Osmnáctiletá Rumunka Cirsteaová se raduje z premiérové trofeje

5. 10. 2008, 14:06
Aktuality 0
WTA TAŠKENT - Svou druhou finálovou účast proměnila v premiérový titul osmnáctiletá Rumunka Sorana Cirsteaová. Turnajová trojka si v uzbeckém Taškentu ve třech setech poradila s o rok starší Němkou Sabinou Lisickou.
Sorana Cirsteaová

Devatenáctiletá Sabina Lisická před turnajem v Taškentu ještě nikdy nehrála ani semifinále, v uzbecké metropoli ale šahala po prvním titulu. Z něj se však nakonec radovala její finálová soupeřka Sorana Cirsteaová.

O rok mladší Rumunka, 46. hráčka světa, do svého druhého finále dobře nevstoupila, když úvodní sadu prohrála 2-6. Narozdíl od premiérového boje o titul, kdy loni v Bukurešti ztratila s Dulkovou jednosetové vedení, dnes dokázala vývoj utkání otočit.

Přestože Cirsteaová v zápase vyhrála o jeden game méně, mohla se po výhře 2-6 6-4 7-6 radovat z titulu právě ona. I tak se ale poražená Lisická přiblížila k cíli, kterým je zakončit sezonu v první padesátce. Od úvodu sezony sezony si polepšila už o téměř 150 míst.

WTA TAŠKENT (Uzbekistán, tv. povrch, 145.000 dolarů) - finálový výsledek:

Dvouhra - finále:
Cirsteaová (3-Rum.) - Lisická (4-Něm.) 2-6 6-4 7-6

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist