O titul ze Cincinnati si zahrají Šarapovová a Jankovičová

21. 8. 2011, 11:59
Aktuality 4
WTA CINCINNATI - O titul z prestižního klání v Cincinnati si to rozdají bývalé světové jedničky Maria Šarapovová a Jelena Jankovičová. Ruska otočila vývoj semifinálového zápasu s krajankou a druhou hráčkou světa Věrou Zvonarevovou, Srbka si poradila s Němkou Andreou Petkovicovou.
Maria Šarapovová

Maria Šarapovová, aktuálně světová sedmička, jež se v pondělí posune na páté místo, setrvala v čele světového žebříčku 17 týdnů. Jeleně Jankovičové v současnosti patří 14. příčka, v čele žebříčku v minulosti strávila celkem 17 týdnů.

Čtyřiadvacetiletá Šarapovová v Cincinnati postoupila do semifinále bez ztráty setu a stejně na tom byla i její soupeřka Věra Zvonarevová. První vzájemný souboj po dvou letech začala lépe druhá hráčka světa Zvonarevová, po zisku první sady ale nastoupila Šarapovová a po dvou hodinách zvítězila 2-6 6-3 6-3.

Ruský duel byl ve znamení ztracených servisů, kterých bylo k vidění z 26 gamů hned polovina. Šestadvacetiletá Zvonarevová udělala 8 dvojchyb, vítězka ještě o jednu více. Šarapovová v celkově 10. vzájemném střetnutí posedmé vyhrála.

"U několika úderů v prvním setu jsem byla příliš pozdě, a když jsem měla šanci ji dostat pod tlak, udělala jsem nevynucenou chybu," komentovala Šarapovová. "Měla jsem pocit, že bych měla něco změnit - lépe se pohybovat a hrát více agresivněji," dodala.

"Myslím, že Maria začala trochu vlažněji a dělala dost chyb. Postupně ale začala hrát konzistentněji," řekla poražená Zvonarevová. "Ale z turnaje si beru pozitivní věci. Byla jsem v semifinále velkého turnaje, prohrála jsem až po těžkém zápase. Teď mám pár dní na to, abych se dobře připravila na US Open," plánuje tenistka, jež dosud grandslamový turnaj nevyhrála. ¨ "Celkově se cítím dobře, do New Yorku se těším."

Druhou finalistkou se stala Jankovičová, které začátek zápasu s Andreou Petkovicovou utekl a prohrávala 2-4. Postupně ale ze své hry odstranila zbytečné chyby a zvítězila 7-6 6-1.

Šarapovová se s Jankovičovou utká posedmé. Dosud vyhrála pětkrát, z toho ale dvakrát Srbka ještě během prvního setu vzdala. Jankovičová vyhrála pouze ve finále turnaje na trávě v Birminghamu v roce 2008. Naposledy se spolu utkaly předloni v Tokiu.

"Už docela dlouho jsem s Jelenou nehrála. Ze začátku to bude taková oťukávaná. Ale známe se dobře, už od juniorských turnajů, připravujeme se ve stejné tréninkové skupině na Floridě. Bude to velký zápas, i ona byla světovou jedničkou," řekla Šarapovová před finálovém duelem. Letos je ve čtvrtém finále, usilovat bude o druhý titul. Jankovičová čeká na titul od loňského března.

- WTA PREMIER 5 CINCINNATI (USA / Ohio, tv. povrch, 2.050.000 dolarů) -
sobotní výsledky (20. 08. 2011)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Šarapovová (4-Rus.) - Zvonarevová (2-Rus.) 2-6 6-3 6-3
Jankovičová (13-Srb.) - Petkovicová (9-Něm.) 7-6(4) 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
...... pro sama muzska ramena je tu mrtvo! Zadna tipovacka. Kde je VIS, Matej, kde je Sakal? "Maruska" v problemech, uz projela set a nikde nikdo! :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Máša by to měla otočit. Ne že bych ji za normálních okolností fandil, ale ta Jankovič je nepříjemná nejen svým tenisem, ale i chováním na kurtu.
Reagovat
smazaný uživatel
TB ve druhem Maria urvala, je to bojovnice......

A Klara porazila Penettu, jestlipak se alespon jednou za zapas - treba na zaver - usmala???
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist