Pála: Hlaváčkovou s Hradeckou klidně nominuju

29. 10. 2013, 15:21
Aktuality 31
Nic výjimečného. Tak komentuje rozpad úspěšného deblového páru Lucie Hradecká/Andrea Hlaváčková fedcupový kapitán Petr Pála, který naopak vyzdvihl, že spolu tenistky vydržely pět let. Je prý navíc teoreticky možné, že stříbrné medailistky z olympiády v Londýně v týmové soutěži spolu do čtyřhry nominuje.
Petr Pála

"Rozchod je rozhodnutí jejich individuální kariéry a není nic výjimečného, že se páry rozcházejí. Vydržely spolu pět let, což je velmi dobrý, nehledal bych za tím senzaci. To se stává, to já znám velmi dobře," řekl Pála, bývalý desátý deblista světa, který vyhrál v kariéře na okruhu ATP sedm titulů s pěti různými partnery.

Pár přezdívaný H+H spolu získal jedenáct titulů včetně French Open 2011 a letošního US Open. Rozchod iniciovala Hlaváčková, která chce v příští sezoně hrát s Lucií Šafářovou. Hradecká bude nastupovat s Nizozemkou Michaellou Krajicekovou.

"Nedokážu odhadnout, jak se jim bude dařit s novými partnerkami, ale navázat na jejich výsledky bude těžké," řekl Pála. "Přál bych jim, aby se obě prosadily víc ve dvouhře a vrátily se do stovky," řekl kapitán. V žebříčku dvouhry je Hlaváčková aktuálně až na 141. místě a Hradecká ještě o sedm pozic níže.

Z pohledu Fed Cupu se nezdá být rozchod deblistek zásadním problémem. Za Česko hrály Hlaváčková s Hradeckou čtyřhru pouze dvakrát a vždy za rozhodnutého stavu; loni v Praze ve finále proti Itálii a letos v 1. kole proti Austrálii.

První kolo roku 2014 budou tenistky hrát začátkem února ve Španělsku a kapitán nominaci oznámí na Australian Open. "Zvolím co nejsilnější sestavu jako vždy," řekl Pála, který vedle jasné jedničky Petry Kvitové vybírá z dalších šesti hráček. "Klidně je nominuju, když se bude zdát, že to bude nejlepší varianta pro tým," naznačil kapitán, že by případně dal Hlaváčkovou s Hradeckou na čtyřhru dohromady.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

31
Přidat komentář
smazaný uživatel
H+H se rozešli a doufám, že v dobrým. Ve sportu při změně týmu může přijít progres nebo naopak. FED CUP je týmová hra a Češi jí mají v krvi, proto nemám o H+H starost a věřím, že je spolu ještě uvidíme hrát. Oběma děkuji za sportovní zážitky, které jsem s nimi prožíval a přeji spoustu dalších titulů jak Anrejce tak Lucince.
Reagovat
VlS
přátelé? Jednak nevíme proč a zač se stalo, druhak je to jen jejich věc, nikdo nikoho nepopravil, jen někdo řekl, že chce už něco dělat jinak.
Děje se to v tenisu běžně, Květa přestala hrát se Srebotnik, Roberta s Flávií, Plíšče s Plíščetem a okolo ničeho z toho nebyl žádnej extra humbuk.
Reagovat
Jan
Ale žádný pár to neudělal po vítězství na GS, nevím jestli historicky se takto některý pár rozešel po vyhraném GS. A pokud Pála do Fedcupového týmu nominuje háčka, tak si myslím, že naštvanost Lucky Hradecké vůči Andrei naruší pohodu v týmu, který zatím tak dobře šlapal. Navíc v tom jede nepřímo i Šafářová. Rozhodnutí Andrey má dalekosáhlé následky. A kdyby se rozhodla skončit s reprezentací ve Fedcupu Petra Kvitová, rázem jsme ze světové skupiny venku.
Reagovat
Jan
Navíc H+H jsou asi naším nejúspěšnějším českým párem posledních let, nevím ani jestli historicky byl nějaký český pár lepší. Je to proto velká škoda. Měly šance získat další GS. Je otázka, jestli H+Š na tom bude lépe, ale pochybuji o tom.
Reagovat
Jan
Taky jsem měl háčka rád, jako spousta dalších lidí, tak je mi to líto.
Reagovat
Fandina
Mě moc mrzí rozchod Háček. A rozumím lidem, které to také mrzí. Háčka byly úspěšný pár a i letos, pokud spolu hrály, tak vždycky došly hodně daleko. Proč se rozešly mi nejde do hlavy. Ale samozřejmě oběma holkám přeji, aby pokračovaly v úspěších i s jinými partnerkami. A kdyby se jim nevedlo, tak aby se k sobě vrátily. A samozřejmě moc držím palce oběma, jak v deblu, tak v singlu.
Reagovat
Jan
Bral bych to, kdyby se k sobě vrátily. Ale Lucka by asi byla uražená a řekla ne. Uvidíme, jak se oběma bude dařit.
Reagovat
smazaný uživatel
Nic není černobílé, nikdo nevíme, co za tím stálo. Možná to bylo z Andreiny hlavy, ale určitě to nebylo pro nic za nic. Myslím, že obzvláště v deblu je pohoda na kurtu hrozně důležitá a pokud se postupně vytracela, tak je ten krok pochopitelný. Nechápu takové nenávistné komentáře, změna je život. Letos to pro holky nebyl nijak extra rok, volily se ve spoustě případů i jiné turnaje a hrály čtyřhry s jinýma hráčkama. Možná jim změna jen prospěje. A možná si taky po nějakém čase uvědomí, že chtějí hrát zase spolu. Rozhodně bych z toho nedělala takovou tragédii. Jediný problém vidím v tom, jak se podaří holkám, Lucce a Andree, sladit turnaje, na které budou jezdit.
Reagovat
Roger_Federer
Nerozumim tomu, proč je kvuli tomu tolik diveni a naplakani..??Nadavani Hlavačkove..
Jednak je v tom rozchodu určite neco jineho, než nam(fanouškum ), chteji zdelit..A nikdo zatim nevi co, krom H+ H, ty to vy nejlepe..ale zjevne nechteji prat pradlo na veřejnosti..
Reagovat
Fandina
A co je podle tebe za jejich rozchodem?
Reagovat
slacker
Nekde sem cetl ze se chce Andrea a Luckou S. delit o trenera. Takze svedska trojka je v tom :-))
Reagovat
Roger_Federer
Životni zkušenosti me naučili :), že když se rozhadaji(rozejdou), dve kamaradky, kolegyne takto nečekane a nahle..Jde bud o chlapa, nebo o penize..:)
Reagovat
Fandina
Roger ... tady jde o peníze v každém případě, holky byly spolu úspěšné a spolu vyhrály tituly i dost peněz. A v pravém slova smyslu to kamarádky vlastně nejsou, jsou to spíš partnerky, kamarádky je spíš nadstavba v tomhle případě. Takže jejich rozchod je trochu komplikovanější, než kdyby se jednalo jen o kamarádky, které se nepohodnou a souhlasím s tebou, že většinou jde o chlapa, ty peníze se tak mezi holkami neřeší. Ale tady mi nějak uniká o jakého chlapa by se mělo jednat.
Reagovat
PetaM
Lucko, je mi líto, že tě Andrea vyštípala z FC, s tím už nic neuděláš. Jen doufám, že tě nenapadne s ní hrát čtyřhru ve FC :) Vyser se na ni, jako se ona vysrala na tebe :) A upřímně, pokud budou v deblu nastupovat H+Š (ve FC), budu vždy fandit soupeřkám. Je to možná hnusné, ale Andrein krok byl horší :) :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě může nastat situace, že se do FC vrátí Bára Záhlavová Strýcová a Lucka by debl mohla hrát s ní. :-) Kdyby hrály H+Š debl za nerozhodnutého stavu, tak bych to nějak překousla a fandila prostě Česku.. :-)
Reagovat
PetaM
Doteď jsem fandil všem Češkám. Ale po tomhle kroku fandím všem Češkám, kromě Andrey. V mých očích prostě klesla na dno a je mi jedno, jestli to nemyslela v tom nejlepším. Jsem prostě naštvaný a dost :D
Reagovat
slacker
Budes takhle vyvadet az Petra vymeni Davida? :-))
Reagovat
PetaM
To je rozdíl. Vyměnit spoluhráčku a vyměnit trenéra. Petra ho má ráda a David má rád ji. Na výměně by se domluvili oba. Ale Andrea prostě Lucku ani nevarovala a ukončila to. Petra by Davida ze dne na den nevyhodila. Navíc Háčka měly výsledky, neřeknu, pokud by upadaly v deblovém žebříčku. A pokud by Petra padala v singlovém, výměna Davida by byla na místě. Ale okamžiková výměna na vrcholu se mi nelíbí :)
Reagovat
slacker
Vymena jako vymena. Petra mela podle nas TP expertu vymenit Davida uz po Wimbledonu 2011 :-))
Jak nevarovala? Uz maji obe nove partnerky, tak to asi vi delsi dobu
Reagovat
slacker
BTW: A H+H v zebricku upadaly. 3+4 misto ted jsou na hranici desitky
Reagovat
PetaM
Dobře, ale vyhrály GS. Když si to převedu třeba na Petru (já vím, asi mě za to zbuzerujete), ale já bych radši, aby Petra vyhrála GS a byla na hranici 10. Než aby nevyhrála nic a byla 3 na světě ... :D
Reagovat
slacker
Petra K vyhrala GS a nedavno byla na hranici 10. Spokojen? Ja ne:-))
Reagovat
petrulinka
Teda musím říct, že zrovna od tebe bych takovou reakci nečekala. Asi jen tvé mládí tě omlouvá. Jak tady píše výše Jackie, nikdo z nás neví, proč se tak stalo. Novináři jsou novináři a můžou si napsat, co chtějí, ale z toho nelze usuzovat, jak a proč ten rozchod vznikl. Jakýkoliv rozchod, jestli ve sportu nebo v životě znamená, že to nikdy není černobílé a vždy je něco mezitím. Já jsem si ve svém životě prožila rozvod, kdy jsem na sebe slýchávala docela drsné věci, které si lidi vymýšleli nebo něco někde slyšeli a překroutili to a byl to docela hnus. Jednou jsem se potkala s mou novou sousedkou, daly jsme kávičku a já jsem se rozpovídala a řekla jsem jí, jak vše bylo. Ona z toho zůstala v šoku, že se přece povídalo něco jiného a proč to těm lidem neřeknu. A já jí na to říkala, že to nemá smysl, že lidi stejně věří tomu, čemu věřit chtějí, a taky, že je to můj život a nikomu do něj taky nic není. Omlouvám se, že jsem se tak rozepsala, ale takové osočování někoho, když do toho nikdo z nás nevidí mi přijde docela ubohé a je to jen a jen jejich věc.
Reagovat
PetaM
Lucka H. se vyjádřila, že týden před tím, než to s ní Andrea ukončila, si dokonce plánovaly společné turnaje na další sezónu. Ani trenér Lucky nechápe, proč to Andrea udělala. Byl to jako blesk z čistého nebe :) Myslím, že Šafářová se pohádala s Nasťou, řekla to Andree, tu samozřejmě nenapadlo nic jiného, než to ukončit s Hradeckou, aby mohla být se Šafářovou. A vzhledem k tomu, že je z toho sama Lucka zaskočená, jen potvrzuje to, že žádné velké neshody mezi nimi nebyly. :) (neříkám, že nebyly malé, ale velké asi ne, jinak by to Lucka asi i čekala)
Reagovat
smazaný uživatel
Tady jsem našel stream na Katku Siniakovou v Barnstaple! Zatím vede... :)
http://www.sportlemon.tv/20131029/vv526fcea62be964.43449826-673647.html
Reagovat
smazaný uživatel
Díky, kouknu se. Katku jsem viděla zatím jen ve finále čtyřhry Wimbledonu.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Není zač. :) Na ten stream jsem narazil úplně náhodou, když jsem chtěl zapnout další zápas Turnaje šampionek....

Ten 2. set byl docela rychlý proces. :) Přišlo mi, že Katka zlepšila servis. Dneska jí chodil moc hezky a podle mě to bylo dost rychlé. Celkově hrála Katka dobře... Ve 2. kole bude mít asi těžší soupeřku, ale podle dnešního výkonu je Katka při chuti, takže ani Dolonc by nemusela být nepřekonatelná. :)
Reagovat
smazaný uživatel
A proč? Anderejka se sladí s Šafářkou...Hradeckou vlastně nepotřebuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Pochybuju, že se tak rychle sladí. A proč ne ? Ty dvě spolu nebudou hrát, ale znají se takže dokud nebude mít Andrea s Luckou výsledky může nominovat tutot dvojci. Sám za sebe si myslím, že jejich rozchod je hloupost. Mě třeba je líto, že se Lucka Hradecká nedostane do Fed cupu, že si ten rozmazlenej fracek, rozmyslí a řekne si, že s ní hrát nechce .Už dřív jsem si, ale myslel, že Andrea není kdoví jak chytrá .
Reagovat
slacker
Za to ze Lucka nebude nominovana do FC by nemohla Andrea ale trener.
Reagovat
VlS
Lucka letos hrála špatně v singlech i ve většině deblů. Aby měl Pála důvod ji nominovat, tak musí nejprve ona udělat něco se svou hrou.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist