavy. Málokdy v životě jsem byla takhle uvolněná. Našla jsem svou rovnováhu. Chci ze sebe dostat to nejlepší," svěřila se rodačka z Bosny a Hercegoviny.

Novou sezonu Petkovicová zahájí v australském Brisbane, kam je přihlášeno šest hráček Top 10 včetně Sereny Williamsové a Bělorusky Azarenkové.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
A příští sezóna již za chlapy, operace se podařila.
Reagovat
Fandina
Andrea mě zaujala na Australien Open v roce 2011. Hrála tam pěkně a také se mi líbily její tanečky. Po všech těch nemocech mě letos hodně překvapila a to její umístění letos na 43 místě je výborné. Když bude příští rok pokračovat v takových výkonech, tak věřím, že půjde hodně dopředu. Držím palce a ať se vede Andrejko!
Reagovat
smazaný uživatel
Andrea je moja najbolúbenejšia tenistka, ešte viac ako hociktorá Slovenka či Češka :) odporúčam ju sledovať na twitteri, je to inteligentné a navyše krásne dievča :)
Reagovat
dadaft
to rád slyším, že se cítíš fit. ))
nedávno jsem tady psal, že čekám tvůj další vzestup, tak se koukej snažit bejby.
Reagovat
smazaný uživatel
To ja taky...Posledni 2 mesice sezony uz se ji docela zacalo darit, tak snad ji to vydrzi...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist