Nový rok zahájí nejlepší tenisté světa v Abú Zabí

15. 12. 2008, 20:50
Aktuality 4
"Šest hvězd. Tři dny. Jeden vítěz." Tak zní motto nové exhibice, kterou od 1. do 3. ledna pořádá metropole Spojených arabských emirátů Abú Zabí. A pořadatelé mají skutečně důvody k superlativům. V tenisovém komplexu Zayed Tennis Sports se střetne šest hráčů první světové desítky. Včetně Nadala a Federera.

Ještě než 5. ledna oficiálně začne nová sezona, sejdou se nejlepší tenisté světa na exhibičním turnaji v Abú Zabí. Ředitel podniku Lickrish dokázal na premiérový ročník nalákat šest hráčů TOP 10.

"Doufám, že se diváci ve Spojených arabských emirátech dočkají krásné hry v podání těch nejlepšíh tenistů světa," slibuje si Lickrish.

Program zápasů:
1. ledna (čtvrtek) od 12:00 hodin SEČ:
Roddick - Davyděnko ... čtvrtfinále
Murray - Blake ... čtvrtfinále

2. ledna (pátek) od 12:00 hodin SEČ:
Murray/Blake - Federer ... semifinále
Roddick/Davydenko - Nadal ... semifinále

3. ledna (sobota) od 14:00 hodin SEČ:
finále

oficiální webová stránka

Největšími hvězdami bude světová jednička Rafael Nadal ze Španělska a vítěz třinácti grandslamů Roger Federer. Oba jsou už přímo nasazeni do semifinále, které se hraje 2. ledna.

O den dříve si o semifinálovou účast zahraje čtvrtý hráč žebříčku Andy Murray proti Jamesi Blakeovi. Po nich se na kurtu objeví Američan Andy Roddick a Rus Nikolaj Davyděnko.

"Na turnaj se těším. Jeho obsazení je velmi kvalitní a bojovat se bude v krásném prostředí. Je vždy příjemné hrát na novém místě, věřím, že se tam budeme rok co rok vracet," řekl Federer.

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
¨myslím že s exhibicí to bude mít pramálo společného a bude se hrát na krev
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně, aby nám Roger do nového roku vykročil správnou nohou :-) Ale podle pavouka je zřejmé, že si může v klidu oslavit sivestra, když hraje až 2.ledna!
Reagovat
nagini6
Jasne, dolezitejsi vsak bude Australian Open, bolo by uplne skvele, keby ho Roger vyhral, dodalo by mu to kopu povzbudenia do uzasneho roku 2009.
Reagovat
smazaný uživatel
ja chci aby na postu svetove jednicky zustal rafael nadal.federer uz tam byl dost dlouho :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist