O titul z Buenos Aires se utkají Ferrer a Fognini

16. 2. 2014, 10:39
Aktuality 16
ATP BUENOS AIRES - O titul z Buenos Aires si zahrají oba největší favorité. David Ferrer, který se pokusí ukončit finálové prokletí z loňské sezony a v Argentině zaútočí na hattrick, a rozjetý Fabio Fognini. Ital neprohrál už 10 zápasů v řadě a ve finále nechybí už na pátém antukovém turnaji po sobě.
Fabio Fognini

Fabio Fognini je na antuce téměř k neporažení. Loni v létě získal své první tituly ve Stuttgartu a Hamburku, minulý týden triumfoval ve Viňa del Mar a předtím v Argentině pomohl Italům k postupu do čtvrtfinále Davisova poháru.

Jedinou porážku z posledních 23 zápasů šestadvacetiletý Ital utrpěl koncem loňského července ve finále turnaje v chorvatském Umagu, kde nestačil na Tommyho Robreda. A právě se španělským tenistou se v sobotu střetl v semifinále turnaje v Buenos Aires, kde mu porážku oplatil.

Fognini sice prohrával už 3-6 a 3-5 a byl dva míčky od vyřazení, o pět let staršího soupeře ale k mečbolu nepustil, získal pět gamů v řadě a nakonec vítěze turnaje z roku 2009 porazil 3-6 7-5 6-3. Svou neporazitelnost tak prodloužil už na 10 utkání a bilanci s Robredem vyrovnal na 4-4. Na antuce Španěla porazil až na pátý pokus.

Italský tenista má od loňského Roland Garros na antuce vynikající bilanci 23 výher a 1 porážky a už na pátém antukovém turnaji v řadě postoupil do finále. Celkově se do něj dostal posedmé v kariéře a pokud získá 4. titul, posune se ve světovém žebříčku o jednu příčku na 13. místo před Isnera. Tím by znovu vylepšil své maximum.

V nedělním finále však na Fogniniho čeká nejvýše nasazený David Ferrer, se kterým prohrál všech šest vzájemných zápasů včetně loňského čtvrtfinále v Buenos Aires, kdy uhrál jen tři hry. Španěl je navíc dvojnásobným obhájcem titulu, v Argentině neprohrál už 14 zápasů po sobě a čtvrtý rok v řadě postoupil do finále.

Pátý hráč světa Ferrer v sobotním semifinále porazil 6-4 6-2 krajana a šampiona z roku 2011 Nicoláse Almagra, kterého přehrál i v 15. vzájemném utkání.

V neděli proti Fogninimu bude chtít ukončit sérii šesti finálových porážek, které utrpěl během loňské sezony. V celkově 43. finále zaútočí na svou 21. trofej.

Finalista loňského Roland Garros Ferrer může už potřetí v kariéře vyhrát jeden turnaj tři roky po sobě. V sezonách 2010 až 2012 se mu to povedlo v mexickém Acapulku, v letech 2011 až 2013 v novozélandském Aucklandu.

- ATP 250 BUENOS AIRES -
(Argentina, antuka, 567.760 dolarů)
sobotní výsledky (15. 02. 2014)
Dvouhra - semifinále:
Ferrer (1-Šp.) - Almagro (4-Šp.) 6-4 6-2
Fognini (2-It.) - Robredo (3-Šp.) 3-6 7-5 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

16
Přidat komentář
smazaný uživatel
krasna radost na zaver, presvedcive vitezstvi...Fognini zas pekne vystavene scenky, ocenuji.. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
a prijemny, rodinny ceremonial s pozornymi a uznalymi divaky, skoda, ze jsem rozumela jen jedine dve slova: David Nalbandian... :-))
Reagovat
smazaný uživatel
nahledla jsem a vim, vsichni jsme vyrostli na cihle... drina, drina, drina.. setik doma, tak vytrvej, dik! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
13 stupňů východně: Hot Bird 13B
Supertennis HD - frekvence 12476 MHz, symbolrate 29900, polarizace H, modulace DVB-S2 8PSK, FEC 3/4
Reagovat
Fandina
Držím palce ... go go go!!!
Reagovat
smazaný uživatel
...je mi jedno jak...treba na tri i po peti hodinach...ale moc prosim vyhraj;) Hodne stesti a Vamos hombrito ferrerito;)
Reagovat
Sonja
http://www.atpworldtour.com/posting/2014/6932/mds.pdf
Reagovat
rychlej
docela mu to jde teďka, ale jinak je to pro mne silně nesymoš labilos, by měl brát prášky co jsem viděl
Reagovat
smazaný uživatel
vamos! :-)
Reagovat
gigin
Reagovat
babolat.cz
Fabio je talent,škoda jeho nedisciplinovanosti a psychické labilitě. Doufám, že to finále dá.
Reagovat
slacker
Kozisek uz zase podelal ceskou stafetu an olympiade. Hlavne ze vvykopli z reprezentace Martina Koukla a tuhle smiru si tam nechavaji
Reagovat
smazaný uživatel
jiste, petatricetilety Martin si do Soci odskoci z nejakeho sveho kempu pro zlato... :-)
Reagovat
slacker
Na 50Km uz zlaty byl. Ze jezdi ted jen laufy z neho chcipaka pro reprezentaci nedela. Kozisek byla je vzdy sazka na jistotu propadaku
Reagovat
smazaný uživatel
byl, pred 11 lety, ale uz jsem doma, ty sis vsadil a nedal jsi na jistotu.. :-)
Reagovat
slacker
Asi to tu malo ctes abys znama muj nazor na sportovni sazky a sazkare :-)) Gambleri a mafie
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist