Osvětlení na French Open? Nejdřív za pět let, říkají pořadatelé

5. 6. 2012, 14:17
Aktuality 3
Tomáši Berdychovi a dalším tenistům se v blízké době nesplní přání, aby pořadatelé Roland Garros vybudovali v areálu umělé osvětlení. Ředitel grandslamového turnaje Gilbert Ysern v reakci na návrhy hráčů, kteří museli kvůli šeru v neděli zápasy přerušit a pondělní dohrávky prohráli, řekl, že zatahovací střecha a světla by mohly být instalovány na centrkurt nejdříve pro rok 2017.
Kurt Philippa Chatriera

"Je to téma, které je citlivé," prohlásil Ysern. "Máme areál, který byl schválen pro zápasy ve dne a ne v noci," hájil se. Pařížský grandslam je jediný ze čtyř, který nemá osvětlené dvorce. Na špatné podmínky jsou připraveni na Australian Open, US Open i ve Wimbledonu.

Berdych byl v pondělí jedním z mnoha tenistů, kteří si na chybějící světla v Paříži postěžovali. Nedělní osmifinále s Argentincem Juanem Martínem Del Potrem přerušilo šero za stavu 1:2 na sety, pondělní čtvrtou sadu český tenista prohrál. Stejně tak Srb Janko Tipsarevič či Stanislas Wawrinka.

"Asi jediná věc, kterou by tu mohli změnit, jsou světla na kurtu," řekl po své porážce Tipsarevič, a Wawrinka si přisadil. "Pořád nechápu, proč je (světla) tady nemají, protože každý rok je to ten samý a poměrně velký problém. Jinde to jde a tady ne," zlobil se Švýcar, který v osmifinále podlehl domácímu Jo-Wilfriedu Tsongovi poté, co v neděli skončili v páté sadě za stavu 4-2.

"Rozhodně to není o rozvržení programu, ale chce to něco udělat s areálem. Všude mají někde světla," řekl Berdych na tiskové konferenci. "Nejde o to hrát večerní zápasy, ale mít možnost přisvícení, aby se daly zápasy dohrát," dodal sedmý tenista světa.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
freeteepek
Taky to nechápu. Nainstalovat pár světel alespoň na dva největší dvorce by jistě nebyl problém. Přesně jak říká Berdych, na přisvícení. Zatahovací střecha je mnohem větší investice a taky se musí pořádně promyslet. Ale světla?
Reagovat
smazaný uživatel
Že se na to nevysereš Berďo, koleno Potra, osvětlení...a co ještě? Já jsem pro, aby se světla neinstalovaly...tradice je tradice...
Reagovat
smazaný uživatel
Jezisi, tyhle kecy o tradici miluju. To ze to tam je naprd, bez svetel od roku 1928 ma jako znamenat, ze to tam musi bejt naprd jeste dalsich 50 let? Drive k tomu byl duvod, nebyla technika. Dneska to neni uz nic jineho nez poradna ostuda. Svetla na stadionech maj uplne vsude, treba i na fotbale nekde v Horni dolni. Kdyby se mel kazdej neustale drzet tradic, tak tu dodnes jeste zijeme ve stredoveku a umirame na chripku.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist