Nosková v Monterrey přestřihla šňůru tří porážek, deblovou specialistku Danilinovou rozdrtila 6:0, 6:1

21. 8., 06:47
Aktuality 3
WTA MONTERREY - Linda Nosková (19) vstoupila do generálky na US Open drtivou výhrou. Na turnaji WTA 500 v mexickém Monterrey česká teenagerka deklasovala 6:0, 6:1 kazašskou deblistku Annu Danilinovou (29) a přerušila sérii tří porážek. O čtvrtfinále si zahraje s Číňankou Xiyu Wang (23), které může oplatit vyřazení z olympiády.
Linda Nosková (@Abierto_GNP)

Nosková – Danilinová 6:0, 6:1

Zatímco ve dvouhře na olympiádě i na tisícovce v Cincinnati skončila hned na první soupeřce, ve čtyřhře to Linda Nosková dotáhla pokaždé do semifinále. První singlové vítězství po čtyřech týdnech a sérii tří porážek si připsala až v Monterrey, kde absolvuje poslední ze dvou přípravných turnajů před US Open.

Znovu po šesti dnech si poradila s Annou Danilinovou. V Cincinnati získala cenný skalp bývalé desáté hráčky světa ve čtyřhře na úvod soutěže deblistek, kdežto v Mexiku proti o deset let starší Kazašce potvrdila roli favoritky ve dvouhře.

Danilinová byla v singlu nejvýše na 269. místě a nyní už dvouhru hraje pouze sporadicky. V Monterrey ale překvapivě prošla kvalifikací, připsala si první dvě letošní výhry a proti Noskové se postavila k teprve pátému singlovému zápasu v roce 2024.

Devatenáctiletá Češka však neměla s deblovou specialistkou slitování. V prvním setu ztratila jen devět fiftýnů, jediný game prohrála až za stavu 6:0 a 5:0 a po 49 minutách zvítězila jednoznačně 6:0, 6:1.

Statistiky zápasu Linda Nosková – Anna DanilinováStatistiky zápasu Linda Nosková – Anna Danilinová (@ Livesport)

Nosková tak dala zapomenout na nezdar ze Cincinnati, kde v úvodu prohrála s wimbledonskou čtvrtfinalistkou Lulu Sunovou z Nového Zélandu, neobhájila osmifinále a přišla o pozici v TOP 30.

Vyhrát teprve podruhé během půl roku dva zápasy po sobě a postoupit počtvrté v sezoně do čtvrtfinále se Nosková pokusí proti 56. hráčce světa Xiyu Wang. S o čtyři roky starší Číňankou neuhrála set před třemi lety v Bělehradu ani před měsícem na olympiádě, navíc ve dvou duelech získala dohromady jen osm gamů. Nyní ji vyzve poprvé mimo antuku.

Výsledky turnaje WTA 500 v Monterrey


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
Krisboy
Výtečně.
Reagovat
com
ZADNY VYTECNE S hrackou cislo 958 mela vyhrat 6:0 6:0
Cinanku, ktera ji vyradila na OH stejne neda smile
Reagovat
Krisboy
Si chtěla asi zahrát, ne? Já bych jí game taky nechal.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist