Peerová navzdory únavě zničila v boji o finále Erraniovou

15. 1. 2010, 16:54
Aktuality 1
WTA HOBART - Měla jen 14 hodin na odpočinek, přesto Shahar Peerová v Hobartu deklasovala Italku Erraniovou a postupem do finále potvrdila formu hned v úvodu sezony. O titul se utká s Aljonou Bondarenkovou z Ukrajiny, jež otočila zápas proti nasazené jedničce Medinaové.
Shahar Peerová

Shahar Peerová včera dohrála třísetový souboj se Suarezovou dlouho v noci a dnes musela pouhých 14 hodin od čtvrtfinálového duelu nastoupit k dalšímu zápasu.

Únava byla na izraelské tenistce znát především na začátku utkání, ale Italku Saru Erraniovou nakonec smetla přesvědčivým výsledkem 6-2 6-0.

"Ve skutečnosti to bylo náročnější, než to vypadalo," přiznala Peerová, jež proměnila šest z 15 brejkbolů. "Ale myslím, že jsem hrála líp a líp a na konci zápasu už to bylo ideální, za což jsem moc ráda."

Minulý týden navzdory protestům hrála dvaadvacetiletá Izraelka semifinále v Aucklandu a na Novém Zélandu postoupila dokonce do svého sedmého finále.

V boji o titul dosud prohrála jen jednou a svou již tak dobrou bilanci bude chtít v sobotu vylepšit proti Ukrajince Aljoně Bondarenkové. Té se dnes podařilo zastavit nasazenou jedničku Anabel Medinaovou ze Španělska, kterou porazila 4-6 6-3 6-4.

"Nepanikařila jsem, i když jsem prohrála první set, protože máte ještě dvě sady na to, abyste zápas vyhráli," vysvětlovala Bondarenková po postupu do svého čtvrtého finále. Jediný titul vybojovala před čtyřmi lety v hale v Lucemburku.

Finále si zahraje také česká deblistka Květa Peschkeová, která hraje na prvním turnaji od loňského French Open. Ve zbytku sezony léčila zranění břišních svalů.

- WTA HOBART (Austrálie / Tasmánie, tv. povrch, 220.000 dolarů) -
páteční výsledky (15. 01. 2010)

Dvouhra - semifinále:
A. Bondarenková (4-Ukr.) - Medinaová (1-Šp.) 4-6 6-3 6-4
Peerová (2-Izr.) - Erraniová (It.) 6-2 6-0

Čtyřhra - semifinále:
Chuang Chia-jung/Peschkeová (Tchaj-wan/ČR) - Erraniová, Vinciová (It.) 6-3 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist