Ondrášková poprvé od podzimu 2007 vyhrála zápas turnaje WTA

6. 7. 2010, 14:52
Aktuality 4
WTA BUDAPEŠŤ - Zuzana Ondrášková se ve 30 letech dočkala po dlouhé době postupu do 2. kola turnaje WTA. V Budapešti, kde musela projít sítem kvalifikace, dnes porazila Rumunku Cirsteaovou. Naopak se krize se nedaří dostat Ivetě Benešová, jež prohrála už páté utkání v řadě. S turnajem se rozloučila také Sandra Záhlavová.
Zuzana Ondrášková

Třicetiletá Češka Zuzana Ondrášková si v Budapešti poprvé v této sezoně vybojovala účast v hlavní soutěži turnaje WTA a dnes po vítězství 6-4 6-2 nad čtvrtfinalistkou loňského French Open Soranou Cirsteaovou z Rumunska postoupila dokonce do 2. kola. To se jí podařilo naposledy na podrzim roku 2007.

O první čtvrtfinále po čtyřech letech se utká s šestou nasazenou Italkou Robertou Vinciovou.

Iveta Benešová v květnu získala druhý triumf na antuce v marockém Fezu, vystoupení krize se však nekoná. Sedmadvacetiletá rodačka z Mostu v posledních čtyřech zápasech nezískala jediný set a v žebříčku spadla až na 68. místo.

V Budapešti sice vyhrála nad Alize Cornetovou úvodní dějství, Francouzka ale vyrovnala a po krátké dešťové pauze Češce nadělila 'kanára'.

Nedařilo se také Sandře Záhlavové, která prohrála s druhou nasazenou Alexandrou Dulgheruovou z Rumunska 2-6 3-6.

Kvůli únavě po Wimbledonu, kde došla až do semifinále, se z podniku dotovaného 220.000 dolary odhlásila Petra Kvitová.

Úvodní zápas zvládla turnajová jednička Alisa Klejbanovová. Ruska si ve dvou setech poradila se Sesil Karatančevovou.

- WTA INTERNATIONAL BUDAPEŠŤ (Maďarsko, antuka, 220.000 dolarů) -
úterní výsledky (06. 07. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
Ondrášková (ČR) - Cirsteaová (Rum.) 6-4 6-2
Dulgheruová (2-Rum.) - Záhlavová (ČR) 6-2 6-3
Cornetová (Fr.) - Benešová (ČR) 4-6 6-4 6-0
Klejbanovová (1-Rus.) - Karatančevová (Kaz.) 7-5 6-4
Medinaová (4-Šp.) - Olaruová (Rum.) 3-6 6-4 6-0
Vinciová (6-It.) - Garbinová (It.) 7-5 6-4
Szavayová (7-Maď.) - Tošičová (Chorv.) 6-3 6-2
Hercogová (8-Slovin.) - Klepačová (Slovin.) 6-1 6-2
Sevastovová (Lot.) - Jakimovová (Běl.) 3-6 6-2 6-2
Meusburgerová (Rak.) - Pochabová (SR) 6-4 7-5
Schnyderová (Švýc.) - Curenková (Ukr.) 6-3 6-3 
Bacsinszká (Švýc.) - Babosová (Maď.) 6-4 6-2

Čtyřhra - 1. kolo:
Korytcevová/Olaruová (4-Ukr./Rum.) - Birnerová/Karatančevová (ČR/Kaz.) 6-2 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
skott
Dival se dneska nekdo na zapas Timi Babos?Co si o ni myslite?
Byl to jeji debut na nejvyssim okruhu, tak jsem byl zvedavy, jak se s nim popasuje, jelikoz jsem ji uz videl letos porazit i Lenu Bovinu a podle me by mela zkouset casteji hrat mezi dospelymi.V juniorkach patri dlouhou dobu k tomu lepsimu a nejak nevim, proc starty na ITF tak setri, zvalst kdyz je tam vcelku uspesna. Dneska ukazala, ze ma cim potrapit i sirsi spicku a zvladla to vic nez dustojne.Prvni 2/3 utkani byly vysoce kvalitni, hned prvni gem trval 10 minnut, sedmkrat pres shodu, spousta dlouhych a zabavnych vymen...Sem tam sice Babos zahrala trosku naivne (zbrkly stopbal na BP, zastavit vymenu a cekat na zahlaseny out, ktery neprisel), ale jinak ukazala, ze ma zbrane na to se prosadit mezi nejlepsimi - tvrdy prvni servis (druhy naopak velka slabina), tlak od zakladni cary, fh slajsy ve stylu Pironkove mozna obcas i prehanela:) Je na case, aby udelala krok dopredu a zbytecne nestagnovala...
Reagovat
skott
Co se tyka Timei Bacsinszky, ta zvladla zkusene predevsim konec, kde odvratila jeste posledni odpor Babos pri vlastnim servisu z 0-40 a cele utkani zakoncila ¨poloesem¨ a esem.
Ceka ji ale v nasledujicich tydnech hodne prace, loni mela silnou druhou pulku sezony a prave ted zacina obhajovat vetsinu svych bodu, pocinaje ctvrtfinale Budapesti.
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas jsem neviděl, ale upřímně jsem čekal ještě vyrovnanější výsledek, možná i tříseťák.Ikdyž podle toho co píšeš, to bylo asi vyrovnanější, než říká výsledek no..Jinak bych upozornil na jiný talent Sloane Stephens, také ročník 1993, kterou jsem viděl letos v Indian Wells se Zvonarevovou a hrála výborně.A právě i dnes překvapila hladkým vítězstvím nad Brianti, která na antuce patří k solidním hráčkám.
Reagovat
skott
Sloane Stephens jsem shodou okolnosti pred par dny videl na vlastni oci proti Darii Gavrilove, kterou prejela bez problemu a urcite take patri k zajimavym hrackam (nutno ovsem dodat, ze Dasha je na trave polovicni).Atleticka, vyborne fyzicky vybavena, dalo by se rict jako Serena zamlada:) Zrovna z ni by si ale Timi mohla vzit priklad, protoze Stephens vyjma GS prestala hrat juniorky zhruba v idelanim veku.I kdyz jako Americnaka to ma s ucasti na turnajich samozrejme snazsi oproti Babos.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist