Ohlasy českých tenistek na 1. kolo Wimbledonu

22. 6. 2011, 08:15
Aktuality 38
V úterý ve Wimbledonu postoupilo do 2. kola pět z osmi českých tenistek, přičemž dvě vypadly ve vzájemných soubojích. Zatímco Lucie Šafářová podobné duely příliš v lásce nemá a čeká ji znovu krajanka, Iveta Benešová se prý se Sandrou Záhlavovou příliš nezná. Po úspěšném vstupu do turnaje si oddechla Klára Zakopalová, jako velkou zkušenost bere debakl při grandslamové premiéře Kristýna Plíšková.
Lucie Šafářová

Zakopalová: Spadl mi kámen ze srdce
Kláře Zakopalové spadl kámen ze srdce, když se jí včera v prvním kole Wimbledonu podařilo dotáhnout do vítězného konce dramatický zápas s domácí Emily Webleyovou-Smithovou. V druhém kole ji čeká duel s krajankou Lucií Šafářovou. 

Zakopalová porazila Webleyovou-Smithovou 6-3 5-7 8-6. "Je to docela velká úleva. Spadl mi kámen ze srdce," řekla. "Ve třetím setu šlo o to, kdo komu vezme podání. Soupeřka dobře servírovala, a tak jsem ráda, že se mi to nakonec podařilo jako první, i když mi také místy teklo do bot," přiznala česká tenistka.

Klára Zakopalová"Webleyová-Smithová je sice na 200. příčce na světě, ale na trávě je zvyklá. A u těchto holek člověk nikdy neví. Nemá co ztratit, takže ze sebe vydá to nejlepší," uvedla Zakopalová. 

V druhém kole bude hrát s další Češkou Šafářovou. Obě tenistky proti sobě letos nastoupí už potřetí a zatím mají vyrovnanou bilanci 1-1. "Určitě to bude hrozně těžký zápas. Lucka hraje výborně," řekla Zakopalová.

Podle ní jsou souboje s krajankami "vždy zvláštní". "Člověk se tak nehecuje, obě jsou nervózní. Většinou ten zápas není moc koukatelný. Ale bohužel, musíme spolu nastoupit," dodala hráčka, která se loni ve Wimbledonu dostala do osmifinále. 
"Nebudu říkat, čeho bych chtěla letos dosáhnout. Prostě půjdu na kurt, vydám ze sebe maximum a uvidíme, kam to půjde," řekla.

Šafářová: Zápasy s Češkami jsou nepříjemné
Hrát s Češkou na mezinárodním turnaji je vždy nepříjemné; i když jsou kamarádky, na dvorci chtějí obě zvítězit. Shodly se na tom tenistky Lucie Šafářová a Lucie Hradecká, které na sebe v úterý večer narazily v prvním kole Wimbledonu. Šafářová vyhrála 2-6 6-3 6-3. 

Lucie Šafářová"Když člověk hraje s Češkou, je to vždy nepříjemné," řekla Šafářová po utkání. "Ale zápas probíhal v klidu z obou stran."
"Prohrát s Češkou taky nic moc, je to horší než vyhrát," komentovala zápas Hradecká. Zápasy s českou soupeřkou jsou i podle ní specifické. "Ale jde o peníze a o body. Když je člověk na kurtu, tak už to tak nebere. Obě jsme chtěly vyhrát. Na kurtu to ale nebylo vyhrocené, ale byl to zápas docela v klidu," řekla.

Šafářovou nyní čeká v druhém kole další krajanka Klára Zakopalová. "Já se se těch Češek nezbavím," řekla se smíchem. "S Luckou i s Klárou jsme kamarádky, takže je to vždy takové nepříjemné utkání. Ale člověk je tady pracovně, tak se budu snažit odvést maximální výkon a budu se snažit vyhrát," zdůraznila.

Související články:

Češkám se daří. Ve 2. kole je Kvitová, Záhlavová-Strýcová, Benešová, Šafářová a Zakopalová

Kvitová: Jsem ráda, že pršelo

Záhlavová-Strýcová: Na trávě hraju ráda, na Schiavoneovou si věřím

Uznala, že Hradecká začala v prvním setu skvěle a dobře servírovala. "Já jsem se snažila zůstat koncentrovaná. Ve třetím setu jsem jí vzala podání hned v první hře a do konce jsem si udržela servis," řekla.

V posledních dvou letech se Šafářové na trávě nedařilo. Letos zvolila trochu jinou přípravu: odjela na turnaj na tvrdém povrchu do Kodaně a pak hrála na trávě v anglickém Eastbourne.

"Hraju na trávě nejlíp za poslední roky, doufám, že se to otočí. Před několika lety jsem tady ve Wimbledonu byla mezi posledními šestnácti, třeba se vrátím zase do travařské formy," dodala.

Benešová: Před Wimbledonem jsem byla nemocná
Naopak pro českou tenistku Ivetu Benešovou se utkání s krajankou Sandrou Záhlavovou v prvním kole Wimbledonu příliš nelišilo od zápasů se zahraničními soupeřkami. Obě hráčky se totiž příliš neznají. 

Iveta Benešová"Se Sandrou se zrovna moc neznáme, ani se moc nebavíme, takže to není nic osobního," konstatovala Benešová po utkání, které vyhrála 3-6 6-3 8-6. 

Pro Benešovou to byl první zápas od květnového French Open. "Byla jsem nemocná, do minulého týdne jsem brala antibiotika, takže jsem nebyla moc rozehraná," řekla. "Navíc to bylo na trávě, mém 'oblíbeném' povrchu. Tak jsem ráda, že jsem to zvládla a nějak to vybojovala," uvedla tenistka, která na trávě nerada hraje.

V druhém kole ji čeká čtvrtá nasazená Běloruska Viktoria Azarenková. "Na takovou hračku není možné vymyslet nic, čím ji překvapit nebo zaskočit. Prostě musíte hrát výborný zápas od začátku do konce," podotkla Benešová. "Bude to těžké. Nemám skoro nic nahráno, takže nemám co ztratit. Uvidíme," dodala.

Plíšková: Je to pro mě obrovská zkušenost
Kristýně Plíškové nevyšla premiéra na grandslamovém turnaji podle představ, ve Wimbledonu včera hladce prohrála s Marion Bartoliovou 0-6 2-6. Přesto pro ni byl zápas s devátou nasazenou Francouzkou "obrovskou zkušeností", která by jí mohla pomoci, aby se letos dostala do nejlepší stovky světového žebříčku. 

Kristýna Plíšková"Premiéra nedopadla úplně, jak jsem si představovala. Věděla jsem, že mám jeden z nejtěžších losů, nicméně jsem šla na kurt s tím, že každý se dá porazit," řekla devatenáctiletá Plíšková po utkání. "Musím se přiznat, že jsem čekala, že bude hrát hůř," dodala.

Sama byla prý také nervózní a nepředvedla svůj nejlepší výkon. "Nešel mi servis. Ona je rychlá a všechno zreturnovala. Dělala jsem zbytečné chyby, asi jsem měla hrát rychleji a aktivněji. Bylo to hodně těžké," řekla. "Je to ale pro mě obrovská zkušenost."
Plíšková je šťastná, že se vůbec dostala do hlavní soutěže po třech vyhraných utkáních v kvalifikaci. "Mám to tady strašně ráda, díky tomu, co jsem tu loni předvedla," připomněla své loňské vítězství ve wimbledonské juniorce.

Připustila, že přechod z juniorských soutěží mezi dospělé je náročný. "Jde to těžko. Vyhrála jsem mezi juniorkami grandslam, ale to vůbec nic neznamená. Nedá se to vůbec srovnat ani s menšími turnaji mezi dospělými, natož s Wimbledonem," prohlásila.

"Chce to čas a pak to půjde," dodala Plíšková. Věří, že se jí tak podaří splnit její letošní cíl - prosadit se mezi stovku nejlepších hráček světa. Nyní jí v žebříčku patří 229. místo.

 

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

38
Přidat komentář
smazaný uživatel
ta Plíšková má tlustý stehna. To bych fakt nečekal.
Reagovat
gambon
tvuj nick vypovídá o všem :)
Reagovat
smazaný uživatel
ale fakt. viděl si je? tady na to fotce to nevypadá. ale když ju vidíš na v TV tak to je síla.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak pošli svoji fotku a ukaž jaký jseš ty krasavec, když umíš takto "pěkně" hodnotit :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Trochu se zpožděním souhrn včerejšího dne:
http://matej-tenis.blogspot.com/2011/06/wimbledon-den-druhy-zeny.html
Reagovat
spaniel
Díval jsem se na Tvoje tipy před prvním kolem a ze nějakých 7 tipů vyšli snad 2.
Reagovat
smazaný uživatel
Které tipy máš na mysli? tyhle (01:25)?:
http://www.tenisportal.cz/zpravy/1-den-ve-wimbledonu-soutez-zacina-pro-sedm-cechu-ci-nadala-8223

Tam je jednak má bilance výrazně lepší, než jakou uvádíš, druhak leccos z toho nejsou tipy, ale spíš přání (např. že Katya porazí Mchale).

Jiných svých tipů si nejsem vědom.

A ostatně, nechápu, oč ti jde. Každýmu by mělo být jasný, jak je při vyrovnanosti dnešního ženského tenisu obtížné tipovat výsledky zápasů mezi srovnatelnými soupeřkami. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Matěj je keket!
Reagovat
smazaný uživatel
Další, u něhož je obrovská škoda, že se kdy naučil číst a psát. :-)
Reagovat
spaniel
Ne, mam na mysli toto: http://matej-tenis.blogspot.com/2011/06/wimbledon-v-pavouku-doplnena-jmena.html

Kde píšeš "Na závěr ještě tipy"
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, tak tohle tě popletlo? :-) Tady je ale přece očividné, že se nejedná o tipy, která z kvalifikantek zvítězí, nýbrž která z nich má největší šanci na vítězství. :-)) Vždyť je to tam i výslovně řečeno. :DD

I když je teda pravda, že Irina Falconi mě dost zklamala; že dostane 2:6,2:6 od Dubois, to bych neodhadoval ani v nehčernějším snu. ;)
Reagovat
spaniel
Ahá, tak to jo, já žes psal tipy a tys psal "tipy". Nechtěj mě rozesmát trapnými výmluvami. Tip na hráčku, která má šanci vyhrát je prostě tip.
Reagovat
smazaný uživatel
Bože, je tohle vůbec možný? To si jako myslíš, že jsem tipoval, že do druhého kola postoupí šest kvalifikantek, nebo co?

Je tam jasně napsáno "Na závěr ještě tipy, která z kvalifikantek má největší šanci postoupit do druhého kola:"

Je očividné, že pro tuponě tvého typu bude zapotřebí to rozepsat ještě více "po lopatě". :-)
Reagovat
spaniel
Tupoň jsi ty, chudáku. Když napíšeš tip, kterÁ z kvalifikantek má nej šanci postoupit, tak napiš jednu a ne šest!!! To si mám jako vybrat? Nebo teď si frajer, žes jednu trefil? Jsi tady známá firma, typický brouk pytlík, co všude byl, všechno zná a každý je tupoň, jen ty jsi génius. Prozradím ti tajemství, které ty jediný zjevně neznáš. Jsi tady jeden z největších pablbů a to hlavně z tohoto důvodu - myslíš že jsi něco víc.
Reagovat
smazaný uživatel
Pozn: bylo to myšleno jako sestupné pořadí, od "největší" šance k "nejmenší šanci".

A ostatně, nevšiml jsem si, že bych se to chlubil správností svých tipů či předpovědí; od toho tu máme Lopatu. ;-)

A co se týče tuponě, tak promiň, ale opravdu tak na mě působíš, ať zpytuji své svědomí sebevíce a sebeusilovněji. :-) Veškeré tvé reakce v tomto threadu lze kupříkladu přeložit do jediné věty: "Nemám tě rád." fajn, ale dospělý. psychicky stabilzovaný jedinec dokáže takové negativní emoce slušně ovládat a nemá potřebu je za každou cenu ventilovat navenek (a ještě k tomu ve věci, v níž se očividně mýlí). :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Matěji, já se ti divím, že na to vůbec reaguješ.
Holt někteří lidé nedokáží ocenit práci druhých a hledají jen chyby. Přitom ten blog píšeš ve svém volném čase, tak by měli být spíše rádi, že mají možnost si ho přečíst.
V dnešní době se člověk jak vidno některým lidem nezavděčí :(
Reagovat
spaniel
A vidíš, stejně nezačnu s urážkami jako první... Možná by ses taky mohl zamyslet.

A ano, měls tam napsat, žes to myslel sestupně. A ani kdybys trefil pouze 2z6 by mě nevadilo. Vyprovokovalo mě to, že jsem asi 10x četl, jak se posmíváš něčím tipům a taky ujedeš.
Reagovat
smazaný uživatel
Tupoň není urážka, nýbrž konstatování faktu. :-)

A jinak: kde konkrétně se posmívám tipům někoho jinýho? Tak maximálně může jít o Lopatovy tipy, které tady ze zjevných důvodů nikdo soudnej nebere vážně.
Reagovat
spaniel
1. Matěj reaguje vždycky ;) A vždycky musí mít poslední slovo ;)

2. Známe se? Nevím odkus bereš, co oceňuji a co ne. Zjevně jsem na jeho blog šel a přečetl ho (a nejen tento článek). Takže námahu oceňuji.

3. Až někam napíšeš svůj tip, který nevyjde a Matěj se ti vysměje a pak najdeš u něj to samé, taky ti to nedá.

Sportu zdar. Nazdar!
Reagovat
spaniel
Říct že tupoň není urážka, ale konstatování faktu...to je jen další urážka. Jsem přesvědčen, že jsem na tom lépe než ty.
Reagovat
smazaný uživatel
Opakuji svůj dotaz: kde konkrétně se vysmívám tipům kohokoliv jiného (s výjimkou lopaty)? Zatím to je od tebe totálně nepodložený výrok.
Reagovat
spaniel
Myslel jsem lopatu. A nebylo to jednou. A je jedno jaký je a jaké ty tipy byli.
Reagovat
smazaný uživatel
To se zastáváš toho pravého :-D Lopata si ani nic jiného nezaslouží, mně už také ty jeho neustálého pitomé spamy a kecy typu: "Já tenisu rozumím nejlíp, ty tomu nerozumíš" lezou krkem.
Stejně jako jeho nejčerstvější výplod z diskuze u tohoto článku "ta Plíšková má tlustý stehna. To bych fakt nečekal" je určitě vzorová ukázka inteligentního a věcného názoru, že? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, tak ono je jedno, kdo ti "tipy" dělal a jaké byly? :-)) Tak to je vzhledem k výkonům, jaké zde Lopata předvádí, nejspíše "vtip roku". :-))))

Kdybych chtěl být hnusný, tak bych teď řekl něco ve smyslu: "Tímto svým výrokem jsi definitivně potvrdil, že ona má urážka / konstatování faktu, která se tě tak dotkla, byla více než trefná." Ale já budu tentokrát shovívavý a nic takového neřeknu. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Oprava: "kdo ty tipy dělal".
Reagovat
spaniel
Ach ty tvoje věčné opravy :D

Taky už nechci psát nic hnusného a proto nenapíšu, že jsi stejně namyslený tupoň, co si o sobě moc myslí. Taky jsem shovívavý.
Reagovat
smazaný uživatel
Beru to tak, že mlčky uznáváš, žes neměl pravdu ni ohledně mých údajný tipů, ani ohledně toho, že se údajně vysmívám tipům ostatních. Děkuji, vždy potěší, když je druhý schopen a ochoten uznat svou chybu. ;)
Reagovat
spaniel
Ber to jak chceš.
Reagovat
smazaný uživatel
Beru. :)
Reagovat
spaniel
Musíš mít poslední slovo, že?
Reagovat
smazaný uživatel
Pojďme si udělat takovou malou rekapitulaci:

1/ Tvrdil jsi, že jsem někde psal své tipy před zápasy prvního kola a že "z nějakých 7 tipů vyšly snad jen dva".

REALITA: prostě jsi jen špatně pochopil jasně psaný text, což je o to více s podivem, že lze jen těžko předpokládat, že někdo bude tipovat, že do druhého kola Wimbledonu postoupí 6 z 11 možných kvalifikantek.

2/ Tvrdil jsi, že tady opakovaně zesměšňuji tipy ostatních (a že toto konkrétně tě motivovalo k napsání tvého prvního příspěvku.

REALITA: Nikdy v životě jsem zde nezesměšňoval tipy kohokoliv jiného. Výjimkou je pouze Lopata a jeho opakované předpovědi typu "jsem si 100% jistej, že Berdych prohraje s Troickym, to je value bet jako prase, klidně bych na to vsadil barák", popř. "v pavouku již zůstává jediný hráč, který může Štěpánka ohrozit, a sice Tipsarevič".

Za těchto okolností je tvrzení, že se zde opakovaně vysmívám tipům ostatním, nejen nehoráznou nepravdou, ale hraničí i se záměrnou lží.

Ruku na srdce: co jinýho si asi o tobě mohu myslet, než že jsi poněkud "tupoun", resp. tzv. "pomalejší"?

A co se týče skutečné tvé motivace k napsání příspěvky, nevím, do hlavy ti samozřejmě nevidím, ale domnívám se, že kromě obyčejné antipatie tu nejspíše bude hrát roli to, že jsem se ti několikrát "otřel" o tvého miláčka Federera.
Reagovat
spaniel
Á, pan "Poslední slovo mám já" úřaduje. Už jsem ti to psal, ber to jak chceš. A ano, nejsi mně 2x sympatický. Jsi namyslený, povyšuješ se nad ostatní, myslíš, že tvoje houno smrdí méně. Možná jsi se smál jen lopatovým tipům, ale více lidem si napsal, že jsou hloupí, že by neměli přespívat atd. Několikrát si napsal, že jediný kdo tady rozumí tenisu jsi ty, že jediný kdo tady píše rozbory jsi ty atd. Víš, kdybys dal lidem čas, třeba by tvoje kecy ocenili. Ale to ty ne, ty se hned musíš pochválit sám, protože se bojíš, že by to snad nikdo neudělal nebo co. A ostatní samozřejmě napadat, že jsou tupouni, blbci, neovládají gramatiku, že by se raději neměli vyjadřovat apod. Já zas věřím, že dobrá práce se ocení časem sama a že i ten největší prosťáček s deseti hrubkami ve větě může mít rád tenis a přispívat sem.
Reagovat
smazaný uživatel
Tož chlapi, chodím sem často, ale zatím jsem neměl proč zasahovat do diskuse, Matějův blog si pročítám a musím uznat, že tam nacházím informace, které často neznám, a jsem mu za to vděčný, pokud jde o tipy, tak 2 ze sedmi ní špatné číslo, pokud jich vyjde dost s odpovídajícím kurzem, nemluvím o tom, že z textu je skutečně patrno, že jde jen o šance kvalifikantek, kterých bylo celkem 12, pokud vím
Reagovat
smazaný uživatel
Prosim tě, člověče, vzpúamatuj se! Co to tady píšeš za totální hovadiny! Kdy a kde jsem napsal, že "jediný kdo tady rozumí tenisu" jsem já (notabene "několikrát")? Podobný kecy tady píše tak maximálně kolega Lopata. Vždyťt já ani přesně nevím, co si pod pojmem "rozumět tenisu" má člověk konkrétně představit. :-)

Za druhý, nenapsal jsem tehdy, že "jediný kdo tady píše rozbory" jsem já, nýbrž jsem v reakci na kritiku "suchopárných rozborů zápasů" (nebo něco podobného) napsal: "protože něco, co se dá nazvat rozborem zápasů, tady píšu hlavně já, nezbývá mi, než se ohradit". A ať se ti líbí, či nikoliv, to, že jsem tenkrát "rozbory" zápasů psal hlavně já, byla pravda.

Konečně, ale jo, ať si tenis má rád třeba i ten největší prosťáček, ale ať zároveň do diskuse přispívá jen tehdy, může-li být upřímně přesvědčen, že říká něco smysluplného. Konkrétní příklad: nevzpomínám si na jedinou věc, o kterou bychom byli ochuzeni, kdybys sem na tenisportál v životě nenapsal jediný příspěvek. A v mraku nekvalitních příspěvků se pak hůře hledají ty kvalitní. Toť vše.
Reagovat
smazaný uživatel
Kvalifikantek bylo 12, ale v prvním kole hrály dvě proti sobě, takže jich mohlo postoupit v nejlepším případě 11.
Reagovat
smazaný uživatel
Ten kdo se zastává lopaty je snad vetší trouba než lopata... Opravdu to je inteligence...
Reagovat
smazaný uživatel
Totální ztráta času. Poslední na co bych reagoval, je text z 12:47. Na další bych použil odpověď "blabla" a byl by klid.
Reagovat
spaniel
OK, ukonceme to. Beru Tvoje komentare, ale nelibi se mi Tve povysovani, a to ani kdyz je opodstatnene. At si lopata a kdokoliv jiny pisi co chteji krome vulgarit samozrejme.

Blabla
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist