Pála tají sestavu, prozradí ji až zítra

18. 4. 2013, 18:39
Aktuality 31
Už zítra dopoledne se v Palermu rozlosují úvodní duely domácích tenistek s českými obhájkyněmi fedcupového titulu, kapitán Petr Pála ale stále tají, jakou čtveřici pošle do boje proti Italkám. Nechce soupeřkám prozradit, jestli nechá v týmu tři singlistky v čele s Petrou Kvitovou, nebo bude počítat s rozhodující čtyřhrou a nominuje i stříbrný pár z olympiády.
Petr Pála

V současnosti jsou v oficiální nominaci Petra Kvitová, Klára Zakopalová, Lucie Šafářová a Lucie Hradecká. V Palermu ale od pondělí trénuje také Andrea Hlaváčková, která s Hradeckou vybojovala olympijské stříbro.

"Holky už složení vědí, ale oficiálně to řekneme až před losem. Nechci říkat, jaké čtyři tam budou, kvůli Italkám," řekl Pála v telefonickém rozhovoru ČTK.

Italové kvůli Kvitové zpomalují antuku
Pála může vybírat z několika variant. Jednou je, že vedle světové osmičky Kvitové na pozici druhé hráčky ve dvouhře nasadí, nebo prostřídá Zakopalovou s Šafářovou, která by s Hradeckou, nebo Hlaváčkovou mohla teoreticky nastoupit do čtyřhry. Kapitán ale může případně ke Kvitové nominovat Zakopalovou, nebo Šafářovou a schovat si pro případnou rozhodující čtyřhru loni tak úspěšné deblové duo H+H.

Tenistky trénují v Palermu od pondělí - Kvitová až od středy - a zvykají si na antuku, kterou domácí stále zpomalují, aby vyhovovala jejich stylu. "Přihodili antuku, je to pomalejší a míče taky nejsou žádný zázrak, ale tak to je a musíme se pokusit s tím vypořádat. V tom spočívá výhoda domácího prostředí," konstatoval Pála.

"Už teď je to pomalý až běda. To běhavým Italkám rozhodně vadit nebude. Dělají to hlavně kvůli Petře Kvitové, aby nemohla tak snadno zakončovat," řekla světová dvacítka Zakopalová MF Dnes a Radiožurnálu. "Člověk musí být připravený na to, že výměna bude holt trvat déle, že to nesmí uspěchat," dodala Šafářová.

Italky se opírají o sedmou hráčku světa Saru Erraniovou a Robertu Vinciovou, která v neděli porazila Kvitovou ve finále v Katovicích. V týmu mají i vítězku Roland Garros z roku 2010 Francesku Schiavoneovou a Flavii Pennettaovou. "Díval jsem se na ně a vypadaly solidně, hlavně při pohybu si s antukou rozumí," řekl Pála.

České tenistky řešily v týdnu drobné zdravotní problémy. Třeba Zakopalová sháněla léky tišící alergickou reakci na květy, Hlaváčkové fyzioterapeutové uvolňovali zablokovaný krk. "Každý má drobné bolístky, ale důležité je, aby do sebe všechno zapadlo. Hlavní je mít největší energii na víkendové boje," řekl Pála.

Losování pořadí zápasů se uskuteční v palermské Villa Niscemi v pátek v poledne. Sobotní dvouhry začnou ve 13:30 a nedělní program odstartuje o dvě hodiny dříve.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

31
Přidat komentář
smazaný uživatel
nedostane se na Zakopalovou, která je nemocna.
Reagovat
smazaný uživatel
... dle komentátora Radiožurnálu na místě se zřejmě nedostane na Hradeckou, která není po zranění 100% připravena.
Reagovat
Frick
Beztak je z nich tam Hrošická nejméně pěkná...
Reagovat
smazaný uživatel
... no tak v kráse by jsme Italky porazili 4:0. :) V tenise to může být bohužel právě naopak. Nebude to vůbec lehký, asi nejtěží soupeř za poslední roky. :(
Reagovat
Frick
FEDerální FED cup? To aby asi hrála ze Sloven jen Cibula, co?

Ale tady to člověka prostě mrzí. By se mi líbilo, kdyby třeba Domča byla pod jednou vlajkou s Perou.

Ale roku 1992 se stalo, co se stalo...
Reagovat
smazaný uživatel
Zakopalová je na antuce marná takže to nepřichází v úvahu. A Šafářová je totálně z formy takže je to úplně fuk. Stejně jsme bez šancí. Je to marný.
Reagovat
Carloss
Volil bych sestavu: Kvitová, Zakopalová, Šafářová, Hradecká. Přžičemž na sobotu bych zvolil duo Petra a Lucka. Přece jen Lucka má s Errani pozitivní bilanci. Porazila ji V Barceloně dvakrát 6.3. Když se to nevyvede, tak na druhej den bych místo Lucky zvolil Kláru. A do čtyčhry. Lucku s Luckou nebo Hradeckou s Kvitovou. :)
Reagovat
smazaný uživatel
zakopalová je nemocná, takže ta hrát nebude ... navíc fortuna to už má vypsaný, errani - šafářová a jak je známo, efko má ty nejlepší bůkmejkry a ti to teda musí vědět. ten největší z nich, po odchodu legendy hanáka, je momentálně nějaká procházková z oddělení zákaznické podpory - ta je ohromná a mocná! ta tomu rozumí.
Reagovat
smazaný uživatel
"Člověk musí být připravený na to, že výměna bude holt trvat déle, že to nesmí uspěchat," dodala Šafářová

Uvidíme ...
Reagovat
smazaný uživatel
http://sport.idnes.cz/los-semifinale-fed-cupu-italie-ceska-republika-f4u-/tenis.aspx?c=A130419_094116_tenis_ma

efko v čele s procházkovou to ví už od pondělí ...
Reagovat
Fandina
jakákoli, přeji, aby Pála potvrdil schopnost vybrat. Určitě bude hodně rozhodující i momentální situace tam. Tak držím palce a holky dejte to!
Reagovat
smazaný uživatel
...úsměv
Reagovat
Fandina
Milas_TP ... že by?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je biologická válka. Kde zjistili, co má Klára za alergii >:(
Reagovat
Fandina
... asi dobrá výzvědná služba, měli bychom se učit :-)))))
Reagovat
nouma
Tak já se bojím že at bude hrát kdokoli tak antuka v Palermu bude náš největší nepřítel.
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím...já bych se asi přikláněla ke čtveřici bez Hradecké...je to trochu risk, ale Lucka H. je ted na tom špatně v singlu i deblu, zato Andy i Lucka Š. tento rok nákej výraznější úspěch v deblu měly. A navíc, pokud by teda měla rozhodnout čtyřhra, si jednoduše myslím, že Háčka na tomto povrchu na Saru a Robertu nemají co vymyslet..Ale třeba se pletu. Ale hlavně je dost podstatné uhrát singly a pokud by byly k dispozici Petra, Klárka i Lucka Š., byla by tam ta záloha. Kdyby se jedné z nich nedařilo v sobotu, v neděli bude hrát jiná...
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas!
Lucka Š. a Andy byli ve finále v deblu...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tohle rozhodnutí Pálovi rozhodně nezávidím. Osobně bych volila dvě singlistky a háčka. Jednička je jasně Petra, ale koho na pozici dvojky? Upřímně nevím. Zvolit zkušenou Fedcupovou reprezentantku Lucku Šafářovou, nebo risk v podobě Kláry Zakopalové? Každopádně jsem zvědavá, které tenistky budou nominovány. Věřím, že se kapitán rozhodl dobře a Česko postoupí opět do finále.
Reagovat
smazaný uživatel
Pala je teda peknej tajnustkar:-)...nezavidim mu. Kohokoliv tam da lidi budou remcat...Ja bych asi volila klasickou sestavu, zatim se osvedcila tak na co to menit.
Reagovat
tommr
at už nominuje kohokoli bude v případě postupu oslavovanej a v případě vyřazení kritizovanej ... :)
Já osobně bych zvolil variantu dvě singlistky + Háčka. Jen opravdu nevím koho bych vzal jako druhou singlistku k Petře. Klára Zakopalová i Lucka Šafářová jsou ted na tom zhruba stejně dobře (nebo pokud to vezmeme vzhledem k formě Italek stejně špatně) ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Znám člověka, který bude kritizovat i při vítězství ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
ja taky :(
Reagovat
Jan
Že by tommr ? :)
Reagovat
Bob
Já bych tam postavil Veselýho!
Reagovat
smazaný uživatel
Myslíš, že v Římě vypadne s Garciou?
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že už asi jo. V posledním zápase už vypadal dost unavenej - přeci jen ta šňůra, co jede, je už dlouhá. Ale ještě mám cukání dát jeho, ale právě váhám....
Reagovat
smazaný uživatel
řekl bych, že si dneska dal voraz a zítra na něj vletí. Nebo to bude šaškárna zase s vítězstvím Jirky. Každopádně na Garciu bych nic nedával.

Navíc i tajný zdroj říká, že Jirka vyhraje ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
No tak jestli to říkal tajný zdroj....:))
Reagovat
Michaelus
Podle mě nebude nominována Hradecká nebo Zakopalová
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist