Pála odtajní nominaci tenistek na sobotní dvouhry až v pátek

8. 2. 2018, 19:45
Aktuality 15
České tenistky dnes odpoledne pokračovaly v pražské O2 areně v přípravě na víkendový zápas 1. kola Světové skupiny Fed Cupu proti Švýcarsku. Nehrající kapitán Petr Pála večer oznámí hráčkám nominaci na sobotní úvodní dvouhry, veřejnost se ji ale dozví až při losu, který je na programu v pátek ve 12:00.
Petra Pála (© Česká sportovní)

Českou jedničkou by měla být světová pětka Karolína Plíšková a druhou hráčkou do sobotní dvouhry buď čerstvá vítězka turnaje v Petrohradu Petra Kvitová, nebo Barbora Strýcová. Čtvrtou hráčkou v týmu je Lucie Šafářová.

"Dnešní tréninky proběhly v pořádku, všechny hráčky jsou v pořádku. Před večeří si sednu se všemi hráčkami a ujistím se, zda jsou v pořádku a připraveny nastoupit. Pak se sejdu s lékařem týmu a poradím se s trenérem Davidem Kunstem. O nominaci budu, jako to dělám vždy, s hráčkami mluvit dnes večer," řekl Pála po odpoledním tréninku.

V českém týmu panuje před víkendovým zápasem dobrá pohoda. V rámci tréninku si Kvitová se svým koučem Jiřím Vaňkem a kondičním trenérem Davidem Vydrou zažonglovali s fotbalovým míčem a povedlo se jim udělat 108 žonglů, než balon spadl na zem. Večer se tenistky oblečou do společenských oděvů a vyrazí na tradiční slavnostní banket.

Češky budou proti Švýcarsku usilovat o jubilejní desátý postup do semifinále za sebou. Pálovy svěřenkyně vyhrály pět z předchozích sedmi ročníků Fed Cupu, vloni bez opor vypadly v semifinále s USA.

Proti výběru helvétského kříže budou Češky jasnými favoritkami. Ve vzájemné bilanci vedou 6:1, v posledním měření sil předloni v Lucernu zvítězily těsně 3:2.

Zatímco všechny čtyři české hráčky figurují na žebříčku WTA do 31. místa, nejlepší Švýcarka Timea Bacsinszká je 42. Stejně jako dvojka Belinda Bencicová, které patří aktuálně 73. příčka, ale předloni před zraněním byla v elitní desítce.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

15
Přidat komentář
Jan
Pěkné Švýcarky :) Většina na z nich má jiný původ včetně Hingisové.
Reagovat
tommr
jj docela by mě zajímalo jak se mezi sebou domlouvají. Německy to asi nebude ... :)
Reagovat
blixa
Asi budou všechny umět tu švajcarskou hatlamatilku.
Reagovat
Jan
Já bych to tak jasně neviděl. Švýcarky mohou překvapit. Bencicová, Bacsinszká i Golubicová, která překvapila i v posledním vzájemném utkání. Je zajímavé jak se to mění. Dřív byla jednička a dvojka Kvitová a Šafářová, Plíšková resp. Strýcová byly čtyřkou, trojkou, teď je to jinak :)
Reagovat
EllNino
tak za tohle postavení můžou hlavně zdravotní problémy Lucky a Petry :) Jinak si myslím, že jsou obě lepší hráčky než Bára
Reagovat
horska.kraslice
Já mám ze Švýcarek taky obavy. :-(
Reagovat
Fandina
Jj, nic není jasné, navíc mě straší, že povrch je prý moc pomalý. Tak uvidíme, jak to dopadne.
Reagovat
Frick
https://www.facebook.com/SolarikovaPatricie/photos/a.142861815892706.1073741828.138879556290932/855322034646677/?type=3
Reagovat
LukasH
Druha hracka by mela byt Petra. Pro spoustu lidi, co jde o vikendu do O2 areny by bylo zklamani, kdyby nehrala. I kdyz...jestli nastouopi a prohraje, tak ji lidi ukamenujou...
Reagovat
LukasH
:-)
Reagovat
Fandina
:-))
Já jdu do O2 areny, ale je mi v podstatě jedno, kdo bude hrát. Důležité je pro mě, aby byla výhra a je mi jedno od koho. Ale samozřejmě, že když bude výhra od Petry, tak budu radši, protože jí víc věřím.
Reagovat
tommr
jj při vší úctě k ostatním holkám lidi jsou zvědavý hlavně na Petru a kdyby nenastoupila tak by to bylo velký zklamání ...
Lidi by jí určitě odpustili i porážku i když by to bylo hodně nemilý, protože Petra ve FC už skoro dva a půl roku nevyhrála ...
Reagovat
LukasH
No, u Petry to bude vzdycky vabank, at ne crvrta nebo tricata. Navic je cista singlistka. Bara muze jit do pripadnyho debla, kdezto Petra by celou dobu jen sedela, coz mi neprijde hodny jejiho postaveni..i kdyz se vsichni tvari, ze je jim to jedno, kdo bude hrat.
Reagovat
LukasH
at JE ctvrta nebo tricata...
Reagovat
Frick
Už to začíná, jsme napjatej, jak to dopadne. Vyhrajem?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist