Nový muž v týmu: Berdych spolupracuje s Ljubičičem

5. 3. 2013, 14:58
Aktuality 18
Loni ukončil kariéru, ze světa profesionálního tenisu ale nezmizel. Chorvat Ivan Ljubičič začal v této sezoně spolupracovat s Tomášem Berdychem, u něhož je novým manažerem pro zahraniční záležitosti. I na radu bývalé světové trojky se Berdych letos po osmi letech objeví v přípravě na Wimbledon v Queens Clubu.
Profily hráčů
Ivan Ljubičič

Šestý hráč světa Berdych je nadále hráčem Prostějova a zastupuje ho agentura Česká sportovní. Ljubičič převzal mezinárodní agendu od vlivné agentury IMG, která zastupuje mnoho hráčů.

V posledních dvou letech začínal Berdych na trávě v německém Halle, ale loni se mu nedařilo - ve Wimbledonu i na olympiádě v Londýně vypadl v 1. kole. A právě na radu Ljubičiče bude Berdych hrát letos v Queens Clubu.

"Bude výhodou být brzy v Londýně a zvykat si na trávu. To přesně před Wimbledonem potřebuju," řekl v tiskové zprávě turnaje Berdych, wimbledonský finalista z roku 2010. V Queens Clubu se v minulosti objevil svěřenec kouče Tomáše Krupy jednou a v roce 2005 prohrál v 1. kole.

"Předtím hrál Berdych v Queen's jenom jednou a to potřeboval změnit," řekl Ljubičič. "Cestování je unavující. A pokud si hráč zvykne na londýnskou trávu, a Queen's Club je blízko Wimbledonu, je to dobře. Myslím, že to je ta nejlepší příprava," dodal Ljubičič.

Sedmadvacetiletý Berdych doufá, že by mohl brzy navázat na rok 2010 a své jediné grandslamové finále v kariéře. "Zkušenost to byla úžasná. Ukázalo mi to, že jsem schopen hrát dva týdny velmi dobře," řekl Berdych, který tehdy porazil Rogera Federera i Novaka Djokoviče a prohrál až v boji o titul s Rafaelem Nadalem.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

18
Přidat komentář
Fandina
ať se daří a na kurtu pojď pojď pojď!!!
Reagovat
George_Renel
http://sport.idnes.cz/berdych-o-tenise-02e-/tenis.aspx?c=A130306_102945_tenis_ma
Reagovat
smazaný uživatel
Ivana jsem mohl, je to sympaťák a dokonce bych, být na místě Berdi zkusil přemýšlt o ještě bližší spolupráci
Reagovat
darek.vrana
Taky bych byl pro. Ať ho najme jako trenéra, myslím, že by mu to pomohlo. Na té úrovni co je, potřebuje rady nějakého velkého hráče spíš než Krupy.
Reagovat
VlS
míti Ivana. Tak tom už má taky Ivana.
Reagovat
Nancy_z
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
freeteepek
To se mohl zeptat mě a nemusel si kvůli tomu najímat Ljubičiče. To je přeci jasný, že v Queensu ta příprava bude lepší, než v Halle a že je potřeba do Anglie přijet včas:-)
Reagovat
Faddova
:-D
Reagovat
tommr
já bych to tak jednoznačně neviděl. V Queen´su je mnohem větší konkurence než v Halle a může se tak klidně stát, že Tomáš vyhučí už v prvním kole a příprava tak nebude o nic kvalitnější než v Halle. Navíc tam skoro pořád prší což pro plánování přípravy taky není ideální ...
Podle mýho názoru Tomáš loni na trávě neuspěl hlavně proto, že svoje soupeře dost podcenil - zejména zápas proti Haasovi v Halle vzal spíš jako exhibici a ani proti Gulbisovi ve Wimbledonu nehrál zpočátku úplně naplno a zbytečně ho tak nastartoval k vynikajícímu výkonu ...
Reagovat
smazaný uživatel
Konkurence v Halle menší než v Queensu .Minulý rok v Halle hrali Federer,Nadal,Haas atd. kdežo v Queensu jenom Murray a Tsonga a ti se rozhodli že to zabalí s Dodigem popřípadě Mahutem
Reagovat
tommr
loni to byla spíš výjímka - obvykle má Queen´s mnohem nabitější startovní listinu. Myslím si, že letos se už Federer a Nadal v Halle neobjeví ...
Reagovat
smazaný uživatel
To jsou zlé větičky a odkázky.
Reagovat
tommr
no uvidíme jak to ještě dopadne. Federer i Nadal letos hodně omezujou účast na turnajích a divil bych se proto kdyby se v tom jejich okleštěným programu našel čas zrovna na tak malej a poměrně bezvýznamnej turnaj ... :)
Reagovat
gigin
Jo však v klidu. Já jen tak :) Když ale nebudou startovat v Halle, tak v Queensu taky ne.

janekda: To víš, hater Federera. Zlý člověk. S tím nic nenaděláš.. úsměv
Reagovat
Fandina
gigin ... já nevím, jestli mi nekradeš moje větičky, ale možná se mýlím, zlá jsem tady já a to hlavně na Vlka a Oskara, ale to jsem přiznala, ale ve skutečnosti jsem zlá obecně a ty mi to bereš a ještě navíc i s tím nic nenaděláš ... úsměv. To také píši já.

janekda ... to jsou zlé větičky a odkázky ... to mi něco připomíná, ale nevím co ... úsměv
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist