Obhájce Almagro vyhrál dva zápasy během pár hodin

30. 7. 2011, 02:22
Aktuality 0
ATP GSTAAD - Tři ze čtyř semifinalistů klání z minulého týdne v Hamburku se do stejné fáze turnaje dostali i ve Gstaadu - Južnyj, Verdasco a obhájce titulu Nicolas Almagro, který dnes zvládl vyhrát dvě utkání. Kvarteto doplňuje Španěl Granollers, jenž vyřadil domácí nasazenou dvojku Wawrinku.
Nicolás Almagro

Pokud chtěl Nicolas Almagro postoupit do semifinále, musel dnes vyhrát dva zápasy. Španělský tenista však potvrdil formu a aniž by ztratil podání, postoupil do semifinále.

Almagro nejdříve nastoupil k duelu 2. kola s Finem Jarkkem Nieminenem, s nímž kvůli dešti odehrál ve čtvrtek jen 5 her. Souboj se nesl v duchu skvělých servisů, klíčové momenty ale lépe zvládl Španěl a nakonec zvítězil 7-6 6-3. Večer pak nastoupil proti krajanu Felicianu Lópezovi a když znovu předvedl skvělou jizdu především na podání, po dvou brejcích vyhrál 6-4 7-5.

Obhájce gstaadského titulu tak letos na antuce vyhrál už 32. ze 40 zápasů a přiblížil se šestému finále v sezoně. Stejně jako před týdnem v Hamburku si o něj zahraje s dalším Španělem Fernandem Verdaskem. Ten měl dnes nečekané trable s Francouzem Julienem Benneteauem, překvapení ale nedopustil a ve třetím setu už soupeři nedal šanci.

Třetím Španělem v semifinále je Marcel Granollers, pro něhož je to nejlepší výsledek sezony. Turnajová osmička si vyšlápla na domácího Stanislase Wawrinku, kterého Granollers porazil nečekaně hladce 6-3 6-2.

Švýcar tak ani letos neukončí čekání na prvního domácího vítěze od roku 2004, kdy ve Gstaadu triumfoval Federer.

"Stan je velmi dobrý hráč, je těžké ho porazit. On dnes udělal poměrně dost chyb, ale já odehrál slušné utkání s minimem chyb od základní čáry. Jsem tu od neděle a každý den se zlepšuju, takže jsem šťastný," komentoval pětadvacetiletý Granollers, jenž ve třech zápasech prohrál celkem jen 10 gamů.

Granollers je jediným ze čtyř semifinalistů, který se tak daleko nedostal i před týdnem v Hamburku. Španěl si totiž o finále zahraje s Rusem Michajlem Južným, jenž udolal ve třech setech Rakušana Haidera-Maurera.

- ATP 250 GSTAAD (Švýcarsko, antuka, 450.000 eur) -
páteční výsledky (29. 07. 2011)

Dvouhra - 2. kolo:
Almagro (1-Šp.) - Nieminen (Fin.) 7-6(3) 6-3

Dvouhra - čtvrtfinále:
Almagro (1-Šp.) - López (5-Šp.) 6-4 7-5
Granollers (8-Šp.) - Wawrinka (2-Švýc.) 6-3 6-2
Južnyj (3-Rus.) - Haider-Maurer (Rak.) 6-4 5-7 6-4
Verdasco (4-Šp.) - Benneteau (Fr.) 6-4 5-7 6-1

Semifinálové dvojice: Almagro - Verdasco, Južnyj - Granollers.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Čermák/Polášek (1-ČR/SR) - Giraldo/Souza (Kol./Braz.) 6-3 6-4
Peya/Kas (2-Rak./Něm.) - Gil/Rosol (Portug./ČR) 6-4 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist