Osmička pro Turnaj mistrů je kompletní. Doplnili ji Ferrer a Nišikori

31. 10. 2015, 16:55
Aktuality 16
Dnešní porážka Richarda Gasqueta v Basileji definitivně rozhodla o obsazení letošního Turnaje mistrů. Po Djokovičovi, Federerovi, Murraym, Wawrinkovi, Berdychovi a Nadalovi se kvalifikovali také David Ferrer a Kei Nišikori, kteří však tento týden nehrajou kvůli zranění a jejich start v Londýně je nejistý.
Profily hráčů
David Ferrer

Posledním, kdo mohl promluvit do boje o Turnaj mistrů byl Richard Gasquet. Francouzský tenista však pro udržení naděje potřeboval vyhrát tento týden v Basileji i příští týden v Paříži a po dnešku je jisté, že se mu to nepovede. Ve Švýcarsku prohrál semifinále s Rafaelem Nadalem a mezi osm nejlepších tenistů sezony se tak už určitě neprodere.

Letos je tak neobvykle brzy známé obsazení Turnaje mistrů, který se letos bude konat od 15. listopadu naposledy v Londýně. Už dříve si účast zajistili úřadující trojnásobný šampion a obhájce titulu Novak Djokovič, Andy Murray, šestinásobný vítěz a loňský finalista Roger Federer, Stan Wawrinka, Tomáš Berdych a Rafael Nadal.

Poslední dvě volná místa dnes obsadili třiatřicetiletý Španěl David Ferrer a pětadvacetiletý Japonec Kei Nišikori, který bude nejmladším účastníkem turnaje.

Ferrer byl letos pětkrát ve finále a všechny proměnil v tituly (Dauhá, Rio de Janeiro, Acapulco, Kuala Lumpur a Vídeň). Na Turnaj mistrů se kvalifikoval pošesté v kariéře, loni přidal účast jako náhradník. Nejdál se dostal hned při své premiéře v roce 2007, kdy prohrál až ve finále s Federerem.

Španělský tenista se do Londýna dostal navzdory tomu, že v létě kvůli zraněné pravého loktu dva a půl měsíce nehrála a přišel i o Wimbledon. Kvůli obnovenému zranění nestartuje tento týden ve Valencii.

Nišikori letos vyhrál turnaje v Memphisu, Barceloně a Washingtonu. Na Turnaji mistrů debutoval loni, kdy prohrál v semifinále s Djokovičem. Tento týden nehraje kvůli zranění ramena v Basileji. 

Ferrer i Nišikori by příští týden neměli chybět na turnaji Masters 1000 v Paříži, který je generálkou na Londýn. Oba nechyběli při dnešním losování.

I když je letošní Turnaj mistrů obsazen, stále se bude hrát o dvě místa náhradníků. Za devátým Gasquetem jsou seřazeni Jo-Wilfried Tsonga, Marin Čilič, Kevin Anderson a John Isner.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

16
Přidat komentář
Cico93
Novak má kurz už len 1,5.
tvl
Reagovat
smazaný uživatel
Za Davida som rád, no chcel by som aspoň jeden TM s Isnerom...To by bolo spestrenie!..
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem rad, ze se tam Ferru dostal. I ve wvych letech si porad drzi vysoky standart
Reagovat
babolat.cz
DAvid je borec. Ideální obraz sportovce a navíc ještě sympaťáka.
Reagovat
Cico93
+1
Reagovat
George_Renel
Ideální sportovec nečudí jak fabrika.
Reagovat
spaniel
Omg. Uz davno nekouri. Kdyz uz mu chces neco vycitat, tak to jak kleje. I Murray se vedle nej cervena.
Reagovat
Herbert_Hoover
Proč vlastně nick spaniel? :) (ber to čistě neutrálně, žádné pruzení..)
Reagovat
smazaný uživatel
Kvůli Rafovi to nebude :D

https://en.wikipedia.org/wiki/Spaniel

?
Reagovat
smazaný uživatel
:D :D :D
Reagovat
mayday
David nějak extra kleje? Španělsky nemluvím, ale nějaká vyloženě známá slovíčka, jako třeba puta, u něj moc nezaznamenávám.
Reagovat
spaniel
Coze? Behem zapasu nic jine. Puta madre, co?o, joder jak na bezicim pasu.
Reagovat
smazaný uživatel
Feru a Kei, skoré uzdravenie, nech má TM grády.
Reagovat
smazaný uživatel
Oba jsou přihlášení do Paříže, tak snad nebude problém.
Reagovat
smazaný uživatel
nesmie byť, teším sa na nich
Reagovat
tommr
to, že jsou přihlášení ještě neznamená, že tam budou hrát a to tím spíš, že už mají oba TM jistej ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist