Pála, Bedáňová či Chládková věří v českou finalistku

30. 6. 2014, 19:35
Aktuality 13
Tři české tenistky si zahrají čtvrtfinále Wimbledonu a ze souboje Petry Kvitové s Barborou Záhlavovou-Strýcovou vzejde i semifinalistka. "A to nemusí být konec," upozorňuje fedcupový kapitán Petr Pála na fakt, že v případě postupu Lucie Šafářové by se Češko dočkalo po třech letech finalistky.
Petr Pála (© Česká sportovní)

"Je to vynikající," hodnotil Pála pro ČTK úspěšnou jízdu českých tenistek. "Je to úžasné, na to se nedá nic jiného říct," uvedla čtvrtfinalistka US Open 2001 Daniela Bedáňová a gratulaci hráčkám adresovala i čtvrtfinalistka Wimbledonu z roku 1997 Denisa Chládková. "Je to vynikající úspěch holek a všem to moc přeju," řekla současná trenérka.

Pála v neděli doufal, že z osmifinále projdou do čtvrtfinále tři Češky, což se mu dnes splnilo. Šafářová porazila krajanku Terezu Smitkovou, Kvitová jasně Číňanku Pcheng Šuaj a Záhlavová-Strýcová vyřadila Caroline Wozniackou z Dánska. "Ještě by to mohlo být české semifinále," přál si nyní Pála, aby Šafářová vyhrála a vyzvala v boji o finále Kvitovou, nebo Záhlavovou-Strýcovou.

Největším překvapením je Záhlavová-Strýcová. Plzeňská rodačka již dříve vyřadila také druhou nasazenou Číňanku Na Li. "Je za tím variabilita její hry. Rozumí si s trávou, dobře se pohybuje a tyhle prvky se výborně doplňují. Když to prostřídá, tak to je na trávě skvělá zbraň. Než se s tím soupeřky srovnají, tak je konec zápasu. Na trávě je důležitý rytmus, a když ho ztratíte, tak se tam těžko hledá zpátky," řekla Chládková.

Kvitová je ve Wimbledonu popáté za sebou ve čtvrtfinále, v roce 2011 slavný turnaj vyhrála. Pro Šafářovou a Záhlavovou-Strýcovou bude čtvrtfinále v Londýně premiérou, Šafářová si grandslamové čtvrtfinále zahraje po sedmi letech. O své první semifinále si zahraje s Ruskou Makarovovou.

"Lucka patří dlouhodobě k širší světové špičce. Hraje velice dobrý tenis a za tu práci, bojovnost a vše, co tenisu dává, si zaslouží, aby na grandslamu měla výraznější úspěch, který jí chybí," řekla Chládková. "Zvedne si sebevědomí a třeba jí to dodá i další chuť to zkoušet dál a udělat věci ještě líp," doplnila.

Bedáňová a Chládková se shodly, že Kvitová, Šafářová i Záhlavová-Strýcová mají velký potenciál uspět. "Když se jim to sejde, tak tohle můžou dokázat a jít ještě dál," řekla Bedáňová. "Petře a Báře tráva sedí k jejich stylu. Lucka umí hrát rychle, na trávě se jí moc nedařilo, ale konečně se jí to na grandslamu sešlo," řekl Pála.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

13
Přidat komentář
Mayo
Kvitová bude finalistka a dúfam, že so SAbčou...v tom finále budem fandiť Sabči ale vyhrá Petra ... už nemusíte ani sledovať dalej :D
Reagovat
smazaný uživatel
A bude to třiseťák?
Reagovat
Mayo
fúha, chceš si natipovať čo :D to už neviem ... ale hádam Sabča set uhrá
Reagovat
darek.vrana
Ale jdi, Sabča to zase celý probulí:).
Reagovat
smazaný uživatel
ne. jenom jestli se mám nervovat :D
Reagovat
smazaný uživatel
to je fakt odvážné tvrzení, když sou tam tři Češky ze čtyř :-)

No ale aby to nakonec nebylo jinak. Makarova hrála fantasticky, teda aspoň tu část zápasu, co sem viděl.

Ještě jedna zajímavost: v dolní půlce sou i tři levačky.
Reagovat
smazaný uživatel
A z toho všechny jsou v jedné polovině pavouka :-)
Reagovat
aligo
Blesk! :D :D
Reagovat
PetaM
Od toho "v dolní půlce" :)
Reagovat
EllNino
:DD ooo
Reagovat
aligo
a na stejným turnaji :O :D
Reagovat
EllNino
slabší ..:D
Reagovat
aligo
trošku :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist