Paříž je pro Erraniovou městem zaslíbeným

2. 2. 2013, 23:20
Aktuality 2
WTA PAŘÍŽ - Metropoli Francie musí mít Sara Erraniová v oblibě. Loni si v Paříži zahrála finále French Open a zítra si na místním halovém turnaji zahraje o největší singlový titul. To samé platí i pro její finálovou soupeřku Němku Monu Barthelovou.
Sara Erraniová

Sara Erraniová dnes postoupila do svého druhého největšího finále. Povedlo se jí to na halovém turnaji WTA Premier v Paříži, kde si loni na Roland Garros zahrála finále grandslamového turnaje.

Pětadvacetiletá Italka na Open GDF SUEZ odehrála tři zápasy a ve dvou z nich nedohrála ani první set. Nejvýše nasazená hráčka měla v úvodním kole volný los a ve druhém jí za stavu 4-0 vzdala Slovenka Rybáriková. Ve čtvrtfinále pak odvrátila mečbol proti Španělce Suárezové-Navarrové a v dnešním semifinále se příliš nenadřela na výhru proti Kiki Bertensové.

Jednadvacetiletá Nizozemka, jež se do hlavní soutěže dostala jako lucky loser za nemocnou Lucii Hradeckou, v Paříži vyřadila ve dvou setech Paszekovou, Cibulkovou i Šafářovou. A to i přesto, že od kvalifiakce bojovala s bolestmi zad a hodiny trávila u fyzioterapeuta. Dnes už ale bely bolesti tak silné, že po prohraných pěti gamech utkání- oficiálně kvůlizranění levé pánve - vzdala.

"Je to pro mě podivný týden," přiznala Erraniová. "Dnes jsem věděla, že Kiki měla nějaké bolesti, tak jsem si řekla, že se pokusím mít dobrý začátek, budu se soustředit a alespoň budu mít více času dostat se do pohody po čtvrtfinálovém zápase," komentovala světová sedmička, jež do semifinále postoupila po tříhodinové bitvě.

V celkově 11. finále si trojnásobná grandsalmová šampionka ve čtyřhře Erraniová, která bude v neděli s krajankou Vinciovou bojovat o titul i v deblu, zahraje o 7. singlový titul proti Moně Barthelové. Jednadvacetiletá Němka po Hobartu postoupila v Paříži už do druhého letošního finále.

Barthelová, která ve čtvrtfinále vyřadila Bartoliovou, si poradila s druhou domácí soupeřkou po sobě. Dnes porazila 6-1 6-4 devatenáctiletou přemožitelku Petry Kvitové Kristinu Mladenovicovou, proti které v závěru utkání získala na servisů 13 fiftýnů v řadě.

"Očekávala jsem, že to dnes bude hodně těžký zápas. Kristina tu tento týden porazila skvělé hráčky (pozn. mimo Kvitové také Görgesovou a Wickmayerovou) a hrála skvělý tenis, takže njsem věděla, že musím dobře podávat a hrát svůj nejlepší tenis," řekla Barthelová po svém postupu do svého celkově třetího finále. "Nesoustředila jsem se na vítězství, soustředila jsem se jen na své údery. A to pro mě bylo dobré," dodala vítězka jednoho turnaje WTA.

- WTA PREMIER PAŘÍŽ -
(Francie, tv. povrch / hala, 690.000 dolarů)
sobotní výsledky (02. 02. 2013)

Dvouhra - semifinále:
Erraniová (1-It.) - Bertensová (Niz.) 5-0 skreč B.
Barthelová (Něm.) - Mladenovicová (Fr.) 6-1 6-4

Čtyřhra - semifinále:
Erraniová/Vinciová (1-It.) - Pavljučenkovová/Šafářová (Rus./ČR) bez boje

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Rozhodně to přeju Saře!!! Už by mohla prorazit i jinde než na antuce.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist