Nová zbraň českých tenistů: jméno

7. 3. 2010, 11:00
Aktuality 18
Čtvrtým rokem je Radek Štěpánek zpět v reprezentaci a jeho daviscupové kouzlo ve spokojení s Tomášem Berdychem funguje dál. Češi se potřetí za sebou dostali do čtvrtfinále a vyhnuli se nástrahám utkání o záchranu.
Český daviscupový tým

Hladká výhra nad Belgií přinesla jeden nový moment. Ač se oporám Berdychovi a hlavně Štěpánkovi tolik nedařilo na turnajích, soupeř měl respekt a ve třech zápasech nezískal nad Čechy jediný set. 

Jméno si český tým získal loňskou jízdou, v které pobláznil republiku postupem do boje o salátovou mísu poprvé po 29 letech. "Soupeři vědí, že se tenhle tým ve stejném složení dostal až do finále, a vnímají to taky tak. To je stejné, jako když jde kdokoliv hrát na kurt s Federerem. Ostatní vidí, co jsme dokázali," mínil Berdych. "Tomáš i Radek hrají Davis Cup skvěle. Myslím, že projdou dalším kolem," složil Čechům poklonu Olivier Rochus.

Svoji bojovnost a srdce opět ukázal Štěpánek. Sám připustil, že je trochu v krizi, ale v Davisově poháru šla jeho výkonnost vzhůru. "Neřekl bych, že jsem hrál skvěle, ale Davis Cup je pro mě speciální záležitost. Dal jsem do toho vše a jsem rád, že se nám to povedlo za dva dny rozhodnout," řekl třicetiletý karvinský rodák.

Berdych si zvedl sebevědomí i tím, že úspěchem v sobotní čtyřhře získal v Davis Cupu svou 23. výhru v životě, čímž překonal i Ivana Lendla a dostal se na desáté místo v české a československé historii. "Tak on má ale pořád to jedno, na které my tady stále čekáme," připomněl Berdych fakt, že Lendl dovedl v roce 1980 tým k triumfu v Davis Cupu.

Na druhou stranu pořád ale platí, že výsledek českého týmu je značně závislý pouze na dvou hráčích. Kapitán Jaroslav Navrátil měl před utkání podle všeho oprávněné obavy, když Štěpánka trápily teploty. V momentu, kdy by ze sestavy vypadl, byl by zápas zřejmě mnohem dramatičtější.

Každopádně se tak nestalo a v Belgii opět zafungovala týmová spolupráce a skvělý realizační tým, kterým se Češi pyšní. "Ani nebudu všechny vyjmenovávat, ale když se sejdeme, tak je dobrá nálada a všechno funguje," řekl kapitán.
Přát si Navrátil může jediné: aby v červencovém čtvrtfinále, ať už v Chile, nebo doma s Izraelci, alchymie týmu fungovala dál.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

18
Přidat komentář
smazaný uživatel
Dneska jsou nějaký skvrny na slunci nebo co?
Koukám, že ani není potřeba, aby se diskutovali hráči první desítky, nedej Bože R + R :D, vyhráli jsme první kolo DC, ale evidentně je to úplně jedno, dusno tu bude zas.. :(
Reagovat
smazaný uživatel
Divné že na každých fórech se najdou jedinci kteří sem chodí aby se mohli hádat a napadat příspěvky ostatních...nebo řešit nějaké gramatické chyby...například mě zde někdo napadl že jsem špatně umístil čárky...ale každý se projevuje jak umí a vypovídá to o jeho osobnosti a psychické nevyrovnanosti v jeho reálném životě.
Zde je tenis a tomu by se mají příspěvky věnovat...ale to může být jen můj další názor...
Moc fandím našemu týmu v dalších výsledcích!!!V našem maličkém státě vyrůstají jedni z největších tenistů! Jen tak dál!
Reagovat
smazaný uživatel
Když chceš ale na české stránce diskutovat o tenise, měl bys psát česky pořádně.
Reagovat
EllNino
Slovem stupidní narážíš na sebe ?
Reagovat
smazaný uživatel
Nikoliv, nýbrž na toho, kdo si neodpustil tu nejapnou poznámku, že číst umí každý. OK, je to napsané v krátkých zprávách, ale já si toho nevšiml. A klidně i na toho, kdo neumí reagovat na konkrétní komentář a zakládá nesystematicky nový nahoře a který rovněž neví, že otazník se dává hned za slovo a nedělá se mezi nimi mezera. Konec děcka, nebudu se s váma hádat, tady to nemá cenu, koukám, vůbec s nikým!
Reagovat
smazaný uživatel
:D Baví mě vytáčet hloupější lidi, to je tak úžasný pocit, když někoho nasereš :D
Reagovat
smazaný uživatel
A ty jsi zřejmě velmi moudrý člověk když se bavíš vytáčením lidí...jasná vizitka tvé osobnosti
Reagovat
smazaný uživatel
Je to fakt hrozná zodpovědnost a nervy mit jen dva hráče, Všechno s nima jde i padá. Ale bohužel zatím nám nikdo jiný nevyrost. Honza si letos vůbec neškrkl, sice jsem ten zápas nesledovala, ale zase konec neustál. Lukáš to bude určitě také tragedie. Musí mít divný pocit, že jsou opravdu jen do počtu, ale bohužel je to pravda. Tak jen si musíme přát ať zdraví vydrží a forma má gradaci.
Reagovat
smazaný uživatel
Hurá, má předpověď úplně nevyšla. Lukáši omlouvám se Ti, tys to dokázal. Gratuluji Ti k dílčímu úspěchu. Všechna čest, 4:1 vypadá mnohem lépe než 3:2.
Reagovat
smazaný uživatel
Na mistě Lukaše se na repre vykašlu, mame špičkoveho deblistu,ktery hraje vždy posledni singl za rozodneho stavu...
Sice Tom a Rada jsou dobři spolu,ale musi se přece počitat,že takhle to vždy nejde...
Reagovat
smazaný uživatel
A vam kdyz se zrani Lacko tak taky mate stopku a ostatni jako napr. Hrbaty,Beck ktery vubec nereprezentuje jsou na stejne urovni jako Hajek.
Reagovat
smazaný uživatel
No presne tak dako. Vy aspon mate ale 2 hracov ktory patria daky ten cas do sirsej spicky my nemame vobec nikoho. Kazdopadne s tym Cile furt si myslim ze pokial budu hrat Berdych, Stepanek tak postupite lebo oni tiez okrem Gonzaleza nemaju nikoho a antuka neantuka Massu neni na urovni STep., Berd.
Reagovat
smazaný uživatel
Uz som to tu vcera pisal ze date Cile, ale fakt jak citam tento clanok tiez som pochopil ze staci ze sa zrani Stepanek, ci Berdych a to vam vystavi stopku definitivne. Napr. taky Spanieli si mozu dovolit odpocivat 3 rebrickovo najlepsich hracov a aj tak by dosli daleko i ked neviem ako budu hrat s Francuzmi zalezi kde sa bude hrat.
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes (7.3.) Lendl slaví padesátiny - jen tak mimochodem, když se o něm v článku píše.
Reagovat
smazaný uživatel
Číst snad každý umí.
Reagovat
smazaný uživatel
Ó tak pardon, že jsem si toho nevšiml před napsáním příspěvku. Bohužel nejdou mazat, jinak bych tak zbytečnou zprávu smázl. Opravu mi promiňte, milostpane
Reagovat
EllNino
Milý mighty nevim proc se rozcilujes na takovou pi*ovinou.
Reagovat
smazaný uživatel
Protože nesnáším tak stupidní narážky a oplácím je stejně stupidními reakcemi. No jo no..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist