O titul se v Dauhá popere Venus se Zvonarevovou

8. 11. 2008, 18:23
Aktuality 25
Devátá hráčka světa Věra Zvonarevová se přiblížila největšímu úspěchu své dosavadní kariéry. Ruská tenistka vyhrála na Turnaji mistryň i svůj čtvrtý zápas; v semifinále prestižního podniku porazila krajanku Jelenu Dementěvovou 7-6 3-6 6-3. O titul si ve finále zahraje s Venus Williamsovou, která si rovněž ve třech setech poradila s Jelenou Jankovičovou.
Věra Zvonarevová

Věra Zvonarevová má na svém kontě zatím jen sedm turnajových prvenství z menších podniků včetně letošního ECM Prague Open. Zítra si může připsat ten nejcennější titul v Dauhá, kde stále zůstává bez porážky.

O prodloužení vítězné série na čtyři zápasy rozhodla v dnešním duelu s Jelenou Dementěvovou, trvajícím 141 minut. Nejvyrovnanější byl hned úvodní set, ve kterém si obě soupeřky čtyřikrát vzájemně sebraly podání. Dementěvová mohla za stavu 5-4 a 6-5 získat první sadu pro sebe, servis si ale neudržela a sada tak dospěla do tie-breaku. I v něm byla blízko výhře v úvodní sadě, Zvonarevová ale setbol odvrátila a zvítězila ve zkrácené hře 9-7.

Ve druhém setu si vítězka Bílé skupiny výrazně zhoršila úspěšnost podání, které jí Dementěvová dokázala hned v úvodu prorazit, a když Zvonarevová nevyužila svůj jediný brejkbol, muselo se rozhodnout ve třetí sadě. V něm Zvonarevová obrat v utkání nepřipustila. Za stavu 4-2 sice soupeřce dovolila vrátit se do zápasu, vzápětí ale Dementěvové podruhé v setu sebrala podání a zápas už při svém servisu dotáhla do vítězného konce.

Williamsové se povedla odplata
Na více než dvě hodiny se natáhlo i druhé dnešní semifinále, v němž proti sobě nastoupily Venus Williamsová a světová jednička Jelena Jankovičová.

Souboj v Dauhá byl už jejich třetí, který v této sezoně sehrály. V obou předchozích zvítězila Jankovičová, která pokaždé prohrála první set a zápas poté otočila. Dnešní duel se vyvíjel podobně. Venus Williamsová v úvodní sadě sebrala třikrát podání své soupeřky, kterou v minulých dnech trápily zdravotní komplikace, a první set vyhrála 6-2.

Američanka ani na začátku druhého setu nepolevila a hned v úvodním gamu si vypracovala tři brejkboly. Jankovičová ale všechny odvrátila a to jako by ji povzbudilo. Začala se prosazovat při podání své soupeřky, které třikrát prolomila, a druhou sadu získala v poměru 6-2.

Venus Williamsová ovšem podobný průběh jako v posledních dvou vzájemných zápasech nedovolila. V úvodu rozhodujícího setu sebrala Jankovičové podání a když za stavu 3-2 odvrátila pět brejkbolů Jankovičové, bylo o osudu zápasu rozhodnuto. Srbské tenistce prolomila servis ještě jednou a po výsledku 2-6 6-2 6-3 postoupila do finále.

Výsledky - Dauhá:

Dvouhra - semifinále:
Zvonarevová (Rus.) - Dementěvová (Rus.) 7:6 (9:7), 3:6, 6:3, V. Williamsová (USA) - Jankovičová (Srb.) 6:2, 2:6, 6:3.

Komentáře

25
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak finále si zahrajou hráčky, které jsou na žebříčku nejníže ze všech účastnic :-). Jedičku bolely záda, tak jen semi..dvojka se sesypala po prvním setu na turnaji a pak už jen bída...trojka odstoupila.. Právě odstoupení Sereny turnaji hodně ublížilo.
Reagovat
skott
Zajimavy paradox, ale nikdo dalsi krome Sereny na turnaji nezaril, takze by to mohl byt nejlepsi zapas.
Reagovat
skott
A bolava zada? Ty uz jsi jako pan Sanchez, je to takovy kolorit, nikoho to uz nevzrusuje...
Reagovat
smazaný uživatel
Mě to také nevzrušuje :-) ale ty její problémy přišly ve chvíli, kdy určitě nepotřebovala rozhodit soupeřku simulováním a následnou přestávku na ošetření. Její pohyb byl podle mě trochu limitovaný.
Reagovat
smazaný uživatel
To byl teda závěr. Několikrát ani jedna nebyla schopna dát vítězný úder a ten velmi důležitý bod získala Venus přes prase.
Reagovat
skott
Tohle, ze je svetova jednicka?Takove splachnuti jako v prvnim setu se hned tak nevidi.Venus vyborne hrala Jankovic do forehandu a skvele odvracela brejky ve tretmi setu.Opet tradicni konec v semifinale, Jankovic na vic nema, neni schopna vyhrat ani Miami nebo IW natoz pak Masters!
Reagovat
smazaný uživatel
Zbytečně mnoho emocí. Moc nescházelo a Jankovič by finále hrála. V utkáních dvou vyrovnaných tenistů rozhodují maličkosti. Počkej na příští rok, jen aby Jelena nezačala vyhrávat i ty nejdůležitější turnaje, když jí tohle pořád vyčítáš.
Reagovat
smazaný uživatel
Dementová jasně vyhrála nad všema v elegantnosti bombarďáků. Asi jí už poradili, že ty šedivý s délkou skoro ke kolenům nejsou moc vhodné.
Zvonarevka šla, ovšem její vystupování je tragédie. Oblečení nevalné, směšná kšiltovka, trapná gesta a ještě se tam občas svíjí jak had.
Reagovat
skott
to je zase blabol, ty myslis, ze si Lena obleceni vybira nebo co?Yonex ma dlouhodobe nejhorsi hadry, za to ona nemuze.
Reagovat
smazaný uživatel
no me se libili ty saty jak mela na AO ty ruzovy se povedli:-)a zas tak hrozny to neni!!
Reagovat
smazaný uživatel
Blábol bude na tvé straně. Asi si vybírat může, když tyhle bombarďáky elegantní jsou. Narozdíl od těch šedivých, co natáhla před pár měsíci. K šatům jsem nepsal ani slovo.
Reagovat
skott
Nevim uz presne jake saty mela na AO, ale myslim ze to byla verze kterou ma (mela) ted Turnaji Mistryn a ty jsou jedny z mala povedenych od Yonexu.Ale nejhorsi je kdyz hraje v triku a kratasech, to se k ni vubec nehodi.Podle me by nejlip vypadala u Nike, treba jako Danka Hantuchova.
Reagovat
smazaný uživatel
Pravda, ty její šaty často nejsou moc vychytaný, divný střih. Vůbec nejlepší u tenistky je bílé tílko, bílý hadřík jako sukně, bílé bombarďáky. Rád se podívám.
Reagovat
skott
Vyhrala hracka s lepsi formou, Vera hraje pomerne jednoduchy tenis bez vyraznejsi zbrane a v Doha k tomu pridava silnou psychickou odolnost.Vyhrala dalsi trisetovy zapas a zaslouzene postoupila do sveho prozatim nejvetsiho finale kariery.Lena opet selhala v dulezitych momentech, tie break prvniho setu ji staly jeji predvidatelne stopbally, ktere Vera bez problemu dobihala a celkove na me Lena pusobila trosku unavenym dojmem.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím jak to fandění máš nastaveno (všem skoro stejně?), ale mně výsledek radost udělal. Žirafu ve špičce mít nemusím. Natož na #2. Mohlo to ale dopadnout úplně jinak, v tajbrejku ztratila velký náskok, při setbolu stačil jeden dobrý míč, aby do 2. setu šla s jasnou psychickou výhodou Jelena.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty její pohledy a výkřiky směrem k mamičce, když se nedaří, mě šokujou. Žirafa se chová jako šestnáctiletá začínající hráčka. Bez její přítomnosti hrát neumí?
Reagovat
skott
Jeste nedavno si tu psal jak je ti Vera odporna a ted si rad ze vyhrala?Lena se uz drzi ve spicce 9let nepretrzite, je to nejspolehlivejsi hracka na okruhu.Ale zase ukazala proc nevyhrava grandslamy, vedla 4-1 v prvnim setu, dvakrat podavala na jeho ziskani, mela setbol v tie breaku...ve tretim setu se zase nechala brejknout kvuli dvema dvojchybam v rade.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jako neim jo ale Lena uz takova je ze na mamu furt neco vykrikuje atd. to ze ji ty ve spicce mit nemusis uz je druha vec....je tam naprosto zaslouzene a drzi se tam bohuzel pro tebe asi moc dlouhou no!!Me jeji tenis bavi a kazdej ma nakej projev na kurtu me je mnohem sympatictejsi porjevy Leny nez treba Ivanovic!myslim ze tenhle zapas byl dobrej a Vera byla proste v poslednich fazich lepsi a Lena to opet nezvladla!!na grandslamy teda asi nema ale jeste muze nakej vyhrat...na spicce je naprosto zaslouzene uz proto jakej tenis hraje!
Reagovat
smazaný uživatel
Skotty, proč ti to vlastně nedoklaplo? JD by postupem do finále skočila na dvojku a můj kůň by spadl na čtyřku. Ty snad fandíš skoro všem stejně? Připadalo mi, že tvoje sympatie k Ruskám taky mají různou úroveň.
Reagovat
skott
Kazdy to ma jinak, ty mas rad jenom Dinaru, ja vsechny Rusky...Kdyz se na prvni misto dostane Lena tak ja s tim nemam problem.Je ji uz 27 a moc casu zase nema, Dinara je o dost mladsi a zaclo se ji darit az skoro od poloviny sezony, zatimco Lena mela vyrovnane vykony cely rok.Nemluve o tech predeslych.
Reagovat
smazaný uživatel
V tom to bude. Pro mě není problém, aby #1 byly Serena nebo Venus, protože už teď jsou to legendy. Vadí mi ale, když se tam cpe evropská tenistka, ať už je to ubožačka nebo jiná, co mi není zrovna sympatická. Třeba si oblíbím i nějakou z těch, co se teprve rozehrávají a ke špici mají ještě daleko. Jinak žebříčkové číslo, kterým se končí sezóna, je dost prestižní záležitost, takže jde i o tu jednu příčku. VAMOS !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Vytaženo z archivu, čtenář skott:
Brozi, co takhle studeny obklad??Ty zadny fanousek Dinary nejsi, takove bludy co tady pises a neustale ji shazujes by nekdo, kdo ji opravdu veri nenapsal.Do magoru ti nadavat nebudu, par anonynymu to uz udelalo, jeste bych dostal ban:-)
Reagovat
skott
hm, nic moc se od te doby nezmenilo.Stale ty same reci o labilce, ktera se nezmeni, predpovedii jako "pochybuji, ze bude n1 do kvetna nebo jestli vubec", JJ pravdepodobne zacne vyhravat grandslamy pristi rok atd. Narozdil od tebe takhle neuvazuju a realne vidim na co ktera hracka ma.Byt n1 neznamena hrat nejvic, ale byt nejlepsi ze vsech.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky netvrdím, že jsem nějak postoj změnil. Dokážeš odhadnout, kdy jsem ji viděl hrát poprvé? Realista budu s dovolením spíš já, občas pochybuju o její dobré formě. A nejsem zaslepený nenávistí k srbské konkurenci. Teď se stalo, co se stát nemělo. Viděl jsem Anu, jak se trápí. Obávám se, že mi teď bude docela sympatická. Kdoví jak to se mnou v lednu bude.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist