Pennettaová: Čtvrtfinále je super, ale za rok chci dál

5. 9. 2008, 13:11
Rozhovory 0
Šestadvacetiletá Italka Flavia Pennettaová se na letošním US Open poprvé dostala mezi nejlepších osm. Až ve čtvrtfinále nestačila na Rusku Dinaru Safinovou. "Úspěchu si cením, ale v dalších letech chci ještě dál," plánuje další zlepšení.
Profily hráčů
Flavia Pennettaová

Co se v zápase stalo? Hrála Safinová opravdu dobře nebo jste byla trochu nervózní?
Ne, myslím si, že dnes hrála opravdu dobře. Já jsem začala - aspoň myslím, že jsem začala dobře, takže jsem nervózní nebyla. Soustředila jsem se na vlastní hru a pokoušela se míče odehrát, ale ona hrála neuvěřitelně. Moc šancí mi nedala.

Čím to je, že je tak dobrá, v čem je její síla?
Dělá minimum chyb. Měla tvrdší údery. To je velmi důležité. Když neděláte chyby, můžete porazit každého.

Jaké to pro vás bylo, hrát poprvé grandslamové čtvrtfinále?
Myslím, že je to dobrý výsledek, ale přála jsem si ještě víc. Už několikrát jsem hrála třetí nebo čtvrté kolo. Vždy jsem toužila se dostat do čtvrtfinále. A konečně se to povedlo. Neuvěřitelné. Ale doufám, že příští, nebo i ten další rok to bude ještě lepší.

Dostala jste v zápase se Safinovou nějakou šanci?
No tak trochu. Jednu šanci jsem měla ve 2. setu, ale ona hrála čáru, čáru a pak síť. S tím nemůžete udělat nic. Bojovala jsem až do konce. Bylo to pro mě velice důležité pokusit se udržet až do posledního míčku.

První set se Safinové příliš nepovedl.
Hmm...

Měla jste v něm nějaké šance, kterých jste mohla využít?
Tak ano, vybrala si i slabší chvilku. Ale já byla neklidná, protože po mém prvním servisu vůbec nechybovala. Stále jsem se pokoušela o esa. Bylo to těžké, zkoušela jsem všechno možný. Mimochodem, servis nepatří mezi mé nejlepší údery. Tenhle rok jsem se sice hodně zlepšila, ale zatím to není moc stabilní.

Jak si myslíte, že Dinara dopadne v semifinále a dalších zápasech?
To nevím. Asi se večer na ten zápas budu dívat. Ale těžko vám můžu říct, jak to dopadne.

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil / usopen.org

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist