Osobnosti přejí Berdychovi postup. Ale nevěří mu

18. 11. 2010, 16:37
Aktuality 11
Bývalé české tenisové hvězdy sice přejí Tomáši Berdychovi úspěch na Turnaji mistrů, po jeho výsledcích v druhé části sezony ale v jeho postup ze skupiny příliš nevěří. Jak se bude světové šestce v Londýně dařit, naznačí už Berdychův první zápas, ve kterém se v pondělí utká s Novakem Djokovičem.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

Někdejší účastníci Turnaje mistrů Tomáš Šmíd a Karel Nováček se shodli, že by bylo skvělé, kdyby se Berdych dostal do semifinále. Poslední měsíce tomu ale podle nich moc nenapovídají. "Kdyby Berdych vyhrál dva zápasy ve skupině, tak by to byl nesmírný úspěch, ale nevím, jestli se mu to povede," řekl Jan Kodeš, který hrál v roce 1970 historicky první Turnaj mistrů v Tokiu.

Pětadvacetiletý Berdych měl parádní první část sezony se semifinálovou účastí na Roland Garros a postupem do finále Wimbledonu. Pak už se mu tolik nedařilo. Od prohry v 1. kole US Open hrál jednou čtvrtfinále a prohrával s horšími hráči.

Na Turnaji mistrů čekají Berdycha ve skupině A vedle Djokoviče ještě první hráč světa Španěl Rafael Nadal a Andy Roddick z USA. Český hráč teoreticky potřebuje dvě výhry, aby mohl myslet na postup. "Nepostoupí. To je čistě počítačový tip, protože se mu druhá půlka sezony nepovedla, i když bych mu to přál," řekl Nováček. "Přál bych mu to, ale nevsadil bych si na to. To je prostě reálná situace," uvedl Šmíd.

"Berdych má s každým ve skupině pasivní skóre, ale na druhou stranu všechny taky porazil, takže to neznamená, že si na ně nemůže troufnout," řekl Kodeš. "Je v situaci, že nehrál podle představ, ale nikdo nic nečeká a může jenom překvapit," doplnil dvojnásobný vítěz Roland Garros a vítěz Wimbledonu z roku 1973.

Šanci uspět prý Berdych má možná právě proto, že mu druhá půlka roku nevyšla. "Určitě má větší chuť to napravit a dát do toho všechno. Důležitý bude první zápas," řekl kdysi osmý hráč světa Nováček. "Nehrál poslední dobou dobře, není to to pravé ořechové a je škoda, že se nevezl na vítězné vlně. Teď nemá co ztratit a třeba bude hrát více odvázaně. Je ale potřeba počkat až na jeho výkony," řekl Šmíd.

Pětinásobný vítěz Masters Ivan Lendl před exhibicí v Ostravě začátkem listopadu řekl, že Berdych nepojede do Londýna pouze sbírat míčky. "To v žádném případě. Musí se soustředit na každý míč a šanci určitě má," uvedl legendární tenista.

Už jen postup na Turnaj mistrů, akci pro nejlepší hráče dané sezony, je podle jeho bývalých aktérů obrovský úspěch. "Už jenom trénování v Madison Square Garden bylo fantastické a obecně to byla velká zkušenost," vzpomínal Šmíd. "To je byl můj největší úspěch, kterého si považuju. Je to velká pocta, protože si každý uvědomí, co je k tomu potřeba udělat a i Tomáš to takhle musí brát," řekl Nováček. "Určitě si to Berdych zasloužil a to se musí vyzvednout, že to je úspěch," prohlásil Kodeš.

pva, ČTK

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nejel na výlet ale přeci jsou tam len zkušenější tenisté a talentovanější taky jsi nemyslím že by porazil djokoviče nebo rafu naozaj možno tak rodicka toť vše
Reagovat
smazaný uživatel
JO taky zhodnotím penízky vsázím na djokoviče a rafu asi 17000kc kurzy 1,3 a 1,4 aj tak je to ještě dobrý ale pujdou dolů určitě.
Reagovat
smazaný uživatel
Já se na to dívám jako možnost shodnotit prachy.Prostě je šance vsadit proti němu a mít z toho něco.Být fandou se za této jeho formy je hloupost.Také David Ferrer je tam do počtu. Ostatní jsou jasné vyrovnané zápasy. Jak je na tom Nadal si musíme počkat,ale vzhledem k tomu,že tento titul ještě nemá,tak bych čekal,že půjde tvrdě za ním.
Reagovat
smazaný uživatel
Vyleťi a vybouchne jako raketa.
Reagovat
smazaný uživatel
No, ale vsechny tyto osobnosti jsou rozeni Cesi, tudiz maji tendenci uprednostnovat sve hrace. Podobnym prikladem jsou Wilander s Borgem, kteri jakozto svedsti teniste neustale pasuji Soderlinga do favorita na grandslamovych turnajich. Postup na Turnaj mistru je sice uspech, ale Berdych by mel v Londyne potvrdit, ze opravdu patri mezi jednoho z osmi nejlepsich tenistu letosni sezony.
Reagovat
smazaný uživatel
Protoze je ted zase v pozici, ze s nim nikdo nepocita, tak je to pro nej mozna lepsi, mene zavazujici.I ostatni nehrali vzdy tak, jak by si prali, tak je to otevrene. Zacina se prvnim fiftinkem. Skoda, ze jen na dva sety, nebude tolik casu na napravu, pokud nevyjde zacatek. Doufam, ze se bude na co koukat a uzijeme si super tenisovy tyden.
Reagovat
smazaný uživatel
když uhraje set bude to úspěch
Reagovat
smazaný uživatel
Ano lopata43 potvrdil svůj nick "lopata" :)protože takovou blbost tady vypotil.....ano samozřejmě tam jel Berďa na výlet ach jo Ty jsi vážně lopata!!!
Reagovat
smazaný uživatel
tenisu moc asi nerozumíš protože Berdych momentálně bude mít problémy porazit kohokoliv z TOP100.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to smutný,ale naprosto souhlasim.Martasek je uplně mimo.
Reagovat
smazaný uživatel
Úplně mimo jseš tak možná ty...i kdyžlopata43 na tom není o nic lépe :-D Je sice pravda, že je Tomáš již nějakou dobu z formy, ale to není důvod ho takto zatracovat. Vždyť ve sportu je všechno možné..A navíc Tomáš si ten turnaj sám vybojoval svými výbornými výkony z první poloviny sezony, nevím o tom, že některý z vás dvou mu k tomu jakkoliv dopomohl, tak prosím nezáviďte..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist