Otec Sereny se kvůli embolii bál o dceřin život

4. 9. 2011, 17:23
Aktuality 0
Otec Sereny Williamsové přiznal, že když jeho dcera musela v březnu do nemocnice kvůli plicní embolii na operaci, měl strach o její život. Devětadvacetiletá třináctinásobná grandslamová vítězka naopak uvedla, že navzdory vážným zdravotním potížím byla nečekaně klidná.
Profily hráčů
Richard Williams

"Myslel jsem, že umře," citovala Richarda Williamse agentura Reuters. "Ani nevím, jak to mohla přežít," zavzpomínal devětašedesátiletý Američan na březen, kdy lékaři u jeho dcery objevili krevní sraženinu při kontrole zraněné nohy. Tu si Serena Williamsová poranila po loňském Wimbledonu a poté kvůli zdravotním potížím skoro rok nehrála.

Zatímco její otec se obával nejhoršího, bývalá světová jednička prý byla nečekaně klidná. "Nechtěla jsem vystrašit rodiče a rodinu," řekla Williamsová na tiskové konferenci po sobotním vítězství 6:1, 7:6 nad Běloruskou Viktorií Azarenkovou ve třetím kole US Open.

"Byla jsem opravdu velmi klidná a v pohodě. Myslím, že tak klidná jsem nikdy v životě ještě nebyla. Snažila jsem se být silná za všechny ostatní," uvedla vítězka posledního grandslamu sezony z let 1999, 2002 a 2008.

Zdravotní potíže měla také její starší Sestra Venus, u které lékaři navíc nyní objevili autoimunitní onemocnění. Jednatřicetiletá tenistka kvůli němu odstoupila z US Open. "Už je jí líp. Musí to brát den po dni a už je veselejší," řekla Serena Williamsová, která díky problémům získala nový pohled na život.

"Tenis je skvělý, vítězství také. Ale začala jsem se na všechno dívat jinak," uvedla Serena. "Víte, že miluju tenis i boj na kurtu. Ale došlo mi, že by to mohlo být všechno mnohem horší a nejcennější je lidský život," prohlásila.

ČTK, Adam Bárta

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist