O titul v Johannesburgu se utkají Francouzi Tsonga a Chardy

7. 2. 2009, 16:54
Aktuality 3
ATP JOHANNESBURG - Podnik v jihoafrickém Johannesburgu ovládli tenisté Francie. O titul si v neděli zahraje turnajová jednička Tsonga a Chardy, který dnes udolal druhého nasazeného Španěla Davida Ferrera.
Jo-Wilfried Tsonga

Turnaj se do jihoafrického Johannesburgu, kde v minulosti triumfoval mj. Pat Cash nebo Tim Gullikson, vrátil po 13 letech a vůbec poprvé ho vyhraje tenista z Francie.

Nejprve pátý nasazený Jeremy Chardy ve svém premiérovém semifinále na okruhu ATP zaskočil turnajovou dvojku Davida Ferrera. Úvodní sadu sice prohrál hladce 1-6, v druhém setu však odvrátil tři mečboly a nakonec utkání ve dvou zkrácených hrách otočil.

O první titul si jednadvacetiletý Francouz zahraje s o dva roky starším krajanem Jo-Wilfriedem Tsongou. Známější z dvojice francouzských tenistů v Johannesburgu potvrzuje roli turnajové jedničky, když v cestě do finále neztratil ani set. V dnešním semifinále porazil Portugalce Frederica Gila 6-3 6-4.

Tsonga, finalista loňského Australian Open, může získat první titul pod širým nebem. Loni triumfoval v halách v Bangkoku a Paříži. Vítěz si z Afriky odveze šek na 79.000 dolarů a v žebříčku si polepší o 250 bodů.

- ATP 250 JOHANNESBURG (Jihoafrická republika, tv. povrch, 500.000 dolarů) -
sobotní výsledky

Dvouhra - semifinále:
Chardy (5-Fr.) - Ferrer (2-Šp.) 1-6 7-6(9) 7-6(4)
Tsonga (1-Fr.) - Gil (Portug.) 6-3 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ferrer letoš ještě neuspěl v tajbrejku. Bilance 0:7.. Pořád není v dobré psychické pohodě.
Reagovat
smazaný uživatel
No je to děsný:-( Asi je zamilovanej, nebo co.
Reagovat
smazaný uživatel
To zas David pěkně po...l. To snad není možný:-(.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist