Nový cíl H+H: Chceme být jedničky, říkají

12. 12. 2012, 16:11
Aktuality 18
Loni vybojovaly grandslamový titul, letos olympijskou medaili, a troškařit nechtějí Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká ani v příští sezoně. České reprezentantky vyhlásily útok na čelo deblového žebříčku WTA a znovu si chtějí zahrát Turnaj mistryň.
Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká

"V deblu máme malý cíl, být první na světě by možná nebylo špatný," usmála se Hradecká na dnešním setkání s médii u příležitosti zahájení projektu Česká olympijská nadace. "Nabízí se to (pozice jedničky)," přitakala rychle Hlaváčková.

Hlaváčková je v žebříčku čtyřhry WTA třetí a Hradecká se stejným bodovým ziskem čtvrtá. Na vedoucí Italky Robertu Vinciovou a Saru Erraniovou ztrácejí téměř dva tisíce bodů. "Italky jsme už porazily, obhajujeme přibližně stejně bodů a ony možná trochu víc. Je to blízko a pokud se povede velký výsledek...," uvažovala Hlaváčková. "Mohly bychom to využít hned v Austrálii," nadhodila Hradecká.

Sestry Williamsovy by jim letos stát v cestě neměly
Poprvé se Češky na turnaji ve čtyřhře představí v Sydney, kde v uplynulé sezoně nestartovaly, a pak na grandslamovém Australian Open. Duo přezdívané H+H letos v Melbourne podlehlo v semifinále právě italskému páru Vinciová/Erraniová.

V nadcházející sezoně se nejspíše Hlaváčková s Hradeckou nepotkají ve čtyřhře se sesterským párem Serenou a Venus Willimsovými. S Američankami letos prohrály ve finále Wimbledonu a následně také v utkání o zlato z olympiády. "Nehraje se olympiáda, tak asi nebudou. I ty ostatní páry jsou docela silný, ale zase hratelnější," uvedla Hradecká.

Zatímco Hlaváčková začne sezonu koncem týdne exhibicí v Kolumbii, Hradecká se představí v domácí extralize. Obě mají smělé plány i ve dvouhře. "Můj cíl je dostat se poprvé do padesátky a hrát stabilně," řekla Hlaváčková. "Já potřebuju uhrát dost bodů do Madridu (kde letos byla v semifinále) a možná třeba nakopnout do třicítky," uvažovala Hradecká.

Kombinace dvouhry a čtyřhry pro ně nepředstavuje problém. "Úžasně se to doplňuje," řekla Hlaváčková, od letoška svěřenkyně trenéra Tomáše Petery. "Když máme obě dobrý žebříček, tak se to lépe kombinuje, a zatím nám to vycházelo," řekla Hradecká, která dlouhodobě v pražském I. ČLTK spolupracuje s Jiřím Fenclem.

Čtyřhra může tenistky udržovat v zápasovém rytmu, když třeba obě rychle skončí v pavoucích dvouhry. "I když se nedaří v singlu, debl nás drží v dobré náladě. Zápas v deblu je někdy lepší než dva tréninky ve dvouhře," řekla Hradecká. "A díky čtyřhře si zvykneme na velké kurty a dodá nám sebevědomí," přidala Hlaváčková.

Obě tenistky jsou připraveny, že jako olympijské medailistky a členky vítězného fedcupového týmu budou pod drobnohledem a po neúspěchu může přijít kritika. "Jsem připravena. Mediální humbuk kolem nás to prostě přináší. Ale my se budeme strašně snažit, aby se dařilo," slíbila Hlaváčková.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

18
Přidat komentář
tommr
pokud jim nebudou "překážet" Williamsky tak se na pozici deblovejch jedniček můžou klidně dostat. Vedle zatím vedoucích Italek jim asi nejvíc budou konkurovat zatím třetí Rusky, ale u nich bude záležet i na tom jestli vůbec a jak často budou spolu hrát - jak Petrovová tak Kirilenková totiž mají velký ambice i v singlu ... :)
Účast Háček na TM v deblu pak považuju skoro za povinnost. Letos se totiž ženskej TM v deblu bude hrát podle stejnýho vzoru jako ten mužskej tj. za účasti 8 párů a tam se prostě pokud nebudou zraněný musí dostat ... :)
Reagovat
Karl
Turnaj mistryň se bude hrát s osmi páry až 2014.
http://www.wtachampionships.com/page/LatestNews/Read/0,,12910~2962994,00.html
...a i v kalendáři na 2013 je ještě napsáno 8/-/4.
http://www.wtatennis.com/SEWTATour-Archive/Archive/AboutTheTour/TourCalendar_2013.pdf
I přesto si ale myslím a zároveň doufám, že se to holkám povede. :-)
Reagovat
PetaM
Do toho holky! Budu vám fandit kurde! :D :)
Reagovat
smazaný uživatel
stránka WTA maji nový vzhled...koukněte
Reagovat
VlS
No je to tedy krok nesprávným směrem - jsou na pendrek. Doufám, že je to jenm nějaká nepovedená beta.
Reagovat
smazaný uživatel
souhlasím..mají tam navíc chybu! :D
Reagovat
smazaný uživatel
a ne jednu!
Reagovat
smazaný uživatel
Už jsem ti odepsal vedle... Mně se nejvíc líbí ta záložka "Fans", kde má fanoušek výborný přehled o všech tenistkách na sociálních sítích. :) Asi tam jsou ještě nějaké nedokonalosti, ale snad je brzy opraví. Včera jsem koukal, že nešlo klikat na profily hráček v žebříčku a dneska už to jde.
Reagovat
VlS
No, tak mě tam tam tedy chybí podstatné informace, jako je kalendář turnajů, ranking, pravidla a tak dál. Stron is beautiful a kde je která holka na sociálních sítích je mi docela šumák.
Reagovat
tommr
ty stránky se zřejmě ještě upravujou za pochodu. Horší než ty starý snad ani bejt nemůžou ...
Zatím mě tam zaujala jedna novinka - žebříček podle prize money:
http://www.wtatennis.com/prize-money-rankings
Z mýho pohledu je pozoruhodný hlavně to, že Petra Kvitová je v tomhle žebříčku o něco výš než v tom normálním a H+H už patří mezi dvacítku nejlépe vydělávajících tenistek ... :)
Reagovat
VlS
To není novinka, to tam bylo už asi dva roky zpět pořád.
Reagovat
Karl
Přesně tak, ten žebříček už tam byl dávno. Pro úplnost přidávám odkaz na historickou statistiku prize money. http://www.wtatennis.com/SEWTATour-Archive/Rankings_Stats/Millionaires.pdf
Reagovat
Mayo
pekný sen
Reagovat
VlS
A jaký cíl by měly světové dvojky mít? Být desáté?
Reagovat
Heather_Fedex
mayko je znamy zerter, my uz vime sve, ze? :))
Reagovat
Mayo
veru Heather :) ... VIS však je to v poriadku, sú to panie, to ani SVK nemalo také deblistky :P
Reagovat
VlS
Trochu dětinská provokace, já proti Slovákům nic nemám, takže si vedle Mayo.
Reagovat
Mayo
VIS viem že nemáš proti Slovákom nič...všetko je ok, mier
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist