Pennettaové se v Acapulku tradičně daří, zahraje si o sedmé finále v řadě

2. 3. 2012, 07:30
Aktuality 1
WTA ACAPULCO - Flavia Pennettaová by v Acapulku mohla postoupit posedmé v řadě do finále. Italskou tenistku od něj v Mexiku dělí jediná výhra proti Rumunce Beguové. Druhou semifinálovou dvojici vytvořily Italky Erraniová a Vinciová.
Flavia Pennettaová

Flavia Pennettaová si na okruhu WTA zahrála celkem 21krát ve finále a získala 9 titulů. Z toho hned šestkrát byla ve finále na oblíbené antuce v Acapulku, kde dvakrát triumfovala. O titul v Mexiku hrála nepřetržitě v letech 2004 až 2009, na dalších dvou ročnících chyběla.

Letos se po třech letech do své oblíbené destinace vrátila a opět válí. I osmý start proměnila minimálně ve čtvrtfinále, ve kterém si hladce 6-0 6-4 poradila s Kolumbijkou Marianou Duqueovou-Marinovou a postoupila do semifinále.

Do něj se v rozpáleném Acapulku dostaly všechny čtyři nejvýše nasazené hráčky a třicátnice Pennettaová se v něm utká s turnajovou čtyřkou Irinou-Camelií Beguovou, kterou v jediném vzájemném střetnutí - loni ve Wimbledonu - zdolala ve třech setech. Rumunka ve čtvrtfinále smetla 6-1 6-2 Slovenku Magdalénu Rybárikovou.

Kvarteto semifinalistek tvoří hned tři Italky a dvě z nich - nasazenou jedničku Robertu Vinciovou a trojku Saru Erraniovou, které jsou dlouholetými deblovými partnerkami a letos si spolu zahrály ve finále Australian Open - čeká vzájemný souboj o postup do finále. Zatím se proti sobě postavily čtyřikrát a každá si připsala po dvou výhrách; zatímco devětadvacetiletá Vinciová v roce 2010 vyhrála dvakrát ve třech setech, čtyřiadvacetiletá Erraniová loni neztratil ani set.

- WTA INTERNATIONAL ACAPULCO -
(Mexiko, antuka, 220.000 dolarů)
čtvrteční výsledky (01. 03. 2012)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Vinciová (1-It.) - Krajiceková (Niz.) 6-2 6-0
Pennettaová (2-It.) - Duqueová-Marinová (Kol.) 6-0 6-4
Erraniová (3-It.) - Cabezová (Šp.) 6-4 6-3
Beguová (4-Rum.) - Rybáriková (SR) 6-1 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
dadaft
Po poměrně jednoznačných čtvrtfinálových zápasech snad semifinále přinesou víc emocí...
Come on Flavia ))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist