O titul v Cincinnati se utkají nejlepší tenisté světa Federer a Djokovič

19. 8. 2012, 09:57
Aktuality 49
ATP CINCINNATI - Dva nejlepší tenisté současnosti Roger Federer a Novak Djokovič se poprvé v této sezony utkají ve finálovém souboji. Švýcar může turnaj v Cincinnati vyhrát už popáté a získat tak rekordní 21. titul z Masters, Srb má v Ohiu čtvrtou šanci triumfovat poprvé.
Novak Djokovič

Roger Federer hrál v 15. semifinále z posledních 16 turnajů s krajenem Stanislasem Wawrinkou, na kterého se mu daří. I v Cincinnati vyhrál slavnější ze Švýcarů: jednatřicetiletý Federer o čtyři roky mladšího kamaráda porazil 7-6 6-1 a bilanci vzájemných zápasů na okruhu ATP vylepšil už na 11-1.

Federer v prvním setu nevyužil žádný ze sedmi brejkbolů a rozhodl tak až v tie-breaku. Servis Wawrinkovi sebral až v sedmé a deváté hře druhé sady. 

Sedmnáctinásobný grandslamový šampion tak postoupil do finále, aniž by ve čtyřech odehraných zápasech ztratil podání. "Jsem rád za to, jak jsem hrál. Možná jsem mohl ještě lépe podávat, abych měl trochu méně problémů při svém servisu. Musel jsem odvrátit několik brejkbolů, ale celkově jsem spokojený," komentoval Federer, který útočí na šestý letošní a celkově 76. titul.

Novak Djokovič v semifinále zdolal Argentince Juana Martína del Potra 6-3 6-2 a oplatil mu porážku z utkání o bronz na olympijských hrách v Londýně.

Světová jednička Federer si v Cincinnati zahraje již o pátý titul. S Djokovičem si zopakuje finálový souboj z roku 2009, kdy soupeře porazil ve dvou setech. Rodák z Basileje v Ohiu triumfoval také v letech 2005, 2007 a 2010.

Pětadvacetiletého Srba na turnaji v Cincinnati čeká už čtvrté finále, na titul však bývalá světová jednička stále čeká. Kromě porážky s Federerem v roce 2009 Djokovič loni a před čtyřmi lety nestačil také na Brita Andyho Murrayho.

Federer bude usilovat o celkově 21. titul z prestižních turnajů Masters 1000, čímž by vyrovnal nejlepší počin Rafaela Nadala. S Djokovičem má Švýcar bilanci 15-12, od začátku loňské sezony však vyhrál jen dva ze šesti souboj (ani jeden na hardu). Poslední souboj - v semifinále letošního Wimbledonu - vyhrál Švýcar 3-1 na sety.

"Snažit se dostat do kurtu a proměňovat své šance. To je to, co mi v posledních letech pomáhalo," plánuje Djokovič. "Samozřejmě, že někdy to funguje a někdy ne, ale v posledních dvou týdnech mi to pomáhalo a jsem za to rád," dodal Srb.

- ATP MASTERS 1000 CINCINNATI -
(USA / Ohio, tv. povrch, 2.825.280 dolarů)
sobotní výsledky (18. 08. 2012)

Dvouhra - semifinále:
Federer (1-Švýc.) - Wawrinka (Švýc.) 7-6(4) 6-3
Djokovič (2-Srb.) - Del Potro (6-Arg.) 6-3 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

49
Přidat komentář
Sonja
nebudu nic předstírat, dnešní výkon (a zvlášť v 1. setu, samozřejmě) mě hodně zklamal...Pravděpodobně bys prohrál, i kdybys hrál lépe, ale mně vadil ten přístup, to, že ses ani nesnažil...V 2. setu jsi se sice začal snažit, ale to už měl Federer výraznou psychickou převahu a šance na zvrat byla téměř nulová.
Nevím, co to je v tvém osobním životě, co ti dělá starosti, ale moc si přeju, aby se to co nejdřív vyřešilo. Protože proti těm nejlepším nemůžeš hrát na půl plynu, nemůžeš si dovolit nekoncentrovat se, vypouštět...pokud chceš vyhrát:-(:-)
No nic, teď si po tom náročném programu hlavně pořádně odpočiň...a odpočinu si i já od nervů:-(:-D...idemo dalje!!:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas som nevidel, pozrel som si Highlights, zdalo sa mi, akoby Djokovič postrádal agresiu a švih v úderoch..Každopádne by som dnešný zápas nepreceňoval. Často sa píše, že Roger neponúkol súperovi breakball, no v druhom sete to platilo pre oboch. Ten prvý je už aj podľa výsledku úlet, vychádzal by som preto zo setu č. 2, ktorý Nole prehral o jeden fiftín.

To, že dnešný zápas rozdelil karty, tak ako rozdelil sa v konečnom dôsledku môže Djokovičovi veľmi hodiť. To Federer bude ten, čo bude musieť. Víťazstvom v Cincinnati sa dostal do úlohy, kedy bude vstupovať na kurt s vedomím, že "má čo stratiť a čaká sa výhra"..Djokovič to má rád naopak...

Vo Wimby to bolo presne naopak.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak to bude bodově? Jinak obrovská gratulačka mladému, nadějnému starochovi!
Reagovat
smazaný uživatel
TAkže Rožérovi teď stačí na US open udělat čtvrtfinále a jednička bude dál a 300 týdnů je doma.
Reagovat
Pe3k
Opravdu? To by bylo super, až na to, že US open bude jeho 18 grandslamový titul :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jednička bude i kdyby na US nestartoval, ale protože ho vyhraje tak bude vést jednoznačně
Reagovat
UnrealTom
come on Roger !!!
Reagovat
Heather_Fedex
blahopreji. hodne pozitivni vzpruha pred us open. nole ma evidentne nejaky psychicky problem....
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, na druhou stranu ve druhým setu už hrál víceméně na úrovni kvality, kterou se prezentuje po celou sezonu a stejně mu to k zisku setu nestačilo, takže je to ve výsledku jedno.
Reagovat
J.M.
Já bych to vzhledem k US Open moc nepřeceňoval. DecoTurf v New Yorku bude o trochu pomalejší než v Cincinnati, bude se hrát na tři vítězné sety, takže bude víc takových výměn, jaké byly k vidění teď ve druhém setu, dlouhých, náročných, větší nápor fyzický i psychický, víc prostoru k chybám, a to není pro Federera ideální. Jemu se (skoro) vždycky v Cincinnati takhle daří, protože to jsou ideální podmínky pro ten jeho umělecký, bezchybný styl, pár ran a konec, náběhy na síť, voleje... Ten závěr 2. setu naznačil, jak by jejich souboj mohl vypadat na US Open.
Reagovat
Heather_Fedex
a na us open se rogerovi nedari? dyt tam taky 5-krat triumfoval ;) tenhle turnaj byl pripravou na us open a vyhrou na nem se urcite zaradil mezi favorite na zisk titulu v ny. loni hral ve flashing meadows velmi dobre a to nemel zdaleka tak dobrou pripravu jako letos
Reagovat
smazaný uživatel
gratulacia Rogerovi, je to tenisovy kral :)
Reagovat
Pe3k
76 titul, upevnění pozice světové jedničky, rekordní atp masters 1000, sebevědomí před US Open. Just the greatest of all times :)
Reagovat
smazaný uživatel
Petříku, to jsou obvyklé plky Rožérových fanoušků, úplně o ničem. Např. Connors má 109 titulů, v jeho době turnaje Masters ještě neexistovaly. Jak pak chceš určit nejúspěšnějšího tenistu historie?
Reagovat
Pe3k
Neplakej Brožíku a našteluj si svůj satelit na pozitivní frekvenci.
Reagovat
J.M.
No to byl nervák. Ale jsem rád, že ten závěr Federer ustál psychicky. Ve třetím setu už by dost možná odešel.
Reagovat
Bolomsson
Nááádhera....Roger si to zasloužil, celý turnaj hrál excelentně!!! Bravo!!!
Reagovat
anajka
Super,ďalšia "tisícka" je doma.
Reagovat
smazaný uživatel
:)))) demolice
Reagovat
Bolomsson
Tak se mi to líbí, že dostane kanára Nole, to bych nevěřil ani v tom nejdivočejším snu:-)...jen tak dále Rogere!!!
Reagovat
Malda
Proboha co se tam událo? Já venku potřeboval něco dodělat na pergole, tak jsem čekal, že k tomu přijdu za stavu cca 2:2 a on kanár. No pane jo! :D
Reagovat
Malda
Na tom psych. stavu Novaka asi opravdu bude něco pravdy. Jinak si kanára za 20min. a 4 dvouchyby neumím moc vysvětlit.
Reagovat
smazaný uživatel
Kanár. To snad není možný. Starej pes je letos samý překvapení
Reagovat
smazaný uživatel
To vypadá na rekordní set. 6:0 za 20 minut.
Djokovič je ale celkem dost mimo, jako by si snad přivsadil..
Reagovat
Heather_Fedex
tak to je sila
Reagovat
smazaný uživatel
nemá někdo odkaz prosím na zápas fedex /nole,
děkuji.
Reagovat
Bolomsson
http://www8.livetv.ru/webplayer2.php?t=ilive&c=38839&lang=de&eid=131237&lid=73201&ci=101&si=4
Reagovat
woody
http://www.sportlemon.tv/v-4/2/164/v-436537.html
Reagovat
smazaný uživatel
Nemáte fandu?
Reagovat
smazaný uživatel
Fanda na Skylinku je na stejné úrovni jako všechny programy ČT, STV, Nova, Prima, je to neplacený program (za celý balík se bude podle nových podmínek platit 29 Kč měsíčně). Problém je jen ten zoufalý obraz. Divím se, že v roce 2012 v době velkého rozmachu HD vysílání může někdo rozjet takovou mazanici.
Reagovat
dadaft
já mám Fandu s velmi dobrým obrazem na to, že je to SD. s mnohem lepším než většina SD kanálů.

zato Eurosport, to je tragédie. u jedničky mám dokonce naprosto zdeformovaný zvuk, výšky jsou uřezané a na středech hnus. dokonce mám otočený levý a pravý kanál, takže když tenista běží vlevo, zvuk jde z prava. už jsem dokonce musel vytáhnout své staré hifi-udělátko a když se dívám na Eurosport 1, tak si zvuk přepínám na reverse. ((
psal jsem do čerské verze Eurosportu - ani se neobtěžovali odpovědět.
ptal jsem se o2 - prý všechno zkontrolovali a neví, proč to tak je. když jsem se zeptal, kdy bude ES v HD, řekli mně - nevíme. na zákazníky serou.
už toho mám plné zuby a přecházím k někomu jinému...
Reagovat
smazaný uživatel
To přehození zvuku je zvláštní. Osobně bych to řešil jednoduchou změnou nastavení v menu, základní nastavení na stereo se snad dá u všech přijímačů přepnout na mono.
Reagovat
dadaft
ale já nechci mono. chci stereo. amíci moc zvuk neumí, ale když ho dělá třeba BBC, tak je to jako bych tam byl...
Reagovat
smazaný uživatel
EU1,EU2,jsou na skylinku v HD a naprosto korektním zvukem,bohužel placené.
Reagovat
woody
s Djokovicem musi neco byt, nepohybuje se, dela dvojchyby, tam nebude něco ok...
Reagovat
Denis92
moze hrat Djokovic horsie? kazdopadne dufam ze Roger bude pokracovat v dobrom tempe a sfukne djokovica..COME ON ROGER!
Reagovat
smazaný uživatel
Federer dominuje
Reagovat
smazaný uživatel
Absolutní tenis z rakety Federerovy:))
Reagovat
Pe3k
Pšššt. To tady nemůžeš psát. Vyřítí se banda zdejších "odborníků", kteří ti vysvětlí, že to je vlastně Djokovic kdo dominuje (ROFL).
Reagovat
smazaný uživatel
On ale myslel v zápase ty hňupe :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tohle je nádhera,fantazie,chlapci,Federer je unikát v tom,že je to umělec,hraje neuvěřitelně s citem,lehce,tvořivě a geniálně,v tom je naprosto jedinečný a nenahraditelný
Reagovat
smazaný uživatel
O titul v Cincinnati se utká nejlepší tenista všech dob Rožér Federer a v součastnosti druhý hráč světa Djokovič

tak je to správně! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
presne tak mas uplnu pravdu...
Reagovat
woody
Nejlepší tenista všech dob nesmí mít zápornou bilanci utkání se svým nejvetším rivalem a to i na GS!
Reagovat
a.magerova
A není to jedno ... nadpis je v současné chvíli správný a kdo je jak nejlepší se uvidí až po letech, zbytečně tady ještě víc popudíš lidi proti Rogerovi !!!
Reagovat
Stan_Borowitz
ale může... vzájemná bilance s tím vůbec nesouvisí. Ale ten titul "nejlepší v historii" patří více hráčům, nejen Federerovi.
Reagovat
Tominoo
Nema niekto zostih zapasu - Djokovic - Del potro?... dakujem pekne
Reagovat
Sonja
Reagovat
Padme
jednatřicetiletý Federer o čtyři roky mladšího kamaráda porazil 7-6 6-1. Chyba: porazil 7-6 6-3
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist