Pegulaová při premiérové obhajobě titulu vyhrála i počtvrté, v Torontu cestou do finále neztratila ani set

12. 8., 08:11
Aktuality 0
WTA TORONTO - Jessica Pegulaová ve 30 letech prožívá úspěšnou premiéru v roli obhájkyně titulu. Na Canadian Open v Torontu překonala na cestě za zopakováním loňského triumfu z Montrealu již čtyři z pěti soupeřek, v semifinále porazila 6:4, 6:3 Rusku Dianu Šnajderovou (20) a bez ztráty setu postoupila do finále. V něm se americká tenistka utká s krajankou Amandou Anisimovovou (22).
Jessica Pegulaová (© Profimedia)

Šnajderová – Pegulaová 4:6, 3:6

Jessica Pegulaová vůbec poprvé kariéře obhajuje triumf z předchozí sezony. Loni kanadský podnik WTA 1000 ovládla v Montrealu i díky skalpu Igy Šwiatekové a letos v Torontu překonala už čtyři soupeřky bez ztráty servisu. Po české tenistce Karolíně Plíškové a krajankách Ashlyn Kruegerové a Peyton Stearnsové si poradila i s rozjetou Ruskou Dianou Šnajderovou.

Třicetiletá Američanka porazila o deset let mladší Šnajderovou v prvním vzájemném střetnutí 6:4, 6:3. V úvodu sice přišla čistou hrou o podání a prohrávala 0:2, zareagovala však okamžitým rebrejkem a od té chvíle si už servis pokaždé pohlídala.

Pegulaová si semifinále na Canadian Open zahrála i při své čtvrté účasti a se zápasovou bilancí 16:2 je druhou nejúspěšnější po Monice Selešové. Dva roky po sobě je ve finále jako první od Simony Halepové (2015 a 2016) a jako první Američanka od Jennifer Capriatiové (2000 a 2001).

Pegulaová postoupila do celkově 12. finále, v nichž má bilanci 5:6. Ve finále podniku WTA 1000 (od roku 2009) je počtvrté, z Američanek v něm byly vícekrát jen Serena Williamsová (18krát) a Venus Williamsová (6krát).

"Šanci obhájit titul nedostanete každý den, takže jsem nadšená, že si tu zítra zahraju znovu ve finále a snad to dokážu. Je skvělé mít své jméno vedle hráček, které tady také hrály dobře nebo už dokonce dokázaly obhájit titul," usmívala se Pegulaová.

Své první dva tituly z Washingtonu 2019 a Guadalajary 2022 neobhajovala, letos ji čeká ještě obhajoba v Soulu a příští rok v Berlíně.

Světová šestka Pegulaová se letos i vinou různých zdravotních problémů nedostala do optimální formy a na největších akcích se neprosadila. Na Australian Open, ve Wimbledonu i na olympiádě skončila již ve druhém kole a na Roland Garros vůbec nestartovala. Jediné finále v červnu na trávě v Berlíně přetavila ve svůj celkově pátý triumf, byť čelila pěti mečbolům.

O druhý letošní a celkově šestý triumf si rodačka z Buffula zahraje s krajankou Amandou Anisimovovou. Tu porazila před čtyřmi lety v Cincinnati i letos na antuce v Charlestonu. Dvaadvacetiletá Anisimovová v prvním semifinále vyřadila Emmu Navarrovou a postoupila do svého největšího finále.

Šnajderová letos vyhrála tři turnaje na všech površích (WTA 250 Hua Hin, WTA 500 Bad Homburg, WTA 250 Budapešť) a k tomu přidala olympijské stříbro ze čtyřhry žen. V Torontu si připsala první skalp členky TOP 10 (Coco Gauffové) a zajistila si premiérový posun mezi 20 nejlepších tenistek světa. Na první velké finále si ale musí ještě počkat.

Výsledky turnaje WTA 1000 v Torontu


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist