Pála vysekl Kvitové i Šafářové poklonu

3. 11. 2012, 18:20
Aktuality 3
Velkou poklonu vysekl kapitán Petr Pála českým tenistkám za výkony v dnešních dvouhrách finále Fed Cupu. Lucie Šafářová a po ní i Petra Kvitová vyhrály své zápasy ve dvou setech, Češky tak vedou v Praze nad Srbkami 2-0 na zápasy a jedna výhra je dělí od obhajoby titulu.
Petr Pála

"Ani nevím, co říct, musím holky naprosto pochválit. Bylo to fantastické, jak se s tím vypořádaly," komentoval Pála výhry Šafářové nad Anou Ivanovičoou 6:4, 6:3 a Kvitové nad Jelenou Jankovičovou 6:4 a 6:1. "Lucka podala perfektní výkon a Petra to otočila a od stavu 2:4 diktovala tempo. Můžu mluvit jenom v superlativech," řekl Pála. 

Především výkon Kvitové přinesl české lavičce velkou úlevu. Světová osmička byla před finále nemocná, příliš netrénovala a nikdo nevěděl, jak bude hrát. 

"Nevím, jestli to je forma, ale to, jak byla zanícená, soustředěná, aby urvala bod, to bylo neskutečný. Je to hráčka s tím největším H, co může být," řekl osobní trenér Kvitové David Kotyza. "Ale nemohli jsme tušit, že to takhle skvěle zvládne." 

"Po tom, čím si Petra před zápasem prošla, tak podala neskutečný výkon a hrála úplně skvěle," řekl Pála a poukázal na to, že Kvitové podle očekávání pomohlo publikum. "Tím se pozná velká hráčka a ona si to užívala," řekla Pála. 

Dvaadvacetileté Kvitové pomohlo, že hrála až druhá a věděla, že díky Šafářové Češky vedou 1:0. "Tím, že Lucka přinesla důležitý bod, tak se šlo Petře na kurt mnohem lehčeji. Lucka v tom Petře hodně pomohla," řekl Kotyza. 

Ale i Šafářová zahrála výtečně. Po nervózním úvodu předčila bývalou vítězku Roland Garros Ivanovičovou. "Lucka zapracovala na nohách, na stabilitě a i prohraný zápasy loni ve finále v Rusku jí pomohly, protože věděla, čím si prošla. Moc chtěla porazit dvanáctku na světě, to je skvělý," vyzdvihl kapitán Pála. 

V neděli mají tenistky tři šance proměnit fedcupový mečbol a podruhé za sebou zvednout nad hlavu stříbrnou mísu pro vítězky. Letos podobnou situaci už dvakrát zvládly, v Německu i nad Itálií vedly po sobotě 2:0 a pokaždé rozhodla Kvitová hned v úvodní nedělní dvouhře. Podobný scénář by hráčky přivítaly i tentokrát. 

"To se neochodí, ale zůstáváme nohama na zemi, i když si věříme hodně," řekl Pála. Přesto doufal, že už Kvitová v utkání s Ivanovičovou zápas rozhodne. "Samozřejmě tomu věřím, protože Petra může porazit kohokoli na světě. V hale se jí daří, tak uvidíme." 

"Teď jsme v euforii, ale musíme se dobře připravit, respektovat soupeřky a jednu ze tří šanci využít a vybojovat ten třetí kýžený bod," řekl Pála. Chvilku před ním se snažila nepropadat skepsi Jankovičová. "Je složité vyhrát třikrát po sobě, ale ne nemožné. Budeme ještě bojovat a uvidíme, jak se to vyvine," řekla Jankovičová.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
capjar
ať to našim holkám vyjde. Mají na to!
Reagovat
freeteepek
Nevím, jak to vypadalo v TV, ale v reálu to Lucce šlo výborně. Docela jsem koukal, jaký rány dává. Rozhodně větší, než dnes Ivanovičová. A navíc byla i přesná:-) Hlavně ten její forehand byl zabijáckej. Jenom jsem trochu nechápal, že to Anně pálí pořád do beckhandu. Hlavně po přechodu na síť. Bylo to kapku čitelný.
Reagovat
Chrenda
To xkrát všichni říkali, že má Ana slabší backhand, tak že jí to tam bude Lucka prát. Což taky dělala. Občas to sice nebylo moc šťastné, ale většinou to fungovalo!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist