Pegulaová zvládá debut jako obhájkyně titulu, v Torontu vyhrála i podruhé ve dvou setech

9. 8., 22:21
Aktuality 16
WTA TORONTO - Šestá hráčka světa Jessica Pegulaová ve 30 letech prožívá úspěšnou premiéru v roli obhájkyně titulu. Na Rogers Cupu v Torontu udělala na cestě za zopakováním loňského triumfu druhý z pěti kroků, v osmifinále si poradila 6:2, 6:4 s krajankou Ashlyn Kruegerovou (20). Mezi osmičkou je pět Američanek, což se na akci této kategorie stalo poprvé.
Jessica Pegulaová (© Profimedia)

Pegulaová – Kruegerová 6:2, 6:4

Američanka Jessica Pegulaová vůbec poprvé kariéře obhajuje triumf z předchozí sezony. Loni kanadský Rogers Cup ovládla v Montrealu i díky skalpu Igy Šwiatekové a letos v Torontu už překonala dvě překážky. Po české tenistce Karolíně Plíškové si poradila ve dvou setech i s krajankou Ashlyn Kruegerovou.

Třicetiletá Pegulaová porazila o deset let mladší Kruegerovou 6:2, 6:4 a ani ve třetím vzájemném střetnutí neztratila set. Přitom čtyřikrát neudržela podání. V prvním setu dvakrát nepotvrdila brejk, ve druhém naopak musela dvakrát dohánět manko.

Světová šestka Pegulaová se letos i vinou různých zdravotních problémů nedostala do optimální formy a na největších akcích se neprosadila. Na Australian Open, ve Wimbledonu i na olympiádě skončila již ve druhém kole a na Roland Garros vůbec nestartovala. Jediné finále v červnu na trávě v Berlíně přetavila ve svůj celkově pátý triumf, byť čelila pěti mečbolům.

Své první dva tituly z Washingtonu 2019 a Guadalajary 2022 neobhajovala, letos ji čeká ještě obhajoba v Soulu a příští rok v Berlíně.

V sobotním čtvrtfinále se Pegulaová utká s krajankou Peyton Stearnsovou, které vzdala kvůli zranění hamstringu Běloruska Viktoria Azarenková.

Ve čtvrtfinále je poprvé pět Američanek

Vůbec poprvé od zavedení turnajů kategorie WTA 1000 jsou ve čtvrtfinále víc jak tři Američanky. V Toronto se to povedlo dokonce hned pěti tenistkám - kromě Pegulaové a Stearnsové se mezi osmičku nejlepších dostaly i Emma Navarrová, Taylor Townsendová a Amanda Anisimovová.

Sedmá deblistka světa Townsendová, jež před měsícem ve Wimbledonu slavila po boku Kateřiny Siniakové zisk první grandslamové trofeje, se do hlavní soutěže dostala až jako náhradnice po nezdaru v kvalifikaci a po třetí drtivé výhře 2:0 na sety postoupila vůbec poprvé do čtvrtfinále turnaje WTA. V osmifinále deklasovala 6:2, 6:1 světovou jedenáctku Jelenu Ostapenkovou z Lotyšska a připsala si šestý skalp hráčky TOP 20.

V boji o semifinále se osmadvacetiletá Američanka, která se předloni vrátila na kurty po mateřské pauze, narazí na krajanku Navarrovou.

Výsledky turnaje WTA 1000 v Torontu


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

16
Přidat komentář
tommr
Shnaiderka si vyšlápla i na Gauffovou 6:4 6:1 ...
Pokud vydrží zdravotně tak bude Shnaider brzo v top-10. Hru na to rozhodně má ...
Reagovat
frenkie57
Taková nenápadná Tankistka-kolchoznice a jak se nám , panečku, rozjela. Tři vyhrané turnaje v této sezóně, skalp Top10, výborná silovější, ale zároveň přemýšlivá hra. Ušatice Andrejeva může jen tiše závidět. Vím, je o tři roky mladší.
Reagovat
Nola
ona je vsetko, len nie nenapadna, naopak je neprehliadnutelna s tou satkou na hlave, jej postavou, tenisovymi zrucnostami, mne velmi pripomina Petru Kvitovu, len si uz malokto pamata, ako vyzerala, ked bola mlada, rozhodne to nebola ziadna modelecka, len Diana je Ruska, tak to prirovnanie vam sediet nebude
Reagovat
frenkie57
Ano, máš pravdu, díky postavě a šátku je velmi identifikovatelná a originální. myslel jsem to spíše tak, že do této sezóny čekala v závětří, ukryté na spodku první stovky a letos to tedy fakt rozjela. Ne, že bych jí nějak zvlášť fandil, ale něco mě říká, že nám to ještě pořádně ukáže.
Reagovat
Nola
jj, ale ona si svoje miestecko na vyslni buduje postupne, trebars jej kolegyna z Ruska Mirra dostavala WC, to iste plati o Coco.... nie zeby tie dve neboli skvele hracky, ale ja vzdy viac ocenim hracov, ktori si vybudovali karieru bez pomoci, lebo tie co dostavali pomoc zacnu skor ci neskor stagnovat, aspon ja mam taky pocit, nie ze by som jej nejak fandila, ale jej hra je fakt pozeratelna
Reagovat
frenkie57
Ano, mám to stejně, stačí se třeba podívat, kde jsou tak protěžované sestry Fruwirthovi.
Reagovat
com
Cincinnati
Eleven Grand Slam champions are currently entered in the main draw: Iga Swiatek, Coco Gauff, Aryna Sabalenka, Elena Rybakina, Jelena Ostapenko, Marketa Vondrousova, Victoria Azarenka, Karolina Pliskova, Sloane Stephens, and wild cards Caroline Wozniacki and Bianca Andreescu.

Najdi chybu
Reagovat
tommr
snad není chyba v tom že Karolína je v MD a nebude muset hrát kvalifikaci ...
Reagovat
com
no ja mam za to, ze Karolina neni GS sampion smile

A kvaldu muset hrat nebude, protoze tam sou odhlasky, mimo jine i od Krejcikove

Two Top 10 players pulled out due to injury. Wimbledon champion and World No.10 Barbora Krejcikova has withdrawn from the event with a continuing left thigh injury. World No.9 Maria Sakkari also withdrew with a continuing shoulder injury.
Reagovat
tommr
u Krejčíkový se to dalo čekat ale překvapuje mě to u Sakkari, která se vždycky zdála nezničitelná ...
Reagovat
lvicek
Ta Barča mě mrzí. Že by ještě nezpracovala ty OH? Nebo opravdu nějaké větší zranění?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Hmm, mně zase vypadlo, že Slůně vyhrálo GS. Asi trochu haluz, i když porazila i Ash, která tam ale byla dost z formy.

Ovšem bylo to hodně zajímavé USO. Denisa Allertová vyhrála set nad Vosakou, Kája prohrála ve ČF s Coco a Kvítí ve třech s Venus. To se nepovedlo, Kvítí to mělo vyhrát celé
Venus dala v dalším kole budoucí vítězce kanára, ale ve 3setech nakonec prohrála.
Daleko se dostala i Šafi, do 4.kola, kde ji taktéž vyřadila Coco. Ale uhrála o game víc než Kája
Reagovat
Blondie
Nebylo by pro KP lepsi rozehrat se v kvalde?
Reagovat
com
si upadla ne, pak by ji chybely sily ve finale US Open
Reagovat
frenkie57
Raději ne, také by mohla v té kvaldě dostat za uši.
Reagovat
lvicek
To tě muselo hodně potěšit ;).
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist