Pálu potěšil výkon Kvitové, prohra Benešové ho zaskočila

25. 4. 2009, 18:36
Aktuality 3
Počtvrté je Petr Pála kapitánem a počtvrté je stav po úvodním hracím dnu nerozhodný 1:1. V předešlých třech zápasech české tenistky vždy vyhrály a až neděle rozhodne o tom, jestli se jim to povede i v semifinále Fed Cupu proti USA.
Petr Pála

"Vychází mi to jedna jedna jako vždycky a uvidíme, co se bude dít dál," řekla Pála, spokojený s výhrou Petry Kvitové nad Mattekovou-Sandsovou, ale lehce zasmušilý po nezdaru Ivety Benešové, která nečekaně hladce nestačila na Alexu Glatchovou.

Nerozhodný stav po sobotních dvouhrách uvítala americká kapitánka. Mary Joe Fernandezová ocenila především vysokou úroveň první dvouhry mezi Kvitovou a Mattekovou-Sandsovou. "Kvitová zahrála špičkový výkon, takže Mattekové nemohu nic vytknout," uvedla.

Očekává se, že Fernandezová změnu v nominaci nedělních dvouher asi neudělá, ale Pála pravděpodobně pošle na kurt Lucii Šafářovou místo Benešové, i když bezprostředně po utkání to nepotvrdil.

"Teď to neřeknu. Musím přemýšlet o tom, jak dál, a musím mluvit s lékaři, jestli jsou holky v pořádku," poukázal na to, že Benešová měla v prvním setu zalepené rameno a Kvitová hraje s obvázaným kotníkem. "Musím zjistit, jestli je Petry kotník v pořádku, jestli jí nenatekl," řekl Pála a dodal: "Musíme se domluvit večer."

Pála byl nadšený z výkonu devatenáctileté Kvitové. "Prokázala, že je neskutečná hráčka, a klobouk dolů, jak to zvládla skvěle fyzicky, v hlavě i tenisově," vysekl tenistce poklonu. Do zápasu přitom poměrně riskantně poslal hráčku, která ještě minulou neděli chodila o berlích. "Já věděl, že zahajovací utkání umí a že se to nemůže zhoršit. Nechtěl bych riskovat její kariéru v budoucnosti."

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Myslím si, že bychom už neměli do nominačních kritérií zasahovat, protože tomu stejně nerozumíme a Pála nejlépe ví, jak postavit dobrý tým. To s Ivetou mu opravdu nevyčítám, vždyť to je česká jednička asi o 20 míst před Kvitovou, která proti Američance Mattekové zazářila. Doufám, že vyhrajeme obě nedělní dvouhry, protože v deblu bychom byli asi velkými outsidery.
Reagovat
skott
S tim souhlasim, Pala mi taky neni zrovna sympaticky, ale ma vybornou bilanci a odpovednost nese on.Porad je to slusne rozehrane, takze kritizovat nema cenu.A co se tyce Ivety, byla by opravdu hloupost kdyby chtela s reprezentaci skoncit.Tym tvori ctyri hracky a krome Lucky s Petrou nikoho lepsiho nemame, minimalne do ctyrhry ji potrebujeme, pokud by nechtela hrat singla.
Reagovat
smazaný uživatel
Konečně 2 rozumný lidi, Yveta je jasná česká jednička, kdo moch očekávat, že to takhle nezvládne. Taky pořád věřím, Lucka má formu takže doufám, že půjdeme do vedení a Petra to dorazí.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist