Pár Berdych/Tursunov v Rotterdamu do semifinále

22. 2. 2008, 22:32
Aktuality 0
Český tenista Tomáš Berdych v Rotterdamu už sice v dvouhře nepokračuje, ale v Holandsku zůstane minimálně do soboty. Společně s Rusem Dmitryjem Turusnovem totiž postoupili už do semifinále čtyřhry. V něm je čekají grandslamoví vítězové - Izraelci Jonathan Erlich s Andy Ramem. Semifinalisty dvouhry doplnili Söderling a Simon.
Pár Berdych/Tursunov si v Rotterdamu zahraje o finále

Berdych tak napodobil svou přítelkyni Lucii Šafářovou, která se rovněž vedle ruské deblové partnerky dostala do semifinále turnaje v Dauhá.

Berdych s Tursunovem po výhře nad německo-holandským párem Kas/Wassen dnes porazili i čistě domácí duo Haase/Wassen. Česko-ruský pár skvěle podával a jediný nabídnutý brejkbol odvrátil. V sobotu se o postup do finále utká s vítězi posledního grandslamu Australian Open - Izraelci Erlichem a Ramem.

Při své premiérové spolupráci tak už dosáhli dobrého výsledku, a může to být ještě lepší. Pro Berdycha je to třetí deblové semifinále na okruhu ATP. Ty předchozí pro něj dopadli špatně. To poslední bylo shodou okolností na stejném turnaji i se stejnými soupeř - v roce 2006 po boku Cyrila Suka prohráli s párem Erlich/Ram v Rotterdamu.

Söderling a Simon doplnili semifinalisty dvouhry
Švédský tenista Robin Söderling se po zranění zápěstí na kurty vrátil ve skvělé formě. Během neelých dvou týdnů už porazil čtyři hráče ze světové třicítky - Nieminena, Baghdatise, Verdasca a sedmého hráče žebříčku Gasqueta. A dnes neměl sebemenší problém s Italem Andreasem Seppim, který bude zřejmě ještě nějaký ten týden žít z výhry nad Nadalem v den svých čtyřiadvacátých narozenin.

Švéd Söderling odvrátil jediný nabídnutý brejkbol a za 62 minut vyhrál hladce 6-3 6-2. Minulý týden v Marseille vypadl ve čtvrtfinále s Ančičem, v sobotu se o své šesté finále střetne s Francouzem Gillesem Simonem a bude mírným favoritem.

Gilles Simon má letos pravidelně vzestupnou formu - na úvod sezony vypadl v prvním kole a na každém dalším turnaji přidal další kolo navíc. I v Rotterdamu zlepšování splnil. Dnes se střetl s Rusem Gabashvilim a po vlažnějším prvním setu nakonec vyhrál, stejně jako v předchozím zápase Söderling, hladce 6-3 6-2. Uspěl tak i ve třetím vzájemném duelu. Gabashvili se už o svou třetí překvapivou výhru na turnaji nepostaral.

ATP Rotterdam - výsledky 5. dne:

Dvouhra - čtvrtfinále:
Simon (Fra) - Gabashvili (kv.-Rus) 6-3 6-2
Söderling (Švé) - Seppi (Itá) 6-3 6-2
Karlovič (Chor) - Zverev (Něm) 6-4 6-1
Llodra (Fra) - Haase (Hol) 7-6(5) 7-6(5)

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Berdych/Tursunov (ČR/Rus) - Haase/Wessels (Niz) 6-4 6-1
Erlich/Ram (3-Izr) - Benneteau/Mahut (Fra) 6-2 5-7 10-6

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist