Pála alternativu za Kvitovou nehledá, česká jednička podstoupí test

30. 10. 2012, 17:54
Aktuality 4
Zdravotní stav Petry Kvitové je před finále Fed Cupu se Srbskem hlavním tématem debat okolo českého týmu. Osmá tenistka světa není od minulého týdne fit, ale kapitán Petr Pála věří v její uzdravení a o náhradě nepřemýšlí. Lékaři v čele s Vlastimilem Voráčkem dělají, co se dá, a ve čtvrtek hráčka podstoupí zátěžový test.
Profily hráčů
Petr Pála

Dvaadvacetiletá Kvitová odletěla ve středu nemocná z Turnaje mistryň, ležela se zánětem nosohltanu v posteli, brala i antibiotika a odpočívala. V pondělí odehrála set v pražské exhibici proti Marii Šarapovové, ale šetřila se a Rusce vůbec nestačila. 

Podle Kvitové nebyla její účast v exhibici riskantní. "Ne, já jsem to měla dovolené. Jsem ráda, že jsem si mohla takhle pinknout. Navíc být s týmem mi dodává energii a jsem ráda, že tu jsem," řekla Kvitová. 

V úterý ale netrénovala a znovu na kurt by se měla postavit k lehkému tréninku ve středu. "Není to ideální, ale je teprve začátek týdne. Musím začít pozvolna a uvidíme, jak to půjde," řekla. 

Kapitán Pála zůstává tři dny před pátečním losem v klidu. "Nepřemýšlím, že by neměla hrát. Uvidíme, jak na tom bude, ale vypadá líp a líp. Jak ji známe, nechá na kurtu vždycky úplně všechno, a uvidíme, jestli to bude stačit," řekl Pála. 

Kvitovou převzal do péče se svým týmem doktor Voráček. Léčbu se snaží nastavit i vzhledem k předešlému postupu a faktu, že hráčka měla také žaludeční problémy. "Děláme rozdílné stimulační procesy, ale nechci o všem mluvit," řekl lékař s tím, že samozřejmě existuje varianta, že by Kvitová nemohla hrát. "Ale to existuje u každé." 

Kvitová by měla hlavně odpočívat, především spát. "Už jsem byla u tolika doktorů, že už to stačí. Jde o tom získat trochu energie ze spánku," řekla. 

Ve čtvrtek by měla Kvitová nejspíše podstoupit zátěžový test, podle kterého se uvidí, jak na tom je. A hráčka, lékař, trenér a kapitán nakonec rozhodnou, co bude dál. "Já můžu doporučit, on musí rozhodnout," řekl Voráček směrem k Pálovi. "Ona musí popsat pocity, pak si sedneme s doktory a budeme to řešit," řekl Pála. 

Kapitán může kalkulovat s několika variantami. Ideální by bylo, kdyby mohla Kvitová hrát oba dny. Ale taky může nastoupit jen k jedné dvouhře a do té druhé třeba Lucie Hradecká nebo Andrea Hlaváčková. "Musíme být připraveni na všechno, ale rozhodující bude stav Petry. Možností je tolik, ale nechal bych to, je zbytečné o tom zatím diskutovat. Do víkendu máme ještě dostatek času," řekl Pála. 

Loni před finále Fed Cupu a cestou do Moskvy byla Kvitová po titulu na Turnaji mistryň unavená a taky lehce nachlazená. "Když jsem letos přijela z Istanbulu, jen jsem ležela. V Moskvě jsem se aspoň trochu koukala po okolí," porovnávala. "Teď už je to vlastně hodně podobné. Mám ucpané dutiny a hodně smrkám," dodala.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Krása,čistá stránka.Už mě to unavuje číst ty komentáře.Proč se ti negativisti a lidé,kteří evidentně nemají Petru rádi,ani se jim nelíbí,jak vypadá,neustále musí rozepisovat a chtít se donekonečna hádat o ty samé věci?Nechápu.Včerejší exhibici jsem viděla v TV a musím říci,že se mi moc líbila.Mária mě mile překvapila,působila velice přátelsky a sympaticky.Od Petry jsem nečekala velký výkon,vžyť je po nemoci.Určitě udělá vše pro to,aby v so. podala optimální výkon.Díky Monty za popis hráček reálu,ale našim milým répalům to stejně nedocvakne.Lucka Š.mě příjemně překvapila svoji hrou i smyslem pro humor.Marek Svačina nepřekvapil vůbec,když exhibici komentoval jako FC.
Reagovat
smazaný uživatel
Pardon,měla jsem na mysli popis postav hráček v reálu.
Reagovat
smazaný uživatel
Petrulinko,nenech se otrávit těmi répaly a škarohlídy a těmi,kteří mají nutkavou potřebu se vyjadřovat vulgárně.Je to těžké,ale snad bychom je měli ignorovat.Třeba zmizí na jiné forum...
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte, jestli je veřejně přístupný trénink holek?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist