Parádní debut! Tsitsipas zdolal Thiema a je prvním řeckým vítězem Turnaje mistrů

17. 11. 2019, 19:10
Aktuality 225
TURNAJ MISTRŮ - První řecký účastník Turnaje mistrů Stefanos Tsitsipas si hned při své premiéře na akci pro osm nejúspěšnějších tenistů uplynulé sezony došel až pro prestižní trofej. Ve finále jednadvacetiletý Řek udolal Rakušana Dominica Thiema.
Stefanos Tsitsipas (© AFP)

Loňskou sezonu uzavřel triumfem na Turnaji mistrů pro hráče do 21 let v Miláně. Tu letošní jednadvacetiletý Stefanos Tsitsipas korunoval dokonce triumfem na velkém Turnaji mistrů v Londýně, na kterém se představil jako první Řek v historii.

Tsitsipas na britských ostrovech podlehl jen Rafaelu Nadalovi ve chvíli, kdy měl jistý postup ze skupiny. Jinak porazil Rusa Daniila Medveděva, obhájce titulu Alexandera Zvereva, v semifinále vyřadil šestinásobného šampiona Švýcara Rogera Federera a v dnešním finále dokázal otočit nepříznivý vývoj proti Rakušanu Dominicu Thiemovi.

Tsitsipas slavil po urputné třísetové finálové bitvě, kterou vyhrál po dvou a půl hodinách boje 6-7 6-2 7-6. Vzájemnou bilanci tak upravil na 3-4, když o pět let staršímu soupeřu oplatil měsíc starou porážku z finále v Pekingu.

"Byl jsem frustrovaný z toho hrát utkání pod tak obrovským tlakem, ale o to více jsem teď uvolněný a nadšený z vítězství," řekl krátce po mečbolu Tsitsipas.



Nejmladší účastník letošního Turnaje mistrů ovládl Masters jako sedmý debutant a je nejmladším vítězem od roku 2001, kdy triumfoval dvacetiletý Australan Lleyton Hewitt. Nejmladším vítězem v padesátileté historii tohoto klání je legendární Američan John McEnroe, který v roce 1978 uspěl jako devatenáctiletý.

Řecký talent si došel pro svůj suverénně nejcennější titul. Kromě loňského triumfu mezi mladíky v Miláně má ve sbírce tři trofeje z akcí ATP 250: Stockholmu 2018, Marseille 2019 a Estorilu 2019. Za úspěch v Londýně si připíše na konto na 2,66 milionu dolarů (61,5 milionu korun) a ukončí sezonu na šestém místě světa.

Vyrovnané finále
V hodinu a pět minut dlouhém prvním setu nevyužil ani jeden z finalistů své šance. Thiem měl dva brejkboly a Tsitsipas tři, ale rozhodl až tie-break, v kterém šel první do vedení Rakušan. O náskok sice přišel, ale nakonec vyhrál 8-6.


Ve druhém setu hrál Tsitsipas jako rozzuřený býk a vyvinul obrovský tlak, kterému Thiem nestačil čelit. Řek rychle vedl 4-0 a vynutil si rozhodující dějství. "Netuším, proč jsem hrál tak parádně. Byl jsem v pohodě a nedal mu šanci," řekl.

První výhodu získal ve třetím setu Tsitsipas, ale Thiem srovnal na 3-3. Oba hráči se opírali do míčů vší silou a projektily létaly z jedné strany na druhou. Další ztráta servisu už nepřišla a vítěze určil tie-break.

V tom vedl Tsitsipas 4-1, Thiem po drtivém bekhendu vyrovnal, ale pak Rakušana zradil forhend. Thiem po něm udělal dvě chyby ve hře, při prvním mečbolu poslal return do autu a Tsitsipas mohl slavit.



Po utkání se tenisté u sítě vřele objali a Tsitsipas několikrát pochvalně poplácal Thiema po ramenou. "Doufám, že nás čekají v budoucnu další velká finále. Opravdu se na další bitvy moc těším," prohlásil Thiem.

Šestadvacetiletý Rakušan hrál na Turnaji mistrů počtvrté a poprvé se dostal ze skupiny a nakonec se stal prvním rakouským finalistou. Až na vrchol to ale nedotáhl, i když do turnaje vstoupil skalpy Rogera Federera a Novaka Djokoviče a v semifinále vyřadil loňského šampiona Alexandera Zvereva.

Letos Thiem vyhrál pět turnajů včetně Masters v Indian Wells, což je nejvíce ze všech, ale na ty největší trofeje dál čeká. Už dvakrát marně bojoval ve finále French Open.

• TURNAJ MISTRŮ 2019 •
Velká Británie / Londýn, tv. povrch/ hala, 9.000.000 dolarů
nedělní výsledky (17. 11. 2019)
• Dvouhra - finále •
Tsitsipas (6-Řec.) - Thiem (5-Rak.) 6-7(6) 6-2 7-6(4)
• Čtyřhra - finále •
Herbert/Mahut (7-Fr.) - Klaasen/Venus (5-JAR/N. Zél.) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

225
Přidat komentář
tenista08
Finále bylo krásné a oba si ho zasloužili - vyhráli své skupiny, byť oba v posledním zápase šetřili síly na semifinále.
Letošní TM ukázal, jak krásný může být tenis na rychlejších površích (snad si toho všimli i organizátoři jiných turnajů). Vyhrálo aktivní pojetí tenisu, žádná údržba a čudlaná. Alibistické čekání na chybu soupeře bylo nemilosrdně trestáno. Djokovičovo vyřazení již ve skupině je toho jasným důkazem.
Jen škoda, že Federer vypadl opět v semifinále. Ve svém věku má pochopitelně slabší hlavu než mladíci - má poslední šanci, kdežto mladíci mají všechno před sebou. Proto musí být v zápase herně jasně lepší, aby vyhrál. To byl v zápase s Djokovičem. Tsitsi se mu ale dokázal variabilitou i rasancí úderů vyrovnat. V důležitých chvílích navíc neudělal chybu. Škoda.
Ale kdo z nás by si před pěti lety pomyslel, že nás svou hrou na takové úrovni bude těšit ještě ve 38 letech? Každý fanda tenisu před ním může jenom smeknout.
Reagovat
smazaný uživatel
Vitaz 20Gs, najskusenejsi hrac na okruhu ma vraj prirodzene slabsiu hlavu ako mladik, ktory hra prve sf na tm.

Made my day :)
Reagovat
Marduch
řekl bych prostě fanouškovská projekce vlastních pocitů do svýho koníka:)
Reagovat
tenista08
Nevím, čemu sa čuduješ? Že ten, kdo má celou kariéru před sebou a na daném turnaji může jen překvapit, je pod menším psychickým tlakem než ten, kdo pomalu končí a může to pro něj být poslední šance něco velkého vyhrát?
Reagovat
Marduch
Ale Tomáš Berdych na TM přece nestartoval..
Reagovat
annah
Fedex tam sice na rozdíl od Berdycha startoval, ale je už prostě ve fázi ODCHÁZENÍ. Akorát že sestupuje z hodně vysokého kopce, vlastně z Everestu, tak i při tom setrvalém sestupu je pořád vysoko, pořád daleko od základního tábora - výš, než na co si většina tenistů světa vůbec dokáže pomyslet. Ale odcházení to je nepochybně.
Reagovat
Krisboy
Pěkný přirovnání :)
Reagovat
RF46
áno
Reagovat
Marduch
Reagoval jsem Berdychem, protoze posledni veta toho prispevku by byla na miste, jen pokud by Fedex do tyhle chvile nic vetsiho nevyhral..
Reagovat
tenista08
Z poslední věty mně vypadlo slůvko "ještě". Ale myslím, že z kontextu bylo zřejmé, že nemyslím Berdycha.
Reagovat
smazaný uživatel
Isteze, kludne si to obrát do takej polohy, aby ti to vyhovovalo.

Mozes argumentovat aj stýlom, ze Gréci su temperamentní a tak teda logicky maju pre hru vacsi ohen :)

Tiez somarina ze?..Ale zmysel to dava.
Reagovat
tenista08
Já myslím, že smysl dává to, co jsem napsal já. Kdežto od tebe jde jen o takový blábol, abys nějak odpověděl.
Učiním ještě jeden pokus. Psychiku hráče neovlivňuje jen to, co může získat, ale také to, co může ztratit. Mladí hráči na vzestupu mohou v uvozovkách jen získat. Větší stres pro ně nastává až v okamžiku obhajoby a naplňování zvýšeného očekávání. Starší úspěšní hráči na konci kariéry už vlastně jen ztrácí a jenom se tomu snaží nějak vzdorovat.
PS
Pokud bude Rafa mít odvahu, hrát do stejného věku, možná to pochopíš.
Reagovat
smazaný uživatel
Isteze. A práve pre to, čo si napísal poznáme termín ako:

"Nováčikovská daň."
Reagovat
turista
Odvahu mít bude nepochybně. Ale tělesná schránka už mu to nedovolí.
Reagovat
smazaný uživatel
Možná si počkám na oficiální stanovisko Djokolandu, ale nemohlo mi uniknout, že Nole tak trošku na TM nestíhal.

Byl všude pozdě a ani v jednom zápase nehrál útočně, vůbec netvořil hru, BH po lajně jednou za set.

Djokovič má dle mého trošku problém s motivací. V Šanghaji vyhrál první set a pak byl poloviční, na TM hrál bez zájmu celý turnaj. Hlavně dostal na prd-el od nextgen+Thiema letos 6x, což je 50% jeho proher.
Reagovat
gigin
Podle mne nebyl Djoko cajk zdravotně. Ale můžeš mít samozřejmě pravdu i ty. Víme pičku materinu...
Reagovat
smazaný uživatel
Nole vyhořel letos na několika turnajích včetně Londýna.
Reagovat
turista
Ale vyhrál jich pět. Kromě finále Wimbledonu, kde haluzil ve vítězných turnajích exceloval.
Reagovat
Vojtaakk
Kéž by si z toho vzali inspiraci také na ženském TM.
Reagovat
Pe3k
Jeden z nejlepších ročníků turnaje mistrů ever.
Reagovat
Frantz
jj favoriti shořeli jak papír a naopak ti, o kterých se nic nečekalo příjemně překvapili
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nečekalo.

Je to turnaj pro 8 TOP hráčů sezóny, skupinová fáze + knock out, lepší turnaj na překvapení není.

Pro mě je výhra řeka skvělá, jsem jeho fanda už od loňska, ale pořád si nic neslibuju. Jak psal forehand, odehrát 7 zápasů na tři vítězné v sérii za 2 týdny, nebo vyhrát jedno SF a F během dvou dní je prostě rozdíl jako prase.
Reagovat
Krisboy
Tak nakonec Stefanos. Trošku jsem favorizoval Domiho, ale ten rozhodující TB Stef zahrál lépe. Dom tam zahrál několik UE, které rozhodly.

Celkově to nebyl vůbec špatnej zápas, ale jejich finále v Pekingu mělo větší grády. Zřejmě nervozita na obou stranách z velkého finále. Každopádně za mě bylo letošní ATP finals pěkný, složení finále prakticky nejlepší, jaké mohlo být. Jsem spokojen a jen tak dál, chlapci!!

Jednoručák rulezz!!!
Reagovat
spaniel
So I came very close, and I would say I did leave something in the tank. I didn't really go full, full. I could have gone even more full than that, but I'm not disappointed by that.
Reagovat
spaniel
Stefanos Tsitsipas claims he didn't give everything to beat Rafael Nadal in their ATP Finals round-robin match.
Reagovat
ttopi
To se předpokládalo. Ale nevyčítal bych mu to. Rozhodně se snažil, o čemž svědčí délka zápasu i jeho průběh. Ale to, že podvědomě nejsi na 100% motivvoaný, to je přirozené, tak to prostě je.
Reagovat
acc
No ja bych mu vycet to, ze o tom mluvi. Bud ma hrat naplno a nebo se setrit ale nemluvit o tom.
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně Rafa se v posledním zápase dost solidně rozehrál a kdyby postoupil, tak měl své šance na první titul. Thiema by ve finále podle mě přehrál. Musel by porazit Feda.
Reagovat
acc
S tim nesouhlasim, myslim ze by nevyhral...
Reagovat
tenista08
Na Federera by v semifinále neměl. Nebyl by schopen tenisu, který předváděl Tsitsi, i v hlavě by byl slabší. Pro Rogera by byl nejhratelnějším soupeřem.
Reagovat
Frantz
lol jako joke dost dobrý ;-)
Reagovat
tenista08
Joke? Kdy naposledy porazil Nadal Federera na rychlém povrchu? A na TM speciálně??? :-D
Reagovat
Frantz
A co uhrál arogant v tom semíčku?? Jaké oslňující stats měl v tom špílu?
Reagovat
tenista08
Statistiky? Hra, kterou předvedl, by na Nadala s přehledem stačila. Na RG ne, ale na TM s přehledem.
Reagovat
Frantz
To rozhodně, šel z něj strach, jak se tam podělal, labilů král :D
Reagovat
acc
Bohuzel se to nedozvime. Federer si svoje splnil...stacilo aby se Rafa dostal ze skupiny, coz se ukazalo ale nad jeho sily.
Reagovat
Frantz
tj vybojoval "jen" ty stejný 2 body, jako favorit turnaje Federer, kterej si dle tvýho splnil svoje, páč od něj nikdo nic nečekal a už vůbec ne po kiksu Djokoviče...
Reagovat
acc
ale tohle neni stejny, ne?

Nadal (1-Šp.) - Medveděv (4-Rus.) 6-7(3) 6-3 7-6(4)
Nadal (1-Šp.) - Tsitsipas (6-Řek.) 6-7(4) 6-4 7-5

Federer (3-Švýc.) - Berrettini (8-It.) 7-6(2) 6-3
Federer (3-Švýc.) - Djokovič (2-Srb.) 6-4 6-3
Reagovat
acc
Je svetova 1, nezranil se a vylozene nevyhorel. Budte stastni fanousci Rafy!
Reagovat
tenista08
Měl bys být rád, že díky "labilovi" je Rafa světovou jedničkou.

Opravdu nevím, čím si ten milý Rafa zasloužil takové "fanoušky".
Reagovat
Mayo
Skoda, že neviem po americky.
Reagovat
spaniel
Zadne prekvapeni, jsi prece fanda Nadala. Zazrak ze umis materstinu.
Reagovat
tenista08
+1
Reagovat
Mayo
Fanúšikovia Rafu sú super.
Reagovat
acc
no nekdy jsou jako nadopovani...:)
Reagovat
Amputace
Ty s ní máš ale stále trochu problém, což?
Reagovat
FulnekUltras
v americké řiti se zapomíná rychle
Reagovat
spaniel
Nemam, vubec zadny ;)
Reagovat
Frantz
Neřeš, jen marná snaha fanatickýho zoufalce spaniela všemožně dehonestovat výkon Nadala, páč ten šmudla ještě pořád nerozdýchal, že halový maestro nambrvan forévr si se Štefanem ani neškrtnul, zatímco antukář Nadal ho porazil ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ano.

A nepostoupit ze skupiny je více, než postoupit do SF.

To už jsme slyšeli.
Reagovat
Frantz
A to tvrdí kdo??

Na druhou stranu, co z toho arogant vytěžil, že uhaluzil ten postup?? Získal navíc jedině ten z ostudy kabát :D
Reagovat
smazaný uživatel
Musíš lépe číst, níže v článku to najdeš i s autorem.

Ani ne, skalp Djokoviče na hardu potěší
Reagovat
tenista08
Z ostudy kabát? Ten tu jen každým svým hloupým příspěvkem získáváš ty.
Reagovat
Frantz
to píše ten pravej... :D
Reagovat
spaniel
Lol, Frantisku, ty jsi komik. I kdyz nechteny. Ty nekoho nazyvas fanatickym? To je gol. Kanalnik, co vyleze 5x rocne z kanalu, aby zaprskal ostatni na ulici svymi extrementy.
Reagovat
Frantz
jj přiznávám, nejsem tu 24h denně jako ty, fanatičku ;-)
Reagovat
spaniel
Jsi...ale jen kdyz Roger prohraje.
Reagovat
Frantz
zatímco ty Nadala hejtuješ i když nehraje, viz. první koment nahoře

Ale chápu, že dušička fanatika potřebuje nějakým způsobem utěšit po elegošovým vyhoření ;-)
Reagovat
acc
Vzdyt to neni hejt, jen sem pastnul to co prohlasil Stefan.
Muzes si to precist na eurosportu, tennisworldusa atd...
Reagovat
Frantz
Jasný, ale jde o to, že s tím hned musel přispěchat!!! ;-) Kdyby to řekl o zápasu s elegánem, tak by ani nešpitnul
Reagovat
acc
Tak to je asi jasny, protoze, kdyby to bylo s eleganem, tak uz by to tu byla od Rafafans a Djokolandu:)
-
Ale asi to je reakce na ty slova, co je tu jiz zminoval Kamilos88.. Takze spis reakce nez akce:)
Reagovat
spaniel
Je to na forehanda, ktery tu neustale vyzdvihuje vyhru Nadala nad Rekem a tvrdi, ze hral naplno. Ale to je nad tve chapani. Nejspis proto sem chodis jen prudit, bojis se ze bys musel i neco napsat a to je konecna pro tebe.
Reagovat
Frantz
jasně, to jen ty tady přispíváš duchaplnými komenty typu plešatá..atd.
Reagovat
spaniel
Ale ale, Františka se dotkla plešatá. Chodis jsem spoustu let, napsal si 1000 hejtu a pouzil tak 20 slov. Mimo prohry RF nevylezes. Nemas co napsat.
Reagovat
Frantz
Vůbec, piš si co chceš, je to docela zábava, když kus houna v trávě jako ty, čas od času nějakým zázrakem procitne a začně si hrát na andílka ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
A ked prehral naposledy dvakrát 4:6 v Ríme. Hovoril, ze Nadal hral to iste, co v Madride :)..

Tsitsipas akurat ukazal, ze vyzreto posobi len na kurte, mimo neho je to stále malý chlapec.
Reagovat
acc
Ono to tak holt je. Prohrat urcite nechtel ale v podvedomi mas, ze nemusis.
-
Kdyz uz sme u te motivace, tak Fedex ma taky problem se namotivovat na zapasy, ve kterych nestoji proti Djoko, Nadal a par dalsich. Si to predstav, vyhrals vse co se da, doam zenu a deti a tahne ti na 40:)
Reagovat
smazaný uživatel
Roger nemá problém s motivací, ale s nervozitou. Ví, že mu stačí jeho standard a vyhraje. A to je přesně ten problém.

Z těchto proher už jenom ze stats vidím, že je RF poloviční. Se podívám na statistiky v zápasech Berrettini, Djokovič, Thiem na TM, srovnám to se SF s Tsitsipasem a jsem v globále na 50-60%.
Reagovat
acc
Ja myslim, ze to bude spis tou motivaci. Na Djoka se mentalne pripravoval, rozebrali si to s trenerama a urcite se na ten zapas tesil. Je pravda, ze v nem o co prijit a tak nemusel byt nervozni, kdezto vyhra nad Stefanosem se trochu cekala.. Tak mozna oboji trochu:)
Reagovat
Frantz
Právě že když nemusíš, hraješ uvolněně a bez nervů, můžeš to tam sázet hlava nehlava a nestrachovat se o výsledek. Třeba tady klaun Kakamil, by o tom mohl vyprávět, když on sám jakmile o něco jde, tak uhraje houno ;-)
Reagovat
acc
No ale behat na 100procent se ti nechce, ne? Kdyz nemusis:)
Reagovat
acc
Nadal tim netrpi, mozna prave tim, ze nema deti. Djoko je nekdy taky bez touhy vyhrat.
Reagovat
smazaný uživatel
Strašné kecy..Nesiel naplno, pritom posobil neuroticky ako uzlíček nervov a odolával 3 hodiny :)
Reagovat
Rogers
Velká gratulace za vítězství Stěpanovi. Podal vyrovnaný a soustředěný výkon a zaslouženě vyhrál. Tak jako kdysy Kolja /2009/, vloni Saša, tak letos Stěpan se dokázali na TM /MS/ proti B3 prosadit. Letos to bylo hodně o podání a trpělivosti. Přeji i velkému Rafovi, aby před penzí alespoň jednou MS také vyhrál.
Reagovat
peggy
Velke blahoprani Rekovi.Mladi jdou vpřed.
Reagovat
ttopi
Tsisipas mě prostě baví. Trošku mě nudí, jak nedává při zápase žádné emoce, takovej trošku suchar, ale díky tomu se může plně soustředit. Tomu se dá do budoucna fandit. Symbolicky zde převzal štafetu od krále tenisu, Rogera Federera.

Ale je třeba zmínit, že ho porazil Nadal v zápase, kde Tsisipasovi o nic nešlo a podvědomě ta motivace není taková. Sice Rafa skončil ve skupině, ale to nevadí, je jedničkou roku 2019. Proto je spokojený i Forehand.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jenom doufám, že Tsitsipas nepůjde ve šlépějích posledních dvou vítězů TM, kteří po titulu zmizeli.

Dále je třeba ocenit Thiema, jeho přínos turnaji byl velkolepý, porazil dva hráče BIG3, ale ukázalo se, že Thiem bohužel nemá moc hlavu na velké tituly. Prohrál tady dva těsné zápasy, letos prohrál těch finále dost a jsem zvědavý, jak se s tím na hardu popere příští rok.
Reagovat
ttopi
Podle mě když někdo porazí na turnaji Federera s Djokovičem, hlavu mít musí. Že nevyhrál velká finále má příčiny i jinde. Na FO ho pořadatelé vyžtdímali, aby to měl Nadal vymetené. A tady byl prostě horší. Nemusí přece nutně prohra znamenat, že hráč nemá hlavu. To je spíš takové klišé.
Reagovat
smazaný uživatel
Je obrovský rozdíl porazit big3 v semifinále, nebo ve finále. Já si myslím, že kdyby Thiem Rafu potkal na FO v semifinále, tak je ten výsledek úplně jiný, než byl poslední sezóny.

Je samozřejmě otázka, jak to bude příští rok organizačně. Pokud Rafa chytne do SF Doma a do finále Djokoviče, tak už nemusí vyhrát.
Reagovat
ttopi
Já trošku doufám, že od roku 2020 začne nextgen do těch GS trochu více promlouvat. Letos tam bylo pár náznaků, ale stejně ty GS dopadly tak, jako vždycky. Jednak nechci, aby nikdo překonal Federera v počtu GS a pak taky to chce fakt už oživit.

Thiem GS vyhraje, tím jsem si skoro jist. A nedivil bych se, kdyby to bylo už v následující sezoně.
Reagovat
smazaný uživatel
Thiem, Tsitsipas, Medvedev a možná i Zverev. To jsou hráči, kteří už od AO budou problém.

Mít je v pavouku bude i pro BIG3 hodně nepříjemné. Byť má Medvedev těch úspěchů nejvíce, tak Tsitsipas mi příjde mentálně odolnější, to je poker face celý zápas a žádný náznak emocí.

Medvedev je podobný pouze v případě, kdy se mu daří. Když začne prohrávat, tak se složí jako domek z karet. Viz. jeho zápas s Rafou, který nepochopitelně pustil.

Na hardu to bude otevřenější, než letos. Nadal, Djokovič ani Federer nehrajou druhou polovinu nic moc tenis a v lednu budou určitě hratelní.

Situace, kdy Djokovič zapne mód 2015/2016 už se podle mě nezopakuje nikdy, Nadal je taky pomalejší čím dál více a Federer začíná ztrácet mentálně.

Thiem, Tsitipas a Medvedev začínají být na vrcholu a big3 může vyhrát GS primárně díky větším zkušenostem a psychické odolnosti. Co se zápasů na 2 vítězné týče, tak letos si big3 rozebrala 4 tituly z 9ti.

Příští rok to může být ještě méně.
Reagovat
smazaný uživatel
* 4 Masters tituly z 9ti (pro upřesnění)
Reagovat
paddy
5 z 9!
Reagovat
smazaný uživatel
Jo sorry na Paříž od Noleho pravidelně zapomínám. Je to možná tím, že je to pro mě nejnudnějším Masters roku. :D
Reagovat
tenista08
Rok 2020 může být rokem, kdy big3 může v na GS sice těžit ze zkušeností, ale zároveň pro ně pětisetové zápasy můžou být až příliš fyzicky náročné.
Reagovat
paddy
Turnaj dopadl spravedlivě. Vyhrál nejlepší hráč turnaje. Naplnila se tak ?symetrická teorie?, podle které měl vyhrát 6. nasazený hráč. Finalisté si jen mohli odpustit tu zdržovačku a rovnou sehrát závěrečný TB. Pro všechny, kdo výsledek berou moc vážně, lze doplnit, že kdyby se turnaj hrál o týden později, tak by průběh vypadal jinak.

Bio Cipíska v obraze
https://www.youtube.com/watch?v=kiMTVnaZN7Q

Zbývá jen rozdat několik posledních cen a můžeme konečně odpískat konec sezóny. Picquého zpicquéný Davis Cup už nikoho rozumného nemůže zajímat. :)
Reagovat
paddy
Nejjednoznačnější zápas 4hry: 3 Rusové vs Španěl v Agassiho skupině (Rusové si rozebrali postupová místa a Španěl byl bez šance)

Vládce turnaje: Medveděv ? nevyhrál ani jediný zápas a přesto v pátek vyřadil Nadala resp. rozhodl o SF dvojicích

Strůjce úspěchu Tsitsipase: Kamilos88 po té, co v Halle 2018 popřál Tsitsimu úspěchy a udělal si selfie

Vyhlášení neexistující trofeje: Forehand za určení neoficiálního vítěze turnaje (Nadal), který jako jediný porazil Tsitsipase v zápase, před kterým měl Tsitsipas již zajištěný postup

Nejvíce používaná fráze: chleba levnější nebude

Nejkritizovanější fráze: chleba levnější nebude

Nejpravdivější fráze: chleba levnější nebude

Speciální cena
Za přínos k rozvoji teorie her (strategie rozhodování v situaci konfliktu zájmů) a teorie symetrií v tenise: paddy za vyřešení postupového klíče Agassiho skupiny před posledními zápasy (?Rafa bez šance?) a určení vítěze před turnajem (?vyhraje 6. nasazený?)

Všechny, kdo nyní oslavují, smutní nebo predikují průběh dalšího roku v tenise, mohou rozhřešit tato magická slova
https://www.youtube.com/watch?v=5OaaNIyBOVM
Reagovat
gigin
:DDD
Reagovat
Vlk-v-trave
:D)
tak na to jsme cekal, a ted muzu s klidem to zabalit.
Preji vsem klidnou sezonni prestavku.
Reagovat
spaniel
:D
Tato role ti sedi vic.
Reagovat
paddy
Reagovat
Elip13
To je skvely:DDD
Reagovat
Fandina
Joooooooooooooooooo :DDDDDD :-)))))))))))))))))
Reagovat
Mayo
Ale zase nepreháňaj.
Reagovat
Fandina
Tobě se to nelíbilo? Mně mocccccccccccccccccc.
Reagovat
acc
:) pekne
Reagovat
Fandina
A můžeme to založit do archivů. V číslech. :-))
http://www.protennislive.com/posting/2019/605/mds.pdf
Reagovat
Vlk-v-trave
Velka spokojenost. ATP Finals zatim zna viteze mimo B3.
Dimitrov, Zverev, Tsitsi...doufam, ze ta tradice bude pokracovat i nadale. A mohla by pokracovat i na GS v pristim roce.

Bylo tu peknych rvacek o to kdo vyhraje TM, blaznivych predikci, ktere se take menily behem jednoho setu... atd. atd.

A nakonec.... je tu STEFAN:)
https://www.youtube.com/watch?v=jZRHuvqyXuk

Stefanovi gratulace, skvely pocin, skoda toho Rafy, (mohlo to byt jeste velkolepejsi) ale nevadi, vyjde priste. Take gratulace Dominikovi za skvely turnaj, je to sice tak trochu surfar...jede ve vlnach, ale jak trefuje, je to sila a dokaze rozmetat kohokoliv. No a jak netrefuje, tak je to taky sila:)))

Ve finale jsme mohli videt bitvu jednorucaku.
No co si muze fan klasiky vic jeste prat.

P.S.
Tenis si bez B3 poradi, stradat budou jen fanatici. Finale bez nich tady na TM bylo ok.

Doufam, ze pristi rok bude zajimavejsi tenisove na GS, letos jestli jde o konkurenci vuci B3, dost bida.
Reagovat
Vlk-v-trave
Cekam uz jen na zaverecne shrnuti paddyho:)
Reagovat
smazaný uživatel
Kvalitou perfektny zápas, ale nedvíhal ma zo sedadla..Adrenalín v hodnotách 0-10%..Skoda.

Myslim, ze fanusikovia BIG3 budu po odchode svojich hracov pár rokov strádať..
Reagovat
ttopi
To je dáno spíše tím, že je to začátek. Když začínali třeba Federer, nebo pak Djokovič, taky to nebyla taková jízda. Ty příběhy a rivality vznikají až postupem, až se začne pravidelně vyhrávat ve velkém.
Reagovat
a.magerova
A pěkný křupavý salátek... :-)))
Reagovat
blixa
No no no, já myslel že při tvých zkušenostech už dáváš přednost zralosti ??!! ;-)
Reagovat
a.magerova
Šak si počkám, jak klučík dozraje... i když... už tady je k sežrání... ;-)

https://cdn.mamamia.com.au/wp/wp-content/uploads/2019/02/01131113/Stefanos-Tsitsipas-feat.jpg
Reagovat
paddy
Reagovat
a.magerova
To je na mne nebo na něho... ať si jako ujasním Tvé preference... :-)))
Reagovat
paddy
Tys TO nepochopila, ty vopice? :)
Reagovat
annah
Gratulace Tsitsimu! Snad ho nepotká to, co dva předchozí vítěze TM - dočasný (v případě Dimitrova asi déle než dočasný) ústup z vybojovaných pozic...
Reagovat
Nola
zabudli sme este na Andyho, ktory dopadol najhorsie, zranenie po skvelej sezone a dvojrocny vypadok
Reagovat
gigin
A mrak harantů.
Reagovat
Vlk-v-trave
Sir Andy mysli na budoucnost.
Pripravuje Skotsky Dejvis Cupovy a Fed Cupovy tym.
Reagovat
Vlk-v-trave
Lepe receno formuje Skotsky Dejvis Cupovy a Fed Cupovy tym.
Reagovat
smazaný uživatel
Tretie velke prehrané finále DT.

Spoločnym menovatelom je blackout.
Reagovat
RF46
Celkem se tesim pristi sezonu, pokud Tsitsi nechytne nejaky hvezdny manyry, tak bude kousat. Super.
Reagovat
smazaný uživatel
Dakujeme Gulbisovi a Kamilosovi, ze je dnes Tsitsipas tam kde je..
Reagovat
Nola
Kamilos ma najvacsie zasluhy - ma selficko a noveho konika
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně, díky.

Koníka nevím, musí se začít lépe chovat, letos předvedl pak věci, které mě moc nebraly
Reagovat
RF46
pravda...
Reagovat
Nola
tak ma to odkukane od vacsich hviezd asi :D zvyknes si, ked zacne vyhravat velke tituly, ma k tomu nakrocene, pevne verim, ze nebude druhym Sashom, Grigorom, ktorym ta vyhra skor uskodila
Reagovat
smazaný uživatel
Záleží na přístupu, ale přišel mi loni v léte trosku skromnější.

Stefan bude dobrý - snad a přidá i úspěchy na GS.
Reagovat
smazaný uživatel
Cerstvých 21r.

A má skalpy Federera z GS a TM, Nadala z antuky a Djokovica z masters 1000.

Vitaz TM.
Semifinalista GS.
Finalista ATP1000, dvojnásobný ATP500.
Vitaz 2xATP250.

Len dvaja hráci za posledných 17r. mali v jeho veku lepsiu sezónu. Volali sa Nadal a Djokovic.
Reagovat
Nola
ano, dArtagnan, ak mu neprepne v hlave bude velmi dobry, skalpy Novaka a Fedexa mal aj Sasha, vyhral 3 tisicky a TM, aj s Rafom hral vyrovnane finale v Rime - dazdova prestavka aj na AO tusim a kde je dnes?
Reagovat
smazaný uživatel
To je presne ten rozdiel, ze Saša na tej najvyssej urovni (GS) zlyháva.
Stefanos to v Austrálii s Federerom aj ostatnými nebezpečnymi supermi ustál parádne a posobí vyzretejsie. Skalp komplet big3 má samozreime taktiez velký lesk..A k tomu 4-5 Thiem+Medvedev.
Reagovat
Ereinion
Ještě minimálně del Potro...
Reagovat
Ereinion
a Hewitt (2002) s Roddickem (2003), pokud spadají do toho časového úseku
Reagovat
Davor1
To sú pre neho nepodstatní hráči z temnej éry, takže sa nepočítajú :D
Reagovat
Davor1
Zas a znova píšeš nezmysly. Ale na to sme u teba už zvyknutí :D
Hewitt, Roddick, Murray, Delpo.
Reagovat
Davor1
A to sa tam dá zaradiť aj ten Zverev, ktorý minulý rok okrem TM vyhral aj Masters v Madride, 5OO-vku vo Washingtone, finále v Ríme aj Miami a celkovo získal viac bodov, ako tento rok Tsitsi.
Reagovat
smazaný uživatel
Na GS nula bodov.
Reagovat
Davor1
Tak uhral štvrťfinále na RG. To je len o jedno kolo menej, ako Tsitsipas tento rok na AO. Až taký extra rozdiel tam nie je.
Reagovat
smazaný uživatel
Fakticky áno. Ale Sašovi chýba na konte proste to epické vitazstvo z GS. Jeho GS vysledky su velmi zlé.

Tsitsipasov skalp komplet Big3 je prenikavý, navyse to boli vsetko velké zápasy.
Reagovat
Davor1
To je predsa každému jasné, že je na GS marný. Ale keď hodnotíš celú sezónu, tak tam je jedno kolo navyše na GS v prospech Tsitsipasa nič v porovnaní s tým zvyškom, čo uhral Zverev. Navyše, Tsitsipas okrem toho AO nepredviedol na GS taktiež vôbec nič. Zverev aspoň došiel vždy aspoň do tretieho kola, to Tsitsipas lostol vo Wimbledone aj USO v prvom.
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře, ale Zverev není stabilní hráč. Podívej se na jeho GS účasti a Masters 1000 účasti a procentuálně si vypočítej, kolik účastí potřeboval na úspěch. Saša má 2 masters z kolika sezón? 3-4? To je 36 možných turnajů.

Zverev je dobrý hráč, ale jeho tenis přestává být komplexní. Hraje jenom na servisu a pokud má den, tak porazí každého, pokud ne, tak prohraje.

Není schopen tento výkon zopakovat na GS ve třech, nebo čtyřech zápasech za sebou, to je ten problém.
Reagovat
smazaný uživatel
Murray?...

Uz ked sa ideme chytat za slovicka?..Turnaj kategorie TM nevyhral.

Hewitt bol viac ako 17r.

Roddick, Delpo uznávam.
Reagovat
Davor1
Píšeš tu o lepšej sezóne, nie o tom, kto vyhral či nevyhral TM.
Murray bol vo finále USO, semifinále TM, štvrťfinále Wimbledonu. Vyhral 2x Masters plus ďalšie 3 turnaje. To je bodovo ďaleko lepšia sezóna ako táto Tsitsipasova. Tsitsipas mal v porovnaní s ním lepší jeden turnaj, Murray celý zvyšok sezóny.
Reagovat
smazaný uživatel
Plyšového.
Reagovat
Nola
krasny zapas, Tsitsi je buducnost tenisu, je velmi este mlady, finale sa vyvijalo ako zapas v skupine s Novakom, 1.set dnes ale dnes bral Dom

Dom porazil 3 vitazov TM, ale nakoniec titul berie super, trochu viac som priala Domovi, ale vyhrat mohol iba jeden, gratulujem, myslim, ze d Artagnan po tych prehrach vo finale si ten titul tiez zasluzil
Reagovat
smazaný uživatel
Potřeboval větší titul.

Ty 250tky ho asi úplně nebraly a navíc jeho rival Medvedev sbíral Masters, to taky nepomohlo.

TM je solidní odměna
Reagovat
Nola
TM je rozhodne viac, ako M1000, po GS najprestiznejsi turnaj, kde nestretnes ziadneho slabsieho hraca - aspon, co sa tyka rebrickoveho postavenia a musis hrat naplno od uvodneho zapasu
Reagovat
smazaný uživatel
Bodovo je to viac.

Či je tazsie vyhrat TM ako Masters1000?

To je relativne..

Dimitrov aj Cibulkova vyhrali TM na prvy pokus, na M1000 startovali xy-krát a turnaj, kde museli vyhrat v sérii 5-6 zápasov je pre nich zrejme tazsi formát, nez nejako uhaluzit postup zo skupiny a potom hrat dva zápasy dobre.
Reagovat
Nola
Dominika to bola taka mensia haluz, Grigor vyhral vsetky zapasy, vyhol sa sice Fedexovi, ale ten vypadol v semi, mal trosku stastie, ze ten rok boli mimo ako Novak, tak aj Andy a Rafa odstupil, ale dokazal zvladnut vsetkych superov, on predtym nebol nijak konzistetny a v ten rok vyhral aj v Cincy
Reagovat
Marduch
Rozumim, ze TM v kontextu tour z pochopitelnych duvodu moc vysoko neřadíš, ale ze ho budes prirovnavat k Masters, to uz je moc i na me:p
Reagovat
FulnekUltras
ale Cipísek hrál pestřeji, vyvaroval se wáwrovských výpadků a nakonec líp zvládl i vypjatý závěr. Krásné a důstojné finále. Příští rok se zřejmě i ATP může těšit na zajímavější boje, než tady bývalo zvykem v éře rigidní dominance Big3.
Reagovat
Elip13
Tak tedy gratulace Tsitsimu. Krásná sezóna ušel velkou cestu.
Dnešní výsledek pro mě nebyl jednoznačný oba si letos našli cestu to mojí osobní top3.
Bylo to vyrovnané mírně jsem to více přála Domovi, ale to vyhrát mohl jen jeden.
Oboum gratuluji ke krásné sezóně a snad se příští rok dočkáme nového grandslamového vítěze. Třeba už v Austrálii nebo ve Francii.
Reagovat
Nola
kto je ten treti?
Reagovat
Elip13
Shapovalov. Vidím v té mladší generaci velký potenciál:)). K big3 mám respekt, ale moji oblíbenci to nejsou.
Reagovat
smazaný uživatel
V Halle 2018 jsem si dal selfie s Tsitsipasem, hodil mi podpis na tenisak a já mu řekl, ze mu fandím a přeji velké úspěchy.

Od naši společně fotky ubehl rok a půl a Tsitsipas se za tu dobu dostal do několika finále, získal prvni tituly, vkročil do top10 a dneska vyhrál TM.

Dá se teda říct, ze je to moje zásluha.

Teď vážně, Škoda Thiema, ten porazil Djokovice, Federera i Zvereva a nakonec prohrál finále. Tsitsipas to měl podle zásluh trosku jednodušší. Medvedev byl jalový, Zverev úplně mimo, Federer mimo a velmi těžké bylo až finále, které však vyhrál po zásluze
Reagovat
PH94
Možná na tom má nějakou zásluhu sám Tsitsipas, že ostatní proti němu byli mimo.
Reagovat
FulnekUltras
88 říká vše - zas tu svou roli nezlehčuj... ;-)
Reagovat
Nola
mozes si to selfie teraz vylozit na nocny stolik
Reagovat
smazaný uživatel
Tam mám rodinku. Ještě nemá GS a není N.1, pak to začnu ukazovat :)

Je to takové tajemství - zatím
Reagovat
gigin
Tož to bude tvoja hledět, až ho tam vrazíš místo ní.
Reagovat
RF46
kam ho vrazi?!
Reagovat
gigin
Na nočný stolík. Kam jinam.
Reagovat
annah
:-))))))))))))))
Reagovat
Mayo
Fandil som Dominicovi ale vyhra Tsitsiho mi nijako nevadí.
Reagovat
FulnekUltras
Serena hrozí až za dva měsíce, tak si teď užívejme klidu. ;-)
Reagovat
gigin
všichni dobře víme, kdo toto všechno způsobil, když ho nechal poprvé čuchnout k titulu loni ve Stockoholmu.
Reagovat
spaniel
Skvele finale vitezu skupin. Tsitsi byl o neco lepsi, zaslouzeny vitez. Dom any se udrzel v zapase, musel hrat na daleko vetsi riziko. Druhe velke prohrane finale. Rek ma neskutecne dobrou hlavu, nepodoba se na Borga jen ucesem. Neda najevo zadnou frustraci pro prohranem mici a tim neukaze souperi slabost. Neudela pod tlakem dvouchybu nebo lacinou chybu. Jsem zvedavy na AO. Mohl by to dat.
Reagovat
RF46
Asi jo, kdezdo Dom daval hlavu do dlani:)
Reagovat
spaniel
Vzteka se po chybe jen na prijmu. To je skvela taktika. Ukazuje ze po souperi jde.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsou to tři sety, to je jiný sport.

A nezapomeň na to, jak dopadli poslední dva vítězové TM
Reagovat
PH94
Gratulace. Myslím, že tenis se o budoucnost skutečně bát nemusí.
Reagovat
Fandina
Kdoby to jen řek, že tenhle Řek, který přešel přes hodně řek, takhle pěkně zahraje a vyhraje. Gratulka.

Bylo to napínavé do poslední chvilky a nakonec mi připadalo, že vyhraje Dom. Nicméně Tsitsi byl v TB lepší.
Reagovat
smazaný uživatel
Thiem to končí symbolicky 3UE na posledných 3 loptách..:)

Moje stredne meno je Nostradamus..

Tsitsipasovi vyhral zápas a vlastne aj celý turnaj vacsi klud, nez mal súper. Hoci v kazdom zápase bol tým mladším.

Jediným trpezlivejším bol Nadal :)
Reagovat
blixa
Super !!! Viděli jsme budoucnost tenisu.
Reagovat
gigin
Souhlas. Pefektní prostě, žádné vypinkávání o 50 úderech, čekání na chybu a gymnastika. Za mne spoko.
Reagovat
RF46
Snad jeste pujde nahoru, budu mu fandit:)
Reagovat
ttopi
Vyrovnanější už to být nemůže asi.
Reagovat
smazaný uživatel
Ze by deja vu z TB rozhodujúceho dejstva?..

Double minibreak tu uz raz bol, aj stav 4:1.
Reagovat
tito
No. Ani jeden winner od Stefana v TB. Dominik se bohužel více vyházel. Až na ten poslední return to byly nevynucené chyby, které převážily nad vítěznými a jednou chybou od Stefanose...
Reagovat
smazaný uživatel
Suhlasim. Thiem ma bohuzial tendenciu viac kazit..

Tsitsipas posobil ako starý mazák. Predpokladam, ze sa bude este vyvíjat, este pridá na agresivite. V defenzíve a v robení tazkych herných rozhodnutí je uz dnes spicka..

Tesim sa, ze najdhsi zápas na turnaji, Nadal - Tsitsipas Rafa zvládol takým perfektnym sposobom, navyse s neskorsim vitazom.
Reagovat
RF46
Snad k nemu dojde nekdy..
Reagovat
spaniel
Jeste to napis 10x, kdyz ti to pomuze :D
Uz to vidim, 2025, Tsitsi vyhraje nejaky GS a forehand, hreje ma u srdca, jak s nim hral Nadal najdelsi zapas na TM. A skoncil pred Federerem.
Reagovat
smazaný uživatel
Ee..

Na GS ma budu hriat GS vyhry s Tsitsipasom, nie vyhry z TM.

Mas v tom hokej.
Reagovat
smazaný uživatel
Aby nějaké byly
Reagovat
smazaný uživatel
Proti Tsitsipasovi sa hra Rafovi o moc lepsie ako proti Medvedevovi, osobne si myslim, ze v dalsom zápase s Medvedevom prehra, so Stefanom naopak.
Reagovat
RF46
Ale jako...dobry vyvrcholeni :)
Reagovat
Fandina
Když jsem byla vloni v únoru v Dubaji, tak jsem byla z Tsitsiho nadšená. Hrál tam na jednom z vedlejších kurtů zápas s Kukuškinem a zaujalo mě kromě jednoručného BH jeho nasazení. A také se mi ten kluk moc líbil.
Mám jednu z fotek, na ní je jak klučina, proti tomu, jak vypadá dneska, i když teď ho vidím jen v televizi. Dneska je to tenisová topka, urazil tu cestu nahoru hodně rychle. A hraje výborně.

https://i.ibb.co/f46pvGv/Tsitsipas-Dubaj26022018.jpg
Reagovat
aape
Dominik to ještě urve ..
Reagovat
smazaný uživatel
Irónia osudu, ze si Rafa nepriamo s Tsitsipasom otestoval ako by na tom bol so šancami na vyhru v turnaji.

Zápas, mozno s vitazom turnaja, vyhral s výborným výkonom. Ale samozrejme na to sa nehrá.
Reagovat
stopan
zp mozeme tvrdit aj o berentinim
Reagovat
stopan
oprav o
Matteovi Berrettinim
Reagovat
steve79
Rafa nemusi vyhrat vse:D staci, ze na konci bude mit nejvice Grandslamovych titulu.
Reagovat
MarcelPersch
Není záruka, že Thiema a Federera by porazil, Fed by si proti němu věřil víc než proti Řekovi.
Reagovat
RF46
Nemuzes si delat obrazek ze zapasu, ve kterym jednomu z nich o nic neslo...
Reagovat
smazaný uživatel
Včera psal, ze Nadal dopadl lépe, než Federer.

Takže muže
Reagovat
smazaný uživatel
400b...W2/2L
400b...W2/1L
Reagovat
spaniel
Semi/ze skupiny dom.
Reagovat
smazaný uživatel
Semifinále
Skupina

Tohle nemůžeš myslet vážně
Reagovat
spaniel
Trolí...
Reagovat
Nola
pan za mikrofon cita TP, dvaja antukari vo finale - koho je to hlaska?
Reagovat
tito
No asi je po zápase. Nevím, jestli je Dom schopen něco vymyslet, natož hrát trpělivě...
Reagovat
steve79
Ted jsem zjistil, ze od roku 2021 bude vsechen tenis vysilat Eurosport vcetne masters 1000. Pristi rok s Digi naposled.
Reagovat
blixa
Dobrá zpráva.
Reagovat
steve79
Ja jsem si docela zvykl na Digi. Na jednu stranu je dobry, ze Eurosport je vsude. ( Upc, 02 Tv, Digi atd)
Reagovat
RF46
Do budoucna tam asi rivalita bude :) Mistama to ma kvalitu:)
Reagovat
smazaný uživatel
Hodinu drie o kazdu loptu, aby vyhral set. Ktorý za 5min prehrá následne.
Reagovat
tito
Hraje strašně splašeně a zbytečně brzy se pokouší zakončovat. Ale Tsitsipas hraje famozně, neuvěřitelné, co dokáže vyběhat a zároveň s neskutečnou razancí vrátit.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj..Tsi velmi trpezlivý, vyzretý a kvalitný vykon v defenzíve aj ofenzíve. Ukazuje menej slabín a vacsiu vyrovnanost, co rozhoduje. Presne to som očakával :/
Reagovat
Nola
Dom stratil nit, uspokojenie po prvom sete, zapas pojde do troch
Reagovat
RF46
A bude trisetak
Reagovat
RF46
Ted pekna hra moucha Cece
Reagovat
Davor1
A je to tu. Game, kde Thiem netrafí ani stodolu.
Reagovat
stopan
:D :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Prvy gem, resp. servis v sete je vzdy ten druhý najdolezitejsí. Hned po tom poslednom.

Udá tón celého setu. Za stavu 1:1, 2:2 je to uz proste iné, dynamika hry sa mení.
Reagovat
smazaný uživatel
45 ku 44 na loptičky.

Pekné :)
Reagovat
RF46
Tak to je jasny, sak mam 30let vyroci :)
Reagovat
RF46
Tsitsi se na returnu hleda..
Reagovat
stopan
obaja dost kazia, chyba tomu vacsia uderova kvalita.
Reagovat
smazaný uživatel
Zaujimavé ako kamera spriemerňuje, skresluje.

Thiem v TV nevyzerá na 185, ma kratke nohy, má takú postavu karatistu, symbolicky umocnenú tou čelenkou.

Tsitsipas tiez neposobi, ze by mal mat 193.
Reagovat
Nola
Dom ma hlavne prdelku ako zenska, Serena v tom mladsom vydani
Reagovat
RF46
Myslim, ze je to pohybem. To stejny sem mel u FEDAL. Rafa ale beha s tezistem niz a vzdy byl svalovejsi, pak mi prisel nizsi. Nicmene ten FH Dominika mi pripomina Rafu, nemuzu si pomoct:)

Jo, na 193 rozhodne nevypada. Pro srovnani Berdych 196.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj. ten FH áno.

Najma ked stojí v kurte a zakončuje ním krížom.
Reagovat
steve79
Finale a jen tri prispevky. Kdyby hral Rafa nebo Roger tak jich je 200.
Reagovat
Nola
? casom, ak zacnu vyhravat vacsie turnaje iste pribudnu, obaja velmi hraju pozeratelny tenis a aj dobre vyzeraju :D
Reagovat
RF46
To je jasny...chybi rivalita, desitky odehranejch finale atd. Nicmene Tsitsi trochu pripomina Rogera a Dom zase Rafu :)
Reagovat
stopan
tsitsipas pripomina skor Borga s tym jeho ucesom :D , inak jednu tenisovu legendu s greckymi korenmi sme na okruhu ATP uz mali Samprasa, tak preco by Tsitsipas nemohol by nejakym mixom tych dvoch :D :D, Thiem ma aj postavu taka Nadalovsku, ale backhand ma jednorucny.
Reagovat
steve79
Ted se Stafanos rozjel.
Reagovat
smazaný uživatel
Thiem je Thiem, Rafa je Rafa.

S Tsitsipasom suhlasim, ja si dokonca myslim, ze je v cerstvych 21r. lepsi, nez bol Federer v jeho dnesnom veku.

Katdopádne podobnost tam vidim, mozno aj preto ten match up s Tsitsipasom tak sedí.
Reagovat
smazaný uživatel
*Rafovi tak sedí
Reagovat
steve79
Hezky tenis. Tsipsipasuv backhand je lepsi nez Thiemuv.
Reagovat
smazaný uživatel
Ked som v lete hovoril, ze aby Tsitsipas raz nevyhral RG skor ako Thiem, myslel som to vázne. Je medzi nimi síce 5r, (rovnako ako medzi Rafom a Rogerom). Ale Grék uz dnes miestami pripomína vyzretejsieho hráča. Ked hraju obaja na hranici svojich moznosti, clovek nevidi rozdiel, Dom mozno vyzerá trochu výbušnejšie.

Ale co sa Blackoutov týka, Tsitsipas prakticky neurobí 2-3UE v sérii. To, ze ich urobi Thiem, aspon raz v sete, je skoro garantovaná vec.
Reagovat
RF46
Pohybove po cihle mi prijde lepsi Thiem ale taky mi prijde, ze se nijak zvlast nezlepsuje, jako by byl blizko svymu maximu. To Tsitsi mi prijde, ze ma jeste rezervy - uderove, pohybove i v hlave. Nicmene na cihle to s pohybem, vzhledem k vysce (193?), bude narocny.
Reagovat
Davor1
V tomto je Thiem podobný Wawrinkovi. Vie urobiť game, kde sa totálne vyhádže a niekedy má také celé zápasy. Ale keď sa dostane do švungu, tak sa len ťažko zastavuje. Toto zase nedokáže Tsitsipas, strieľať jeden winner za druhým.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist