O titul z Hamburku se utkají Almagro a Simon

23. 7. 2011, 19:55
Aktuality 17
ATP HAMBURK - Jeden z dvojice Nicolas Almagro a Gilles Simon si v Hamburku vylepší svou skvělou bilanci ve finálových zápasech. Španěl a Francouz si o titul z německého přístavního města zahrají poté, co úspěšně zvládli semifinále s Verdaskem, respektive Južným.
Nicolas Almagro

Nicolas Almagro si v dnešním semifinále poradil hladce 6-4 6-1 s krajanem Fernandem Verdaskem a postoupil již do pátého letošního finále. V Hamburku je už celkově 12. španělským finalistou.

"S tím co jsem dnes předvedl jsem velmi spokojený," pochvaloval si pětadvacetiletý Almagro. "Byl to tady můj nejlepší výkon. Jsem teď na dobrém bodě mé kariéry. Uvidíme, co se stane zítra, ale bude to určitě velký zápas."

Devátý hráč světa Almagro se i do svého 14. finále dostal na antuce. V neděli bude chtít otevřít druhou desítku titulů. Letos už vyhrál v Buenos Aires, Costa do Sauipe a Nice.

Zabránit mu dalším v triumfu bude chtít Gilles Simon, jenž dnes otočil duel s Michajlem Južným. Duel se zlomil za stavu 3-6 a 3-3 z pohledu Francouze, který pak získal šest gamů v řadě a rozhodl o svém vítězství.

Simon s Južným prohrál sedm vzájemných soubojů po sobě, prokletí zlomil až letos v Dubaji a dnes bilanci snížil už na 2-7. ""Byl to strašně těžký zápas. Michajl hrál na začátku velmi dobře, nedělal žádné chyby a já musel hodně běhat. Snažil jsem se bojovat na maximum, protože jsem neměl dojem, že bych hrál nějak špatně. V polovině druhé sady začal více chybovat a já byl schopný hrát pořád svoji hru," komentoval Simon.

Šestadvacetiletý Francouz hrál ve finále dosud destkrát a jen dvakrát v něm prohrál. "Ve finále mám výbornou bilanci a zítra se ji pokusím ještě vylepšit. Bude to zajímavý zápas," těší se Simon, který má tři z pěti titulů z antuky.

- ATP 500 HAMBURK (Německo, antuka, 1.115.000 eur) -
páteční výsledky (22. 07. 2011)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Almagro (3-Šp.) - Verdasco (8-Šp.) 6-4 6-1
Simon (5-Fr.) - Južnyj (4-Rus.) 3-6 6-3 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

17
Přidat komentář
smazaný uživatel
cely zapas jsem videl, simon dokazal vratit temer vsechno a almagro si s tim nevedel vubec rady.. kdyz to slo do treti sady, veril jsem ze to almagro otoci jenze uz po prvnim gemu bylo vse pase. simon ho uz k nicemu vaznejsiomu nepustil a zaslozene vyhral
Reagovat
smazaný uživatel
no simon nema sancu nad almagrom na antuket...ake chovanie si mal namysli?
Reagovat
smazaný uživatel
Asi to, že sa teší ako blázon zo súperových chýb akoby práve urobil tweener, alebo čo. Dnes za stavu 5:4, 30:15 pre Almagra, Verdasco na podaní - Verdasco celú výmenu tlačil Almagro 4 metre za baseline a Verdasco v snahe zahrať dropshot trafil pásku, Almagro sa tešil naozaj ako po víťazstve :-))

Apropo, Almagro. Hráč, ktorý má výborný forhend, výborný bekhend, vie zaútočiť a predsa sa drží v obrane a úspechy vlastne okrem antuky NEMÁ. Aj servis má vcelku kvalitný.

A je zaujímavé, že kým minulý rok musel mať hráč v Top 10 nahraných aspoň 3000 bodov, dnes je hranica zhruba 2000. A aj preto tam vidíme Monfilsa, Berdycha, Fisha či Roddicka.
Reagovat
smazaný uživatel
Neodvážil bych se napsat, že se Almagro drží v obraně..myslím, že i dnes ukázal dost winnerů. Má tu obranu i útok vcelku vyvážený.

Proč nemá úspěchy jinde, než na antuce? Protože na rychlejším povrchu se nestíhá tak dobře připravit a poskládat k úderům a pak z toho pramení víc nevynucených chyb.
Reagovat
Jersey
to jak v tom zápase řval out kdykoliv míč letěl mimo kurt, a nebo ty jeho suverénní a provokativní gesta k mayerovi
Reagovat
smazaný uživatel
Ja viem prečo nemá úspechy inde ako na antuke :) A napísal som, že vie zaútočiť. Len to nerobí tak často ako by mal. Škoda preňho.
Reagovat
smazaný uživatel
zapas Almagra s Nandem jsem nevidela, ale mam dotaz, jak to myslis s temi body? Jak bys sestavil zebricek, aby ses tech "naplavenin" typu Tomase, Monfilse....atd. zbavil? Takze 7. az 10. misto - zadny hrac a pak uz by do zebricku smeli? Myslela jsem, ze zebricek je vyjadrenim poradi hracu podle ziskanych bodu, ale klidne me oprav. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Haha, necháme tam medzeru, dobre ? :-))) Len som poukázal na fakt, že minulý rok bolo ťažšie byť v prvej desiatke ako tento - čo sa bodov týka. Pretože 2000 bodov za rok je podľa mňa málo na topku, ergo prvých 10.
Reagovat
smazaný uživatel
a ja jsem jen poukazala na fakt, ze nikdo vic bodu nez tebou jmenovani hraci zatim neziskal, proto jsou na svych mistech opravnene. :-)

K Almagrovi - souhlasim, chova se neprijemne. Vsimla jsem si, ze kdyz spolu hraji Spanele, rivalita samozrejme je, ale jsou k sobe nebyvale korektni, vidime omluvna gesta i za nejaky "hnusny" prohoz nebo zahrani "do tela"..... nebo to dela kazdy a jen si je idealizuju, protoze jich je ve spicce tolik. Kazdopadne u Almagra jsem nic takovyho nevidela nikdy ani naznakem! Chovani ma hrozny a vubec ho nemam rada. Dneska o nem ale moc nepochybuju, ma paradni fazonu .....:-(
Reagovat
smazaný uživatel
Sojko, jestli to dobře chápu, tak tys nic takového neviděla u Almagra ani když hrál s jiným Španělem?
Reagovat
mopall
https://www.tipsport.cz/webtip-sandbox/ViewUsersTicketAction.do?idu=-69753948814&idb=-1&hash=p7SqGUFWi7YDQ2F%2BgiH3SYIMECI%3D
Reagovat
smazaný uživatel
rozumis mi dobre, proste celkem trapne "pestickuje" i na krajany, u tech ostatnich citim takovou nejakou zdrzenlivost a pospolitost, prestoze se samozrejme herne nijak nesetreji. Ale asi jsem moc romanticka.... jestli mas v zasobe prihodu, kdy byl na nekoho mily, laskavy a ohleduplny, sem s ni, ja ji zatim prosvihla. Jo a kvuli "zachovani" zvejkaci kosti nenadrzovat! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
:-)) já z něj určitě nechci dělat prototyp "jemného muže" tenisových kurtů :-)), ale včera, co si pamatuju se Verdaskovi 2x docela výrazně omlouval za nikterak extrémní prasátka. A to, že si zapěstičkoval v ten rozhodující okamžik (jak zmiňoval rfever)..tu výměnu si vyběhal, získal setboly, kdo by se spontánně nezaradoval..?
Taky si vzpomínám na turnaj Acapulco 09, kde jsem ho viděl snad ve všech zápasech a měl docela dost okamžiků, kdy přiznal soupeři sporný míček, aniž by musel rozhodčí z empajru :-)). Ale to už je dlouho, třeba se změnil.
Dnes bych na něj mohl vsadit můj oblíbený aportovací balónek (pískací) :-)).
Reagovat
smazaný uživatel
jsem asi z jinyho sveta, protoze omluvu za prasatko a priznani balonu povazuju za naprostou samozrejmost. Ale jo, jeste, ze tak! A vsadit muzes dneska zrejme i boudu.... :-))

Momentalne mi ale vrasky dela neco uplne jinyho! ;-) Mardy naznacuje jakysi pripraveny takticky zamer, tak se trapim, ze bude zkracovat a variovat - to by pak byl chudak John na rucnik! Mimochodem, vcera to nebylo jen o servisu, John se blyskl nekolika paradnimi prohozy, returny i slusnymi zasahy u site. A hlavne se neslozil z prohry TB. Ale je fakt, ze se z jeho vyhry naopak "slozil" Muller, vyplodil hned v uvodu tretiho setu dost neuveritelnych chyb a dalsi ze ztraty jistoty pridaval.
Reagovat
smazaný uživatel
No včera jsem vyššího Gyllenhaalova brášku bohužel neviděl :-)), už jsem musel hlídat venku :-/. Ale podle statistik (:-D) měl na servisu trošku pomalejší rozjezd.
Každopádně..zatím se netrap, Fišák možná jen cení zuby a chce ze sebe udělat už před zápasem Mardyho Sharka ;-). Nejsem si moc jistej, jestli bude schopnej tak kvalitně variovat, aby neuškodil spíš sám sobě. Taky je otázka, jestli mu John dá při svym servisu vůbec dostatek šancí na nějaký chytrý mix úderů.
Reagovat
smazaný uživatel
Kolečko psího salámu na Johna! :-)
Reagovat
Jersey
budu fandit simonovi,mám ho rád a rozhodně radši než almagra, on je zmmmrdeček,a potvrdil mi to chováním v zápase s mayerem, takže Gille Good Luck!! ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist