Pennettaová poprvé vyhrála turnaj na domácí půdě

19. 7. 2009, 21:38
Aktuality 0
WTA PALERMO - Italské finále tenisového turnaje v Palermu vyhrála favorizovaná Flavia Pennettaová. Nasazená jednička dnes na antuce na Sicílii deklasovala krajanku Saru Erraniovou 6-1 6-2. Získala tak sedmý titul, první v kariéře na domácí půdě.
Profily hráčů
Flavia Pennettaová

Sedmadvacetiletá Pennettaová prošla turnajem naprosto hladce bez ztráty setu. Během týdne porazila tři své krajanky a v semifinále a ve finále prohrála dohromady jen pět gamů.

Finále si v kariéře zahrála již pošestnácté, vyhrát v něm dokázala teprve posedmé. Vůbec poprvé dokázala triumfovat na domácí půdě. Za svůj první letošní titul získala rodačka z Brindisi prémii 37.000 dolarů.

Poražená finalistka Erraniová se před rokem v Palermu dostala poprvé do finále turnaje WTA. A hned získala trofej pro vítězku. Na úspěch navázala za 14 dní dalším triumfem v Portoroži. Od té chvle ale už jen dvakrát postoupila alespoň přes 2. kolo, pouze jednou byla v semifinále.

- WTA PALERMO (Itálie, antuka, 220.000 dolarů) -
finálové výsledky

Dvouhra - finále:
Pennettaová (1-It.) - Erraniová (5-It.) 6-1 6-2

Čtyřhra - finále:
Llagosteraová/Martínezová (2-Šp.) - Korytcevová/Kustovová (Ukr./Běl.) 6-1 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist