Pennettaová je na grandslamu poprvé ve čtvrtfinále, čeká ji Safinová

1. 9. 2008, 21:25
Aktuality 5
US OPEN ŽENY - Sympatická Italka Flavia Pennettaová si v šestadvacetiletech zahraje poprvé grandslamové čtvrtfinále. Postup mezi nejlepších osm na US Open si dnes zajistila hladkou výhrou nad Mauresmovou. Její další soupeřkou bude letos na hardu suverénní Dinara Safinová.
Flavia Pennettaová

První set souboje mezi Flavií Pennettaovou a Amelií Mauresmovou rozhodně nenasvědčoval tak drtivé výhře Italky. Úvodní sada, kterou Pennettaová vyhrála 6-3, totiž trvala 52 minut. Ovšem v druhém setu už italská brunetka nedala bývalé světové jedničce šanci a poslala ji domu s "kanárem".

Pennettaová, které v žebříčku patří 19. místo, si tak poprvé v kariéře zahraje grandslamové čtvrtfinále. Na US Open přitom dosud nebyla dál než v 2. kole.

Její čtvrtfinálovou soupeřkou bude šestá nasazená Dinara Safinová. Ta s Annou-Lenou Grönefeldovou měla problémy jen v úvodní sadě, kdy s ní nenasazená Němka držela krok až do stavu 5-5. Pak však Safinová vyhrála osm gamů za sebou a postoupila mezi posledních osm.

Dvaadvacetiletá Ruska hrála na posledních šesti turnajích šestkrát ve finále a získala tři tituly. Jednoho dosáhla i na rychlém povrchu v Los Angeles po finálové výhře nad Pennettaovou, kterou porazila ve všech čtyřech vzájemných duelech.

Dnes jsou v New Yorku na programu ještě dva osmifinálové zápasy žen. Na své duely čekají sestry Williamsovy, které se spolu v případě výhry utkají o postup do semifinále. Venus čeká na duel s Polkou Radwaňskou a Serenu vyzve Bremondová z Francie.

US OPEN - pondělní výsledky žen:

Dvouhra - osmifinále:
Safinová (6-Rus.) - Grönefeldová (Něm.) 7-5 6-0
Pennettaová (16-It.) - Mauresmová (32-Fr.) 6-3 6-0

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Flavia mě skutečně velmi rozlobila letos v Paříži. Nejdřív udělá Venus a hned potom prohraje utkání o postup do QF s nekonečně ošklivou Suarezovou.
Reagovat
smazaný uživatel
Je skvělý, že postoupila :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim ze flavia neni bez sanci!safina nepusobi tak suverene
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes mě obě překvapily, nečekal jsem tak snadné vývoje setů, Pennetta určitě šanci má, já pořád čekám, že Dinara už musí být unavená a prohraje, ale ona je fakt buldok....
Reagovat
smazaný uživatel
Pozor na zjednodušené soudy o snadném 2. setu. Kdyby v koncovce 1. setu dopadlo pár míčů opačně, nebylo by to 7:5, ale 6:6 nebo velmi snadno i 5:7. A druhý set by se vyvíjel úplně jinak (v takovém případě u ženských rozhoduje hlava) a závěr by opět mohla prohrát. Porovnej to s fotbalem. Když se za stavu 2:0 nedá gól, tak je to pořád 2:0. V tenise se stav z 2:0 po vyhraném gamu mění na 3:0, ale po prohraném gamu na 2:1 a soupeř má hned šanci vyrovnat.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist