Pála neztrácí víru: Ještě není nic ztracené

20. 4. 2013, 20:15
Aktuality 7
Přestože české tenistky ještě nikdy v samostatné historii nedokázaly ve Fed Cupu otočit skóre 0-2 po úvodních dvouhrách, kapitán Petr Pála věří, že v Itálii by se jim to mohlo podařit. Semifinále v Palermu navzdory dnešním dvousetovým porážkám Lucie Šafářové i Petry Kvitové ještě rozhodně nepovažuje za ztracené.
Petr Pála (© Česká sportovní)

"Nedá se nic dělat, tolikrát to vyšlo v náš prospěch a vedli jsme, teď je to na druhé straně. Je to silný soupeř, prohráváme 0-2 a budeme se muset nějak dát do zítra dohromady," řekl Pála novinářům. Kapitán obhájkyň titulu zbraně v žádném případě neskládá. "Je to otevřené, myslím, že každá (hráčka) může porazit každou," dodal Pála. 

Mrzelo ho, že aspoň jedna z českých hráček dnes nedokázala využít šance v úvodu utkání. Obě mohly odskočit do vedení. "Šance byly na začátcích prvních setů, kdy to bylo vyrovnané. Péťa měla několikrát šanci, aby odskočila na dva gamy, což by hodně pomohlo. Lucka taky měla v prvním setu šance," řekl nehrající kapitán. 

Nejvíce litoval, když Kvitová třikrát v úvodu druhého zápasu s Robertou Vinciovou nepotvrdila brejk. "Jednou tam měla lehkou smeč, jednou vedla 40:15. Bohužel jí v úvodu nešel servis, dala pár dvojchyb. Za stavu 3:4 zase zpřesnila podání, ale udělala víc chyb během výměn. Bohužel se to takhle nesešlo," mrzelo Pálu. 

Konečné skóre druhého zápasu 4:6, 1:6 podle něj tak úplně neodpovídá průběhu. "Neříkám, že by Petra vyhrála, kdyby odskočila na dva gamy. Ale bylo by to jiné," přemítal Pála. 

V nedělních dvouhrách neplánuje změny. Věří, že Kvitová v úvodním singlu týmových jedniček proti Saře Erraniové může těžit z příznivé vzájemné bilance 4-0, byť ani jednou nešlo o duel na antuce. "Petra má s Erraniovou výbornou bilanci. Nemyslím si, že je to ztracené. Holky vědí, kde je jejich síla. Vědí, že je můžou porazit," podotkl Pála. 

"Bude to hrozně těžké, hrajeme venku na pomalém kurtu, ale určitě se ještě dá vyhrát. Uděláme pro to vše, co jde, a uvidíme, jak to zítra na konci dne dopadne," dodal Pála.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak dnes budu snad poprvé s Pálou nesouhlasit,holky jsou bez formy a na italky opravdu neměly.Vůbec to nevidím růžově ani dnes,vypadá to na debakl.I tak je semifinále super,budu fandit a podaří-li se otočit,padnu na zadek a uznale Pálovi vysmeknu poklonu.
Reagovat
smazaný uživatel
On Petr Pála vnitřně určitě ví jaká je situace. Ale jako kapitán musí věřit, musí burcovat a znažit se o zvrat. Musí přenášet optimismus na holky. Přece nemůže říct: prdíme na, to jsou lepší.
Reagovat
Fandina
Pokud to jen půjde, zkuste to vyhrát. Když ne, vyhrály ty lepší a ma vás stejně máme rádi a příště to může být zase na výhru. Tak držím palce. Pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
Jedeme! holky pojďme :) uvídíme co se stane , ale prý má pršet jestli se to vůbec odehraje :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nikdy není nic ztracené, i když to tak vypadá. Holky se dobře vyspěj, my taky a zítra další malej záhul na naše nervy, ať s dobrým nebo špatným výsledkem. Vždyť je to jen sport, kterej nás má potěšit a ne naštvat. :)
Reagovat
Fandina
fajn ... moc mě potěšilo, že jsme tady tři. Tři fanouškové a to není málo.
Reagovat
PetaM
Nejenom tři :) Holky to zvládnou :) Psal jsem to vedle :) Zítra to bude brnkačka :D :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist