Oslabení pro italské obhájce titulu. Sinner a Musetti budou místo Davis Cupu odpočívat

7. 9., 18:59
Aktuality 0
Obhájci titulu Italové se budou muset příští týden ve skupinové fázi Davisova poháru obejít bez světové tenisové jedničky Jannika Sinnera. Kapitán italského týmu Filippo Volandri oznámil, že Sinner, jehož čeká v neděli finále US Open proti Američanovi Tayloru Fritzovi, v Boloni hrát nebude, protože si po newyorském grandslamu potřebuje odpočinout.
Jannik Sinner (© ČTK / imago sportfotodienst / lorenzocarnero/Cordonpress)

"Po konzultaci vedení svazu a jeho týmu jsme se dohodli, že Jannika z nominace uvolníme, aby se mohl zotavit," uvedl Volandri v prohlášení.

Z týmu se omluvil i bronzový olympijský medailista Lorenzo Musetti, který rovněž požádal o volno na odpočinek v nabité sezoně. Volandri bude mít k dispozici Mattea Berrettiniho, Mattea Arnaldiho, Flavia Cobolliho, Andreu Vavassoriho a Simone Bolelliho.

Sinner v minulém roce naštval některé italské fanoušky, když stejnou fázi rovněž vynechal. Kritiky pak ale umlčel ve finálovém turnaji, kde v semifinále bodoval proti Srbovi Novaku Djokovičovi ve dvouhře i čtyřhře a ve finále získal rozhodující bod v duelu s Australanem Alexem De Minaurem.

Itálie zahájí boloňskou skupinu ve středu duelem s Brazílií. Poté se utká v pátek s Belgií a v neděli s Nizozemskem. Další skupiny hostí Valencie, kde hrají i čeští tenisté, Manchester a Ču-chaj. Vždy dva nejlepší týmy se dostanou do vyřazovací fáze, která se uskuteční od 19. do 24. listopadu v Málaze.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist