Peschkeová: Ve Fed Cupu končím

7. 11. 2011, 10:16
Aktuality 8
Těsně poté, co pomohla Česku poprvé v jeho samostatné historii získat titul ve Fed Cupu, oznámila Květa Peschkeová, že po třinácti letech ukončila kariéru v této týmové soutěži. Jejím posledním zápasem tedy bude ten s Lucií Hradeckou, po jejímž boku včera získala v moskevském finále vítězný třetí bod.
Profily hráčů
Květa Peschkeová

"Jednou si musíte říci, že je konec, a skončit na vrcholu je dvakrát tak krásnější," řekla šestatřicetiletá Peschkeová České televizi na slavnostním banketu po finále, které rozhodla až závěrečná čtyřhra. "Jsem hrdá, co se nám povedlo. Tohle zůstane nadobro momentem v mém životu, na co budu stále vzpomínat," doplnila letošní wimbledonská vítězka ve čtyřhře.

Rozhodnutí Peschkeové skončit ve Fed Cupu ostatní hráčky dojalo. "Je to smutný a zároveň krásný, že to takhle ukončila," řekla Petra Kvitová se slzou v oku. Byla by prý první, která by Peschkeovou přemlouvala, aby se na finále vrátila. "Já bych strašně fandila, ale v tom finále vás vidím," reagovala Peschkeová. 

Opustit fedcupový výběr je prý těžké. "Protože to je skvělý tým, který máme dlouhé roky, ale skončit na vrcholu je to skvělá třešnička. Je mi to líto, ale někdy se člověk musí rozhodnout," řekla Peschkeová, která po příští sezoně ukončí i kariéru na okruhu WTA.

Jako poděkování za úspěšnou reprezentaci dostala od prezidenta svazu Ivo Kaderky malou pozornost. "Byla jsi malým diamantem a na památku máš malý diamant, ať ti připomene, co jsme společně prožili," řekl Kaderka.

Před cestou na finále do Moskvy už Peschkeová měla v hlavě, že to bude její poslední zápas ve Fed Cupu. "Výhra mě v tom jenom utvrdila, už je mi nějaký ten rok," smála se. "Já vím, že to zvládnete i beze mně a přeju vám moc štěstí," uvedla směrem ke Kvitové, Lucii Šafářové a Lucii Hradecké.

Ve Fed Cupu začínala Peschkeová v roce 1998 a v týmu byla celkem ve dvaceti zápasech. Ve dvouhře vyhrála šest ze 14 zápasů a ve čtyřhře má bilanci 10:7.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak květa určite nepřispěla jen nepatrně, ale podílela se na vitězství velkou mírou a určitě stojí za zmíňku, že fed cupu se účastnila vždy když byla zdravá a odvedla velký kus práce a přeju ji hodne štěstí a úspěchů v příští sezóně, která je její nejspíš poslední....díky Květo!
Reagovat
smazaný uživatel
Velkou mírou ??? A kolika že body letos k tomu titulu přispěla ?? A za včerejšího debla patří dík hlavně její parťačce - ale jak správně píše sojka, je to relativní ... Já Květu beru jako výbornou deblistku která by se i příští rok mohla podílet v boji o tu mísu. Navíc chce ukončit kariéru - proč repre o rok dřív ?? To může říst že na Wimbledon už taky nepojede páč ho vyhrála ...
Reagovat
smazaný uživatel
tomuto rozhodnutí. Pokud by se jednalo o ukončení kariéry, tak s tím nemám problém. Ale po úspěchu týmu ke kterému přispěla jen nepatrně, mi to připadá podivné. Proč ukončit reprezentaci ? To má lepší nabídku :))) nebo co ?? V reprezentaci se většinou nekončí, prostě přijdou mladší, lepší a kapitán mě prostě nenominuje. Takhle mi to bohužel připadá jako teatrální gesto ....
Jinak samozřejmě díky za vše, a přeji hodně štěstí :)
Reagovat
smazaný uživatel
vubec bych to nehrotila. Byla bych jednak moc opatrna s tou nepatrnosti, to je relativni, navic je debl i o partakovi a jeho osobnosti. A hlavne - Kveta jiste uvedene duvody vnima a slo urcite o vzajemnou dohodu s kapitanem. Kvete kazdopadne velky dik. Ale jinak jeste zadne louceni prece.:-)
Reagovat
relax1
Květa odchází na vrcholu (co víc by si mohla přát) a taky i ona sama cítí, že to co hraje (v současnosti ve fedcupu) není to pravé ořechové. Když si vzpomenu na zápas s Američankama (bez sester Williams) a její nebojím se napsat podprůměrný výkon, který spečetil naši prohru, tak mne mrazí v zádech ještě dnes. A taky si myslím, že ona byla jen zřídka tím pověstným tahounem debla, poslední nevynímaje. Kdyby Hradecká neodvedla to penzum práce na kurtu, které odvedla, tak po 40-i minutách by zápas skončil ve prospech jejich soupeřek. A ještě štěstí, že Tarpišev nepostavil na rozhodujícího debla místo Kirilenko Kuzněcovou. Taky by ten zápas byl o něčem jiném a nevím, nevím. Vím, že kdyby neplatí, ale je dobře, že v tomto případě neplatilo.
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že je věcí každého, jestli se rozhodne skončit na vrcholu nebo ne. Když má někdo ten sport tak rád, že jede dál i když mu už to tak nejde, fanoušci by to měli respektovat a nezapomínat na to, že byl jedničkou.
Květě patří díky ze repre a hodně štěstí do dalších zápasů, protože s tenisem určitě končit nechce, klidně může s Katarinou vyhrát ještě nějaký ten GS.
Reagovat
smazaný uživatel
No kdyby vsichni sportovci koncili na vrcholu, bylo by to asi dobre, ale kolik to takto dokaze? Vetsinou maji ten svuj sport tak radi, ze se s nim neradi louci,ale o to je to kolikrat smutnejsi , kdyz drive spickovy sportovec hraje postupne jen druhe housle a nekdy ani to ne.Take preji prijemny zbytek kariery a pohodovy osobni zivot.
Reagovat
smazaný uživatel
Hodně štěstí ve zbývající kariéře a dalším životě :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist