Pavlásek: Byl jsem líný, ale to se změnilo

11. 8. 2015, 17:21
Aktuality 49
Adam Pavlásek dlouho nenaplňoval představu o velkém talentu. Říkalo se, že tréninku nedává vše, ale to už je, zdá se, minulost. Od konce loňského roku maká naplno a v žebříčku se přiblížil světové stovce.
Profily hráčů
Adam Pavlásek

"Jsem rád, že dřina, kterou jsem dělal od prosince, kdy jsem angažoval nový tým, že se ukázala, a to je ta správná cesta, jak se dostat do stovky," vytyčil si Pavlásek cíl společně s koučem Michalem Navrátilem a kondičním trenérem Radkem Štěpánkem - bývalým atletem, který nemá nic společného s tenistou stejného jména.

Zlí jazykové o Pavláskovi dříve říkali, že se fláká a netrénuje, jak by měl. "Ano, měli pravdu, nebyl jsem do toho zažraný, kouslý. Byl jsem líný, bohužel," přiznal otevřeně a jedním dechem dodal: "Ale časy se mění. Dostal jsem i ťafku a už jsem snad dospěl. Bude mi 21 a došlo mi, čeho můžu dosáhnout, a je škoda toho nevyužít."

Stovka? V mé pohodě nic nereálného
Sezonu začal dvacetiletý Pavlásek na Hopman Cupu, kde se blýskl výhrou nad Italem Fogninim. S Jiřím Veselým na začátku března nečekaně vyhráli čtyřhru v 1. kole Davis Cupu nad Australany. "Ověřil jsem si, že můžu hrát s hráči na top úrovni. Dodalo mi to nějaké sebevědomí, že můžu hrát jako oni," řekl.

"Tenis je o hlavě. Všichni umí forhend, bekhend i servis a rozhodují maličkosti. Kdo si víc věří, co v ten moment zahraje. V důležitých okamžicích je to hra na hlavu," řekl Pavlásek, jehož sebedůvěra výrazně vzrostla. "Věřím si a hraju solidně."

S rostoucí formou začal Pavlásek sbírat výhry i na challengerech a v červnu se v Popradu radoval z premiérového titulu. Formu ukázal také v dnešním prvním kole challengeru v Praze na Štvanici, kde osmému nasazenému Janu-Lennardu Struffovi povolil jen jednu hru.

V žebříčku díky tomu stoupá a od pondělí je nejvýše v kariéře 152. na světě. Stovka, otvírající vstup na turnaje ATP a grandslamy, je na dohled. "Číselně to je blízko, ale reálně ještě hodně daleko. Cesta to bude ještě dlouhá. Není to nic lehkého, ale věřím, že v mé současné pohodě to není nic nereálného," uvedl.

S kondičním trenérem Štěpánkem začal Pavlásek víc běhat a už se na kurtu cítí po fyzické stránce lépe. "Hlavně nejsem zraněný a to je základ k dobrým výsledkům," řekl český tenista, který herně zlepšuje všechny údery a v poslední době více pracuje na servisu, aby získával více lehčích bodů. "A snažím se hrát mnohem variabilněji, zpestřit hru, abych do toho mohl jeden den chodit a druhý soupeře třeba rozebrat," doplnil Pavlásek.

pva, ČTK

Komentáře

49
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak Thiemovi trvala aklimatizace 2 gamy.
Reagovat
gigin
Tak ta predikce vyšla.
Reagovat
kada.tom
Lukáš hodně překvapil, že byřadil Andersona :-)
Reagovat
Mayo
O chvíľu Novák, ide si pre treble z US series?
Reagovat
smazaný uživatel
Cinci nedá :) A na USO se uvidí, ale předplacené ho nemá.
Reagovat
Mayo
Podľa mňa to v Cinncinati bude mať najnáročnejšie.
Reagovat
Stan_Borowitz
Cincinnati, elegantní zbraň z civilizovanějších časů proti vracečům, abych parafrázoval Obi-Wan Kenobiho.

Jen je zatracená škoda toho zranění Rogera v roce 2013, tam se temné straně síly podařilo to, co se jí nikdy nemělo podařit...
Reagovat
Mayo
vraceč dokázal vyhrať Cinncinati veru :D (:
Reagovat
smazaný uživatel
Snad se ještě někdy povede to Miami, tam by to šlo, tam je to dost pomalé :) Paříž (Bercy) asi ne :/

Docela drsné, že Djokovič má v Cincinnati 4 prohraná finále, naposled od Rogera dokonce kanár. To je asi poslední turnaj, kde proti němu Federer půjde jako favorit, když už padl i Wimbledon.
Reagovat
Mayo
tak toho Miami je škoda, to je docela zvláštne, že sa mu nepodarilo ovládnuť...tie zvyšné, to zase neni také prekvapujúce ... a v Cincinnati no to som zvedavý, tam Djoki bude chcieť skompletovať zbierku ale na tom rýchlejšom harde má veľké šance jak Roger tak aj Andy a pozor aj na takého Izzyho
Reagovat
smazaný uživatel
Nebo na Iva :D No, bude to tam mít hodně těžký.
Reagovat
Mayo
nikdy by som si nepomyslel, že ten turnaj vyhrá ale bol som zato mega rád , pretože tá trofej sa mi veľmi páči po prvé a ten turnaj tiež
Reagovat
Stan_Borowitz
Ale jo, zasloužil si to toho roku...
Reagovat
Mayo
Pavlásek čistý Raonič.
Reagovat
kada.tom
Troicki padne s Južným ... to je hodně nepovedený vtip :-D

a Jack zvládl duel s Mannarinem, ačkoliv prohrával ve 3. setu i v rozhodujícím TB ... :-))
Reagovat
kada.tom
Grigor zvládl Alexe, paráda :-)
Reagovat
Lunej..
s Verdascem je pěkný tenis, žádné předlouhé výměny, snad to Nick dotáhne do konce.
Reagovat
Lunej..
ten Nick ťulín, když má výhodu soupeř, srovná to esem, pak to zase zazdí :)
Reagovat
Lunej..
Pako Mako :) Tak zaber ve třetím, když už máš barevné pruhy na hlavě :)
Reagovat
Lunej..
Ajda škoda, ale moc pěkný gem. Verdasco nervní, pak vypálil dvě esa a ty dva Nickovy čopy působily jako výsměch :) Tak snad Nick dopodává, je samej úsměv, Verdasco byl taky, ale už ho nějak ztratil :)
Reagovat
Lunej..
gratulka, eso z druhého podání, moc pěkný pohodový zápas.
Reagovat
Fandina
poskytl v poslední době dost rozhovorů a já jako jeho fanynka z nich mám obrovskou radost. Píše, že dost trénuje a já si myslím, že je to na něm i vidět. Dneska zápas se Struffem byl super a Adam hrál moc dobře. Pestře jako obvykle a to se mi na jeho hře moc líbí. Občas zkrátí, zarotuje, jindy zahraje vítězný úder. Dá eso. Mám obrovskou radost a doufám, že se mu bude dařit čím dál víc. Moc mu přeji a držím palce do stovky i výš. Adame pojď!!!
Reagovat
FulnekUltras
Zdá sa, že lapl óplně dospělé dech... ;)
Reagovat
Roger_Federer
zkusim to podruhe

Fandinko co tomu rikas?
Konstatuje to i tvuj oblibenec..Hold je to o hlave.

"Tenis je o hlavě. Všichni umí forhend, bekhend i servis a rozhodují maličkosti. Kdo si víc věří, co v ten moment zahraje. V důležitých okamžicích je to hra na hlavu," řekl Pavlásek"
Reagovat
Fandina
Nejsi natolik inteligentní, abych se s tebou bavila. Chápeš to vůbec?
Reagovat
Roger_Federer
proc tedy presto reagujes?
Reagovat
Fandina
Protože o mně pořád píšeš. Chápeš vůbec, že já jsem o mnoho let starší než ty a že jsem úplně jinde než ty? Vůbec nechápu, co tě tak baví psát o šedesátileté fanynce. Jsi trapný. Tím končím jakoukoli diskusi s tebou. Nazdar.
Reagovat
Roger_Federer
Ja se stebou nebavil 2mesice minimalne...
A ted jsem se ze normalne zeptal, protoze iz se to pise i tady na tenisportalu a rekl to Adam..
Ty tvrdis opak..spatne.
Reagovat
Fandina
Ale nepovídej, začal jsi sám mě tady oslovovat i teď, tak si nevymýšlej. A poslední odpověď tobě.
Reagovat
spaniel
"Tenis je o hlavě. Všichni umí forhend, bekhend i servis a rozhodují maličkosti. Kdo si víc věří, co v ten moment zahraje. V důležitých okamžicích je to hra na hlavu," řekl Pavlásek

Co na to Fandina?
Reagovat
Fandina
Jako obvykle. Musí umět hrát tenis. Jinak je mu snaha a víra k ničemu.
Reagovat
EllNino
tenis tam umí hrát všichni, vždyť to říká ...
Reagovat
Fandina
Všichni? To nemyslíš vážně. Já například ne. Já hraju jen rekreačně. Netrénuji, nedřu jako on.
Reagovat
EllNino
přečti si to znova "tenis TAM umí hrát všichni" :)
Reagovat
Fandina
Kdyby to bylo tak, jak píšeš, tak TAM by vyhrávali všichni. Jenže ono to není jen o sebedůvěře, je to o tom, jak a v jakém okamžiku umíš zahrát, jaký máš tenisový čich. Hlava nestačí. Musíš mít natrénováno, rutinu.
Reagovat
EllNino
tu má každej, kdo je ve stovce, rutinu ...proto hlava odděluje opravdové šampiony od těch druhých, ale končím, dneska na tebe fakt nemám náladu :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já třeba chápu, co tím chce Fandina říct, nevyjadřuje se sice úplně tak, aby to ostatní pochopili, ale kdo chce, tak pochopí, co vlastně píše.
Reagovat
Fandina
Jasně, kdo chce pochopí, přesně tak. Nejsme v mateřské školce, abych se tu bavila, psala jako s malými dětmi.
Reagovat
Roger_Federer
A co teda tim chce Fanca zdelit teda?
Reagovat
smazaný uživatel
Stačí být trochu empatický a nebýt zaslepen nenávistí. Toť vše. Sám neumím, a ani se mi zrovna teď moc nechce, najít slova, která by přesně vyjádřila, jak to Fandina myslí. Pokud bych měl napsat svůj názor, zněl by podobně nemotorně jako fandinův. Ale zeptej se Brumbála, ten vždy nacházel vhodná slova a dokázal vše vysvětlit :) Každopádně jak jsem psal, k pochopení lidí ti stačí kousek empatie, ale ani to ti nepomůže, pokud jsi naštvaný a nenávidíš osobu, která něco vyřkla, to jí pak budeš přesvědčovat i o tom, že obloha není modrá, jen aby neměla pravdu. :)
Reagovat
Fandina
Tak nějak. Ale já myslím, že je zbytečné mu cokoli vysvětlovat. Podle mě on moc dobře rozumí, ale potřebuje rýt, kašli na něj.
Reagovat
Roger_Federer
Ale prosim te:), ja jsem se te zeptal, protoze tam neni co nechapat..Nekdo trvdi A (ma pravdu a takto odpovi x lidi ktery tenis hraji cely zivot), Ale Fandina bude do nekonecna tvrdit B(Hlava neni dulezita).. cela ta diskuze od zacatku ze strany Fandiny byla vedene zcela provokativne a nesmyslne..Fandina proste nemela a nema pravdu.
Reagovat
Fandina
Naposledy, nikdy jsem netrvdila, že hlava není důležitá. Nauč se číst. Hlava je důležitá, nejen pro tenis, ale pro bytí vůbec. V tenise nestačí hlava, musíš mít natrénováno, umět ho, mít rutinu, jde hlavně o tělesný výkon. Hlava je důležitá, ale není nejdůležitější. V šachu ano, ale v tenise k tomu potřebuješ tělo. Poslední odpověď tobě.
Reagovat
Roger_Federer
Dobre, tak ze souhlasis, ze ta hlava je to co oddeluje ty sampiony a ty co maji natrenovano, rutinu...
Reagovat
Fandina
To si nemyslím. Například Nole dovede několik hodin běhat po kurtu, je absolutně gumový, nevyhrává hlavou, ale tím, že je tělesně zdatný, vytvrvalý a umí výborně hrát tenis. Hlava je důležitá, ale například on a i další, Rafa, Andy, to není jen o hlavě, ale o super tenisových výkonech.
Reagovat
Fandina
Ale vůbec, stovka není žádná míra. Podle tvojí logiky stačí přijít a věřít si a porazíš každého. Ale ono to tak není. Vůle nestačí. Musíš mít rutinu a natrénováno. A nápodobně, také nemám na tebe náladu. Nazdar.
Reagovat
EllNino
to nemá cenu :D ....
Reagovat
Fandina
Nemá, kdo nechce nepochopí. Ale já to nejsem.
Reagovat
Kozoroh
Klausovsky řečeno - je to pod mojí rozlišovací schopností ;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist