Pavljučenkovová porazila Šarapovovou a bude hrát v Paříži o titul

1. 2. 2014, 19:52
Aktuality 58
Souboj ruských tenistek v semifinále na turnaji v Paříži ovládla papírově slabší Anastasia Pavljučenkovová. Dvaadvacetiletá hráčka otočila zápas s turnajovou jedničkou Marii Šarapovovou a zvítězila 4-6 6-3 6-4. Druhou finalistkou se stala Sara Erraniová po výhře 7-6 3-6 7-6 nad Alizé Cornetovou.
Anastasia Pavljučenkovová

Pátá hráčka žebříčku Maria Šarapovová začala semifinálový duel lépe a získala hned první servis soupeřky. Za stavu 4-1 měla favoritka turnaje dva brejkboly a zdálo se, že první set bude mít jasný průběh. Anastasia Pavljučenkovová se ale dokázala vzchopit a srovnat na 4-4. Následující dva gamy ale patřily Šarapovové a ta se dostala do vedení 1-0.

V prvním gamu druhé sady proměnila Pavljučenkovová pátý brejkbol a získala nad soupeřkou náskok jednoho brejku. Šestadvacátá hráčka žebříčku si vedení s přehledem držela, Šarapovovou nepustila ani k jednomu brejkbolu, a když v závěru prorazila podání soupeřky znova, vyhrála druhý set poměrem 6-3.

Obě hráčky si navzájem prorazili servis v úvodních hrách rozhodující sady, pak už si své hry na podání držely až do samotného závěru. V něm nezvládla tíhu okamžiku favorizovaná Šarapovová a v desáté hře, kdy za stavu 4-5 podávala na udržení se v zápasu, prohrála. Zápas skončil poté, co Šarapovová předvedla dvě dvojchyby za sebou.

Šarapovová na turnaji v Paříži potřebovala vyhrát, aby se vrátila na čtvrté místo v žebříčku WTA. „Začala jsem zápas opravdu dobře, ale postupem času to bylo horší a horší,“ řekla bývalá světová jednička. „Nebyla jsem moc agresivní a nechala jsem ji (Pavljučenkovovou) hrát její hru. Ona velmi dobře podávala, hrála skvěle a sebevědomě,“ dodala poražená semifinalistka.

Pavljučenkovová pošesté v kariéře porazila hráčku z TOP 5. „Jsem s dnešním výkonem velmi spokojená,“ neskrývala radost finalistka. „Fungovalo mi podání, to bylo klíčové. Neměla jsem na výběr, protože Maria má jeden z nejlepších returnů na okruhu. Hrály jsme spolu pár let zpátky a tehdy jsem ztrácela jeden servis za druhým. Dnes mi podání fungovalo a za to jsem moc ráda,“ dodala.

Pavljučenkovová na cestě do finále porazila sedmou nasazenou Navarrovou, čtvrtou Kerberovou a teď i nejvýše nasazenou Šarapovovou. „Jsem moc ráda, že ještě nekončím a zahraju si finále. Co na tom, že všechny zápasy jsem vyhrála ve třech setech. Výhra jako výhra! Teď se musím připravit na finále,“ uzavřela Pavljučenkovová, která si zítra zahraje o první titul kategorie WTA Premier. Loni v Brisbane proti Sereně Williamsové neuspěla.

Soupeřkou Rusky ve finále bude Sara Erraniová. Italská fedcupová reprezentantka v semifinále porazila Alizé Cornetovou z Francie po tří hodinovém boji 7-6 3-6 7-6.

Výsledky - Paříž (tvrdý povrch, dotace 710.000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Pavljučenkovová (Rus.) - Šarapovová (1-Rus.) 4-6 6-3 6-4
Erraniová (3-It.) - Cornetová (Fr.) 7-6 (7-3) 3-6 7-6 (7-5)

Komentáře

58
Přidat komentář
smazaný uživatel
Petra nejede na FC. Místo ní jede Bára Záhlavová Strýcová.. :(
Reagovat
Fandina
Ta Petra má ale pech na ty nemoce. A co Šafi, ta je zdravá?
Reagovat
smazaný uživatel
správné rozhodnutí. Těším se na Barunku :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Když nebude hrát Petra, tak dám místo FC přednost OH.. Snad bude Petra brzy fit. Obhajuje teď dost bodů.. :/
Reagovat
smazaný uživatel
jn, ty body z Dauhá a Dubaje bude těžké obhájit. Mám trošku obavy, aby na tyhle 2 turnaje vůbec jela..
Reagovat
Fandina
Já si také moc přeji, aby byla Petra zdravá a mohla jet na další turnaje. Jinak se budu dívat na FED i OH. Budu přepínat ... úsměv
Reagovat
VlS
asi dobrý rozhodnutí, je použitelná univerzálně v singlu i v deblu. Zatím jsem info o Petře nikde neviděl, je to tutovka?
Reagovat
klarat
A šance na postup míří dolů...
Reagovat
smazaný uživatel
Je to tutovka, bohužel. Je to na Facebooku teamu..
Reagovat
klarat
Je to na FB
Reagovat
smazaný uživatel
Ach jo, snad ji letos ještě uvidím. Přitom se Srbkama hrála s nemocí a ještě dokázala urvat bod... Bára mě s Cornetovou překvapila a moc se mi líbila její hra, tak doufám, že to opět předvede, klidně i s těmi výrazy :D
Reagovat
George_Renel
Ruska rozhodně nebyla dnes k nepřekonání. Ale celkově tenis nic moc. A co mi naprosto drásalo uši byl, už po několikáté, ten komentář. Člověk s tak malým citem pro tenis a vývoj zápasu a dělající tolik chyb by to snad komentovat vůbec neměl.
Reagovat
VlS
škoda, že na ni lehla nervozita zrovna v TB, mohla ho urvat. Asi toho uhrála víc, než bychom vzhledem k rankingu čekali. Bude někde těsně za padesátkou ( myslím 53). Makarova zabránila včera Andrejce k návratu do stovky a dnes Karolíně k prvnímu vstupu do padesátky, ale i tak dobrej turnaj pro holky.
Mě tedy drásá flegmatickej vzhled Karolíny při hře, to vypadá, jak kdyby jí to bylo fuk, což asi jen zdání klame, ale těch míčů, za kterejma se ani nepokusí rozběhnout je trochu hodně.
Reagovat
Fandina
Káje určitě hra není fuk. Z blízka také vidíš emoce v tváři, viděla jsem jí hrát naživo a bylo to tam.
Reagovat
smazaný uživatel
Já viděla hrát Kristýnu a i její osobní projev dělá dojem, že je jí to taky fuk.. a že některé míčky dneska Kája opravdu vypustila je pravda. Šanci ve 2. setu měla velkou, bohužel, nevyužila, to je prostě sport.
Reagovat
Fandina
Obě se pohybují jako by mimochodem lážo plážo na kurtu, ale i Kristinu jsem viděla hrál na živo a i několikrát, ale i ta se dovede na sebe rozlobit, když se jí nevede. Není to moc, ale emoce jsou evidentní.
Reagovat
smazaný uživatel
pozitivní emoce neprojevují vůbec, negativní občas ukážou, dneska i Karolínka občas byla na sebe naštvaná. Její herní styl je divný, moc se nehýbe, spoléhá na první podání, na rozdíl od Petry, ale umí krátké míče většinou zabíjet. Bohužel v TB ji zklamala psychika a eso v pravý okamžik nepřišlo ... Ale to podání jí bude vydělávat peníze, pokud bude trénovat i další údery a naučí se podání i rotovat, tak třeba se bude v padesátce pár let držet. Ale fandí se jí strašně špatně, jak neukazuje ty emoce a a tak pořád se jen mračí.
Reagovat
Astarin
Můžu se zeptat, na jaké místo v žebříčku se teď posune? :)
Reagovat
Fandina
Na 53 z 66, podle toho co se píše tady
http://www.tennis4wta.com/Siralama/s51_100.html
Reagovat
Fandina
V březnu ale obhajuje titul z Kuala Lumpuru, tak jestli tam nebo jinde nic neuhraje, bude zase zpátky.
Reagovat
Fandina
v TB bojovala jak mohla, ale na Jekatěrinu neměla. Jinak gratulka Karolíně k finále a škoda, dneska to nevyšlo.
Reagovat
EllNino
no hlavně otočila z 2:5 na 6:5 a pak si střihne jedinou dvojchybu v zápase ...tak ať se pak nediví :) ale jinak uspěch, ten set urvat mohla no :)
Reagovat
Fandina
já myslím, že se nediví :-) to byla samozřejmě obrovská chyba a rozhodla minimálně o setu.
Reagovat
EllNino
škoda :) ale tak bude snad ještě pár šancí ten titul urvat někde jinde :)
Reagovat
Fandina
Kája zatím podává v pohodě. Je to 3:3 tak to chce vydržet a hlavně zkusit return. Kájo ... pojď pojď pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
Máš v to jméně špatné písmenko :D:D
Reagovat
Fandina
Nemám, já fandím té, kterou mám radši.
Reagovat
Fandina
Fuj, to jsem to zakřikla. Karol přišla o podání.
Reagovat
smazaný uživatel
Kája se hodně vyhazuje. Káťo dobře :)
Reagovat
Fandina
Jekatěrina je favoritka, Kája může překvapit, ale je vidět, že k tomu asi nedojde.
Reagovat
smazaný uživatel
No když jsem viděla Kátiny zápasy, než se k finále probojovala, kolikrát mi přišlo, že to nezvládne, 1. byl vždy skvělý, ve 2. kolaps, ve 3. plakala, bojovala a zvládla to. Je to trochu zvláštní typ tenistky, ale mně je právě sympatická tím, že dokáže zabrat, i když na její slzavé údolí si teprve zvykám :)
Reagovat
Fandina
Káť hraje na tvrdých kurtech dobře. Vloni na AO hrála úžasně a letos to šlo také. Ale já jí stejně nefandím, nemám proč. Fandím Karolíně, mám radost, když se českým holkám daří. Když jsem byla na turnaji v Linci na podzim, hrály se ségrou debla, bylo to úžasné a nakonec vyhrály cerlý turnaj a byl to zýpis do WTA, jednalo se o první dvojčata. Mám radost, když se holkám daří a přeji jim.
Reagovat
Fandina
Oprava ... x překlepů, jesm nenapravitelná sorry tommr!
Reagovat
smazaný uživatel
Každý si fandí komu chce, to je snad normální. Já holky nesleduju, jen vím, že Kája je úspěšnější než Kristýna. No, tak doufám, že jsem to teď pro změnu nezakřikla zase já :)
Reagovat
Fandina
Já vždycky fandím komu chci, ale vždycky našim holkám. Jinak já nezapomenu vloni na to jak Karolína vyhrála turnaj v Kuala Lumpur. Hrála proti Bethanii a byl to výborný zápas od obou a Karolína ho s ledovým klidem zvládla. Tak proč ne teď, i když favoritkou není, ale třeba to ještě otočí. Rezervy má určitě. Kájo pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
gratulka, Kája má i tak velký úspěch, že byla ve finále.
Reagovat
Fandina
Každé finále je úspěch, ale vítězství je vítězství. Tak příště Kájo, držím palce!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Njn, vyhrála ta, která hrála o něco líp, i když Kája zbytečně chybovala, ale už jsem myslela, že bude 3. set.
Reagovat
Fandina
Třetí set by byl dobrý, ale stejně to měla Jekatěrina pod kontrolou. Karolínka se má ještě co učit. Podle mě mohla víc útočit, už jsem jí viděla trochu odvážnější, ale ona jí Jekatěrina moc nenechala. Ale stejně mám z ní radost a moc jí fandím. Karolínko pojď pojď pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
držím palce :)
Reagovat
Fandina
držím palce. Koukej vyhrát. Pojď pojď pojď!!!
Reagovat
VlS
tenhle zápas jsem nějak prošvihl a neviděl jsem nic než high lights, takže se omezím na gratulaci Pavlju, zdá se, že má na začátku sezóny docela formu.
Reagovat
George_Renel
se zlepšila po zranění pouze v jednom. Mé uši zaznamenaly tak 3 decibely navíc :-).
Reagovat
jackiec
hekalka je slabá jak bylinkový čajíček jak nedokáže vyhrávat takové turnaje druhořadé kategorie
Reagovat
Mayo
výborne Anastazia (:
Reagovat
smazaný uživatel
Nebudu zastírat, že mě to hodně mrzí. Masha měla turnaj v Paříži skvěle rozjetý, všechny největší konkurentky byly mimo hru... Je to prostě nevyužitá šance na titul. Na druhou stranu, za největší soupeřku Mashy na tomto turnaji jsem považoval Angie Kerber. Nasťa ji vyřadila ve čtvrtfinále, takže tak trochu převzala její roli. Dneska ukázala, že ta výhra proti Angie (přestože byla těsná) nebyla náhodná...

Masha měla skvělý začátek. Ve druhém gemu získala brejk, když jí Nasťa pomohla dvěma dvojchybami. Masha se dostala do vedení 4:1 a právě do tohoto stavu byla lepší hráčkou. Pak ale Masha v šestém gemu nevyužila dva brejkboly a Nasťa se začala zlepšovat na servisu i returnu. Výsledkem byl její brejk v sedmém gemu a následné srovnání na 4:4. Závěr 1. setu ovšem zase zvládla lépe Masha, když podržela servis na 5:4 a potom získala rozhodující brejk... Vzestupná tendence výkonu Nasti však pokračovala ve 2. setu. Hned v prvním gemu Masha ztratila servis, když odvrátila čtyři brejkboly, ale na pátý už nestačila. Potom si obě holky držely podání a Masha se nedostávala k žádnému brejkbolu. Krom toho, ve čtvrtém gemu jsem poprvé v Paříži viděl, že proti Mashe otočili sporný verdikt. Nasťa zahrála podle mě do autu, Masha se taky divila, ale nikdo nic nezahlásil. Za stavu 3:5 navíc Masha zase ztratila podání a šlo se do 3. setu. V přestávce se Mashu snažil povzbudit Sven Groeneveld... Na začátku třetí sady se zdálo, že to Mashe pomohlo. Hned v prvním gemu totiž získala brejk. Jenže vzápětí ho nedokázala potvrdit a to byl velmi důležitý moment celého zápasu. Potom totiž Masha měla mírnou nevýhodu v tom, že musela při svém podání pořád dotahovat. Dlouho jí to vycházelo, ale v ten nejméně vhodný moment na servisu selhala. Jinak se to bohužel nazvat nedá. Masha zakončila zápas dvěma dvojchybami a ve vyrovnaném závěru tak odevzdala Nastě postup do finále...
Průběh zápasu zde: http://www.livesport.cz/zapas/4f2UPXEC/#prubeh-zapasu;1
Reagovat
smazaný uživatel
Pro nestranné diváky to byl určitě pěkný zápas. U obou hráček výrazně převažovaly winnery nad UE (Masha 32 W, 23 UE X Nasťa 28 W, 15 UE). Většina chyb byla na obou stranách vynucená, přičemž v této statistice to bylo docela vyrovnané... Nutno uznat, že od 2. setu byla Nasťa lepší hráčkou. Už v polovině první sady začala hrát lépe a během dalšího průběhu to ještě potvrdila... Masha určitě mohla tenhle zápas vyhrát, ale po tom nepotvrzeném brejku ve 3. setu tahala trochu za kratší konec. Nasťa si dokázala daleko víc pomáhat prvním servisem, zatímco Mashu v rozhodujícím momentu vůbec nepodržel... Myslím, že pozápasové hodnocení Mashy je docela přesné. Docela mě mrzí, že se Nasťou nechala přetlačit. Na druhou stranu, výkon Nasti je třeba opravdu vyzdvihnout. Často jsem u ní zvyklý na hodně chyb, ale dneska měla výrazně větší číslo v kolonce vítězných úderů. Navíc dokázala nejen skvěle útočit, ale i výborně bránit. Chvílemi bylo neskutečné, co všechno Mashe dokázala vrátit, protože proti mnoha jiným soupeřkám by to určitě byly winnery. Prostě to dneska vypadalo, že Nasťa hodně zapracovala na fyzické i psychické stránce a na jejím výkonu se těžko hledaly nějaké nedostatky (snad jenom kromě začátku). Tipuju, že Nasťa získá v Paříži titul... Masha nehrála vůbec špatně (až na ten poslední gem), ale Nasťa prostě byla lepší. Bohužel, Mashe asi není titul v Paříži souzený. Předloni tam jako nasazená jednička vypadla ve čtvrtfinále, letos v semifinále... Řekl bych, že Masha po té dlouhé pauze nemá žádný výraznější problém. Herně je na tom pořád dobře, ale zatím nezvládá ty zápasy, ve kterých jí soupeřka hodně vzdoruje. Ať už to bylo v Melbourne proti Dominice, nebo dneska proti Nastě...

Nedá se nic dělat... Maruška teď na nějaký čas změní povolání a bude dělat reportérku pro NBC na olympiádě v Soči. Moc jí přeju, aby si to tam užila a poté se vrátila na kurty v plné síle. :)
https://twitter.com/MariaSharapova/status/428956109475295232
Reagovat
smazaný uživatel
Budu se opakovat, to jsem napsal před 2 roky, když Maria prohrála s Kerber.. Napsal jsem něco ve smyslu toho, že Maria si určitě titul z Paříže odveze, ale z RG!! :D

Po zápase jsem byl hoodně zklamaný, ale nakonec bych Paříž hodnotil pozitivně, i když tady nezískala titul, jako že asi měla, tak tady hrála tak o dvě třídy líp než na AO.. Maruš bych i dneska docela chválil, mezihra dneska znovu dobrá, servis celkem také fungoval, jen si celkový dojem pokazila tím posledním gemem.. Ale musí se říct, že Nasťa dneska hrála skvělé, hlavně na servisu.. Servírovala jak Serena!! :DD Ale Maruš se zvedá!!

Taky jí přeji, aby si Soči užila, bude to něco jiného zase a v IW se vrátila znovu silná! :D I když se na té kartě mračí, tak jí to tam sekne.. Řekl bych, že ta fotka ale už bude celkem stará.. :-) Takový rok 2006? :-) :D
Reagovat
smazaný uživatel
diky, zapas jsem nevidela, takze jsem si te PRECETLA! :-)) Odkazy sice uz byly nad me sily a ve druhem odstavci jsem dostavala lehkou tekavku - tendenci preskakovat, ale kvuli MaShe jsem se vzdycky vratila! :-) Skoda ze nevis, co MaShe rikal Sven. Pavlju tedy musela byt jednoduse uzasna a vlastni navic jedine, co muze MaShu znicit = fyzicky fond. Jinak MaSha dokonale vyuzije sve vysky, ze ktere tluce micky v mnohem snazsich polohach nez nizsi hracky. A z vysokych tycek je samozrejme nejlepsi. Takze ted jsem uz jen zvedava, jak velky bude ten mastny flicek po Sare. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Vidíš, to jsem chtěl taky napsat, že Masha místo halové Paříže zase vyhraje tu antukovou... Je to tedy trochu troufalé, ale proč ne? :) Vždyť tam byla v posledních dvou letech ve finále... Taky jsem byl včera hodně zklamaný (navíc prohrála i Barcelona). Ale musím souhlasit, že Masha hrála v Paříži mnohem líp než v Melbourne. Včera byl prostě hlavní rozdíl na servisu, tam se rozhodlo...

Tak to se neodvážím tipovat, jak stará je fotka Mashy na té kartě... Ale jo, možná to bude trochu staršího data. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak díky! :) Řekl bych, že tenhle souhrn se mi zrovna docela povedl a dokonce se vešel "jenom" do dvou příspěvků. Musím se taky trochu pochválit, ne? :) Přeskakovat klidně můžeš, ale věřím, že příště budeš mít dostatek energie i na odkazy. :D Co Mashe říkal Sven? Moc toho slyšet nebylo, ale tak v podstatě jí povzbuzoval, aby zase začala hrát svou hru, protože ve 2. setu měla Nasťa převahu... Jo, opravdu si myslím, že Nasťa získá titul. Sara je určitě kvalitní hráčka a velká bojovnice, ale pokud Nasťa zopakuje včerejší výkon, tak by měla vyhrát.
Reagovat
Fandina
super. Gratulace veliká. Koukla jsem tam občas a hrála výborně. Pěkná hra.
Reagovat
pepin
Tak nevím, nevím, zda nenastoupila cestu pomalého, opačného směru. Jak je vidět, tak po dominantní Sereně je zástup hráček, které jsou v poslední době s výkony docela na štíru a mladé a nové se drápou nahoru.
Reagovat
Titan
Což je jen dobře. Serena, Máša a Vika měly tu výhodu, že byly nejmenší labilky. Sice stále jsou, ale Máša a Vika vykazují známky jisté krize. Žebříček se trochu profoukne a mladé hráčky získají více sebedůvěry...
Reagovat
smazaný uživatel
Nezapomínal bych na to, že Masha prakticky půl roku nehrála. Takže ve druhé polovině sezony nebude nic obhajovat a může jenom získat... Podle mě na tom není nijak špatně. V Brisbane odehrála celkem slušný zápas proti Sereně. V Melbourne a Paříži to určitě mohlo být lepší, ale prohrála tam proti dobře hrajícím soupeřkám... Pokud bude Masha zdravá, tak se nebojím, že by opustila Top 5. Ona se zase dostane do formy a určitě letos udělá nějaké úspěchy. :)

Co se týče Viky, tak ta může v některých částech sezony taky hodně získat. Po Dauhá byla nějakou dobu zraněná a ve Wimbledonu skončila ve 2. kole taky kvůli zranění... Když se jí letos nepovedlo AO, tak se jí povede něco jiného. :)
Reagovat
tommr
Sharapovovou ted nejspíš čeká přechodnej pokles v žebříčku, protože v Doha nestartuje a titul v Indian Wells a finále v Miami skoro jistě neobhájí. Pokud ale bude zdravá tak na antuce se její pokles zastaví a počínaje Wimbledonem už může jen získávat, protože loni v závěru sezóny kvůli zranění nehrála. Na Serenu se bude nejspíš i nadále dívat z uctivý vzdálenosti, ale účast v elitní osmičce a na TM by jí ani letos neměla uniknout ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych Marii nezatracoval, byl to její třetí turnaj po zranění, takže nemůžeme čekat hned vyhrané turnaje, i když tady asi vyhrát měla..
K její formě z loňska stačí vyladit jen maličkosti a znovu to bude ta Masha z roku 2013!! Já jí hodně věřím, že zkompletuje hattrick ve Stuttgartu!! :-))

Kdyby do RG žebříček zůstal tak jak je, tak by v jedné polovině byla Maria, Vika a Serena.. Což by bylo hodně hustý!!
Souhlas s Titanem, že je určitě dobře, že se začínají drápat nahoru i mladé tváře, pro ženský tenis jen dobře!! :-))
Reagovat
Titan
To je tak trochu věštění z krychle :-) Jako chlapi v podstatě vůbec netušíme, co se holkám honí v hlavě :-)
že bude Máša na TM je velice pravděpodobné, ale vůbec to není jisté. Mohu jmenovat třeba Hingisovou 2002 atp... Schválně zkus předpovědět, jak na tom bude Petra v době US Open 2014 :-))
Podle mě bude tento rok hodně divoký a očekávám ukončení kariéry jedné významné tenistky.
V současnosti jsou na okruhu jen dvě tenistky, které chtějí vyhrávat protože to je jejich život - (Serena) a Máša, tyhle dvě si nikdy neříkají, že bude lepší se zrekreovat a zápas vypustit. Serena je v závorce, páč si myslím, že už se bez tenisu klidně obejde, ale když ho hraje, tak žádný kompromis. Všechny ostatní jsou více či méně zlomitelné. Možná to zní divně, ale ačkoli nemám Mášu rád, tak je tenistka, která ze sebe dává tenisu prakticky všechno. On je to totiž jediný rozdíl mezi vysoce talentovanými hráčkami typu Petra, Aga, Ivka atp. Máša se totiž snaží hledat cokoli na této planetě, co by ji přineslo vavříny. Ostatní raději kamarádí s týmem, případně s čímkoli, co odvádí pozornost od výkonu na kurtu...
Ale to jsem se zase při neděli rozkecal...:-)))))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist