Pennettaová letos ve finále v LA uspěla a získala nejcennější titul

10. 8. 2009, 08:23
Aktuality 1
WTA LOS ANGELES - V konkurenci osmi hráček první světové patnáctky vyhrála turnaj v americkém Los Angeles Flavia Pennettaová. Desátá nasazená Italka ve finále porazila Australanku Stosurovou a získala osmý titul.
Profily hráčů
Flavia Pennettaová

Skvěle obsazený turnaj zastihl Flavii Pennettaovou ve výborné formě, kterou si přivezla z domácí antuky v Palermu, kde před třemi týdny triumfovaqla. V LA na cestě do finále musela zdolat i trojici Rusek Petrovovou, Zvonarevovou a Šarapovovou.

V rozhodujícím duelu proti Australance Stosurové chybovala mnohem méně než její soupeřka, navíc se mohla spolehnout na svůj servis. "Myslím, že bylo mé podání velmi dobré. Hodně mi celý týden pomáhalo k důležitým bodům," uvedla šestadvacetiletá Italka, jež si díky výhře 6-4 6-3 připsala osmé prvenství v kariéře.

Pennettaová tak potvrdila, že se jí v Kalifornii daří. Před rokem totiž prohrála až ve finále se Safinovou. Díky premiérovému triumfu na tak silně obsazeném turnaji kategorie Premier se v žebříčku posune na 12. místo, čímž ji bude dělit jediná příčka od vlastního maxima.

Teprve podruhé vyhrála turnaj na rychlém povrchu, finálovou bilanci si upravila na 8 vítězství a devět porážek. Nyní má úctihodnou sérii jedenácti zápasů bez porážky.

Pro překvapivou semifinalistku letošního French Open Stosurovou to bylo již páté prohrané finále v kariéře. Deblová specialistka si tak na svůj premiérový titul musí ještě počkat.

"Jistě, zklamaná jsem. Byla bych šťastná, kdybych dnes konečně turnaj vyhrála. Ale nestalo, musím si ještě počkat," mrzela Stosurovou pátá finálová porážka. Poprvé však v boji o vítězství nezískala ani set. "Hrála jsem dobře, ale Flavia byla o kousek lepší než já," uznala pětadvacetiletá Australanka.

Pennettaová se okamžitě přesouvá na turnaj do Cincinnati, kde ji v úvodním kole čeká japonská kvalifikantka Moritaová. Stosurová má týden volna, pak by měla startovat v kanadském Torontu.

- WTA PREMIER LOS ANGELES (USA - Kalifornie, tv. povrch, 700.000 dolarů) -
nedělní výsledky (09. 08. 2009)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Pennettaová (10-It.) - Stosurová (13-Austr.) 6-4 6-3

Čtyřhra - finále:
Chuang Chia-jung/Jen C' (Tchaj-wan/Čína) - Kirilenková/A. Radwaňská (Rus./Pol.) 6-0 4-6 10-7

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdravim vsechny, mam tady skvelou stranku musite to videt!!!http://tojesila.cz/cz/s16/n2223-Topolanek-Vadim-Sazce-tak-ji-seberu-licenci-a-rozdelim-ji
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist